Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Őstehetség az ötödikes kisdiák

Szeged - Óriási sikerrel játssza A kölyök című musical címszerepét a kisszínházban a Béke Utcai Általános Iskola ötödikes kisdiákja, Bindics Botond, akinek olykor naponta két előadást is végig kell táncolnia, énekelnie. Nem csak a színjátszás érdekli: dzsúdózik, és a Guiro együttesben dobol – mellesleg kitűnő tanuló.
– Izgalmasak voltak a próbák, sokat nevettünk. Az előadásokon is rengeteg a poén. Vicces, amikor hibázunk, vagy a súgónak kell kisegítenie bennünket. A táncot és az éneket szeretem legjobban, mert akkor lehet mozogni. A szegedi Guiro ütőegyüttesben dobolok, persze a musicalben nem a jó ritmusérzék számít, inkább a jó hallás és az erős hang. Hihetetlenül kedvesek a színészek, egyből befogadtak, az tetszett a legjobban, hogy mindenki azt kérte: tegezzem. Sokat segítenek a „kollégák", különösen a Chaplint játszó Gömöri Krisztián. Feldob, ha nevetnek a nézők a poénjainkon, tapsolnak, veszik a lapot – meséli a családjával Kiskundorozsmán élő Bindics Botond, akit őstehetségnek tartanak. Tegnap két előadása volt A kölyökből a kisszínházban – ma is kettő lesz.

– Fizikailag jól bírom, csak a hangom fárad el egy kicsit. Sokan látták a fotómat az újságban, rengetegen gratuláltak. Egyik tanárom ott volt a premieren, és eldöntötte, hogy az egész osztályát elhozza majd, mert ezt látniuk kell. Sokan szeretnék megnézni, egyelőre bérletes előadások vannak, így nehéz jegyet kapni. Megtetszett a színház, lehet, hogy ezt a pályát választom, de ahhoz még rengeteget kell tanulnom. Amikor előző este játszom, akkor csak ebédre megyek az iskolába, és a napköziben igyekszem pótolni mindent. Leírom a leckét, és amikor van időm, otthon tanulok. A testnevelés, a természetismeret és a történelem a legkedvesebb tantárgyam – árulja el Botond. Szerény gázsit is kap a fellépésekért, a pénzt összegyűjti, már el is döntötte, mire költi.

Bindics Botond A kölyök című musicalben Gömöri Krisztiánnal Fotó: Frank Yvette
Bindics Botond A kölyök című musicalben Gömöri Krisztiánnal
Fotó: Frank Yvette

– A próbák és az előadások miatt az utóbbi időben kicsit kimaradt az életemből a dzsúdó, ezért szeretnék több dzsúdótáborba is elmenni. Kétszer is második lettem a korosztályos országos versenyen. Németül tanulok, azt tervezem, hogy nyelvi táborba megyek Ausztriába. Szeretnék számítógépet is venni, amit az öcsémmel közösen használunk majd.

Büszke rá a család

– Botond az első négy osztályt a dorozsmai Jerney általános iskolában végezte, ottani színjátszóköri tanára, Lovai Ágota telefonált, hogy neki való lenne a Kölyök szerepe, amire a színház meghallgatást hirdetett. Most büszke rá az egész család, én majdnem elsírtam magam, amikor először láttam – meséli Bindics Botond édesanyja, Sziromi Márta, aki a zsombói önkormányzatnál dolgozik köztisztviselőként. Férjével – aki háziorvos Kiskundorozsmán és aneszteziológus a makói kórházban – amikor csak tehetik, elkísérik és megnézik Botondot. – Három testvére is együtt tanulta vele a dalokat, hónapok óta ez a musical megy itthon, a többiek is tudják a slágereket. Attól féltem, kicsit irigykednek majd rá, de nem így lett: örülnek a sikerének. Rengeteg pluszmunkával jár a szereplés, hiszen Botond nem lett magántanuló, az iskolában együtt halad a többiekkel. Kitűnő tanuló. Amikor este 10-kor érte megyünk az előadások után, már olyan fáradt, hogy elalszik az autóban. Megszoktam már, hogy ilyen elfoglalt, még cipővásárláshoz is mobilon egyezetek vele időpontot. Hetente háromszor a Király-König Péter Zeneiskolába jár: Bedő Gábor nagyszerű zenekarában, a Guiróban játszik, mellette dzsúdózik is – ezt most fel kellett függesztenie egy időre.

Olvasóink írták

 • 7. niemand 2011. március 04. 17:30
  „ADJA MEG A SORS, HOGY SOKÁIG JÁTSZHASSON ELSŐ SORBAN A MAGA , DE MÁSOK ÖRÖMÉRE IS. LEGEN KITARTÁSA ÖNMAGA MEGVALÓSÍTÁSÁRA. ÉN NAGYON SZORÍTOK A FIÚNAK, HOGY BOLDOG LEGYEN, ÁLMAI MEGVALÓSULJANAK.”
 • 6. 140 2011. március 03. 20:33
  „Láttam a darabot a hét végén.
  A kisfiú nagyon jó, látszik rajta, hogy élvezi a játékot, és nagyon profin csinálja. A második sorban ültünk, így az arca minden rezdülését lehetett követni (a távolság kb. 1,5 - 2 méter).
  zoltanszabo,
  Te valami álomvilágban élsz, ma már a gyerekek nem játszanak, vagy legalábbis nem úgy, ahogy azt Te gondolod.
  Nyáron először voltak nálunk az unokáim szülői felügyelet nélkül. (mi falun lakunk, a fiamék a városban) Az első két nap alig lehetett őket kiimádkozni a tv és a számítógép elől. A végén egyszerűen azt mondtam, hogy NINCS TV, és a laptopot elraktam.
  Akkor duzzogva kimentek a kertbe, és szedtek málnát, aztán egyszer csak felmásztak a fára, majd megkérdezték, lehet-e sátrat állítani a fa alá. A menyem el se akarta hinni, hogy 2 hét mulva már éjszakára is a sátorban maradtak.”
 • 5. hát 2011. március 03. 18:03
  „3. Rosmary53 2011.03.03. 15:13
  Maximálisan egyetértek veled. A gyerekeknek ez játék és szórakozás egyben.
  Megragadom az alkalmat, és itt gratulálok a szegedi színészeknek is, hiszen csodálatos, ahogy a gyerekszereplőkkel bánnak. Tapasztalatból tudom.
  Botondnak sok sikert, jó tanulást kívánok.”
 • 4. Csucsi00 2011. március 03. 16:01
  „3.

  Ha a szülők azt akarják, akkor kötelesség az is. Én is évekig jártam (7-8) táncolni gyerekkoromtól kezdve, holott gyűlöltem az egészet, de muszáj volt, mert azt mondták :)
  Azt meg h milyen gyerekkora van, maximum ő tudja majd elmondani később, se te, se én, se más nem tudja most kívülről elmondani, nem h egy cikk alapján.
  Egyébként valóban gratula az eredményekhez, szintén volt béke utcais :)”
 • 3. Rosmary53 2011. március 03. 15:13
  „2. zoltanszabo-nak:
  Miért gondolod, hogy ez kötelesség? Ha valaki örömmel zenél egy zeneiskolában, az játék...mert oda csak önként jár valaki, ott nincs tanköteles diák. A színház is játék, méghozzá hatalmas csapatjáték! Micsoda lehetőség megtanulni ilyen korban, hogy számítanak rá, és ő is számíthat másokra! Nem otthon punnyad a számítógép előtt...ahogy olvasom, nincs is otthon számítógép(?), mert a színházi gázsiból szeretne vásárolni. A fiú sportol is, az is játék a maga nemében.
  És hogy milyen gyermekkora van? Biztosan nagyon gazdag élményekben, tapasztalatokban, kapcsolatokban, és főleg abban, amit ő szeret csinálni. Senki sem erőlteti rá, nem kényszer hogy csinálja. Teszi, mert neki ez most a játék.
  Egyáltalán, te mit értesz ma játékon?”
 • 2. zoltanszabo 2011. március 03. 14:18
  „Nagyon szép,hogy ennyi mindennel foglalkozik.
  De mikor játszik ?? most gyerek--most van itt az ideje . Milyen gyerekkora van ? Csak a kötelesség, tanulás-színház --sport stb. Milyen gyerekkora van--én sajnálom szegényt.”
 • 1. trillarom 2011. március 03. 11:01
  „Gratulálok! egy volt béke utcais..:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évszázada született az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága

Jelen volt a Magyar Tudományos Akadémiai Szegedi Akadémiai Bizottsága születésénél Solymosi Frigyes. Tovább olvasom