Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Őszi Kulturális Fesztivál: 50 helyszínen 270 program 1 hónapon át

Szeged - Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg hétfő délután 5 órakor a TIK-ben a 15. Őszi Kulturális Fesztivált, és kollégánk, Segesvári Csaba fotókiállítását, amellyel az egy hónapig tartó, 270 programot kínáló rendezvénysorozat indul.
Tizenötödik alkalommal rendezi meg októberben a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája az Őszi Kulturális Fesztivált. A hónap végéig tartó rendezvénysorozat részeként mintegy 50 helyszínen 270 programot kínálnak – olyan különlegességeket is, amelyek nem csak az egyetemi polgárok érdeklődésére tarthatnak számot.

Tajti Gabriella, a fesztivált szervező kulturális iroda vezetője elmondta: az elmúlt években 8–10 ezer látogatója volt a programsorozatnak, amelyben az egyetem öntevékeny csoportjai éppúgy fellépnek, mint profi előadóművészek. Pontos nézőszámot azért nem tudnak mondani, mert a rendezvényeik többsége ingyenes. Idén az egyetem és az önkormányzat mellett a Szegedért Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap komolyzenei kollégiuma is támogatta a fesztivált. Ennek is köszönhető, hogy neves muzsikusok közreműködésével különösen gazdag a komolyzenei kínálat, és az összes ilyen koncertjük ingyenes.

Ez a felvétel is szerepel Segesvári Csaba hétfőn nyíló fotókiállításán.
Ez a felvétel is szerepel Segesvári Csaba hétfőn nyíló fotókiállításán.

A fesztivál hivatalos megnyitóját hétfő délután 5 órakor tartják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol Szabó Gábor rektor nyitja meg kollégánk, Segesvári Csaba fotókiállítását. Kiemelkedik a szinte minden műfajból szemezgető programsorozatból a debreceni színház október 11-i kisszínházi vendégjátéka: Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabját hozza el a társulat, amellyel elnyerte az idei POSZT-on a legjobb előadásnak járó díjat, a címszereplő Szűcs Nellinek pedig a legjobb női alakítás díját ítélték oda. A szegedi teátrum október 14-én várja nyílt napra nem csak az egyetemistákat.

A fesztivál részletes programja a www.u-szeged.hu/okf címen érhető el.

Olvasóink írták

 • 3. pathfinder 2010. október 04. 17:50
  „Miért kell egy ekkora városban 270 rendezvényt csinálni egy hónap alatt? A fele is elég volna! Úgy több pénz jutna magasabb színvonalú produkciókra, nevesebb előadók meghívására, akik más városokból is vonzanák a művészetek kedvelőit!”
 • 2. 1956éva 2010. október 02. 16:27
  „- Sajnálattal vettük tudomásul, hogy nem kaptunk meghívót a rendezvényre!
  - Szívesen írtunk volna az eseményekről!!!!

  Fecsegő Közéleti Információs Fogyasztóvédelmi Magazin
  Oláh-István László
  Főszerkesztő”
 • 1. dodó 2010. október 02. 10:23
  „Nem fogja ez háttérbe szorítani a jelenleg is zajló mintegy két hónapos VIII. Szegedi Őszi Zsidó Fesztivált?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden napra jut egy baleset

Egymást érték a különböző súlyosságú közúti balesetek az elmúlt napokban Csongrád megyében. Tegnap például a földeáki úton szaladt egy Mercedes az árokba. Tovább olvasom