Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Oszlopnak hajtottak a jogsi nélkül száguldozók

Szülei autóját vitte el a hét végén egy algyői 15 éves fiú, aki ezután a Mihály család házához hajtott a járművel. Ott maga mellé ültette ismerősét, majd kis idő múlva egy betonoszlopnak vágódott a kocsival. Mihály Zsolt életveszélyes sérüléseket szenvedett, a jogosítvány nélkül száguldó fiú karcolás nélkül úszta meg a balesetet.
– El se hittem, hogy az a gyerek, aki miatt a baleset történt, ott áll előttem egy karcolás nélkül, az én fiam pedig eszméletlenül, összetörve hever az autóban – mondta zokogva az algyői Mihály Andrásné. Fia, a 15 éves Zsolt, a szintén 15 esztendős Nyulas Levente mellé szállt be egy sötétzöld színű Volkswagenbe, amivel a fiúk nem sokkal később az algyői kézilabdapálya melletti betonoszlopnak ütköztek.

„Ne hívjunk rendőrt"

Sem Zsolt, sem Levente édesanyja nem tudja, előbbi miért szállt be, utóbbi miért vitte el az autót. Levente egyedül volt otthon, és miután megtalálta a kocsi elrejtett kulcsát, autókázni indult. – Nem tudott választ adni, miért tette – mondta Nyulas Attiláné házuk ajtajában. Beljebb nem mehettünk, Leventét pedig nem találtuk otthon: édesapja a nagymamához küldte el azzal a felszólítással, hogy gondolkodjon a történteken. Láttuk viszont az udvarban a jobb oldalán a felismerhetetlenségig összeroncsolt Volkswagent. A baleset helyszínéhez közel lakó szemtanúk arról számoltak be, hogy az algyői Tüskevár utcára az egyik mellékutcából nagy sebességgel rákanyarodó autó csak a jobb oldalával találta telibe az oszlopot.

– Ne hívjuk a rendőröket, mert nincsen jogosítványom. Mit gondolnak, életben marad? – számolt be egy fiatal lány Levente első mondatairól, miután a fiú kimászott kocsija ablakán. – Zsoltinak a nyakából és az orrából is ömlött a vér, amit egy törülközővel próbáltunk elállítani, miközben hívtuk a mentőket – mondta az egyik lakó az utcából.

Büntetőeljárás indult

A balesettel kapcsolatban M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy az autót vezető fiú ellen büntetőeljárást indítottak a Szegedi Rendőrkapitányságon. A B kategóriás vezetői engedély megszerzésének alsó korhatára egyébként 17 év.

Át akart öltözni

A mentők és a tűzoltók is hamar a helyszínen voltak. Az anyósülésen utazó Zsoltot úgy kellett kivágni a roncsok közül. A környékbeleik elmondása szerint a mentők vagy másfél órán át próbálták szállítható állapotba hozni.

– A fiam aznap bement az iskolájába Szegedre, hiszen hetedikes lévén osztályuknak termet kellett díszíteniük a ballagóknak. A virágoktól piszkos lett a ruhája, hazajött és átöltözött. Nem voltam otthon és nem tudom, hogy került Levente autójába, akit személyesen nem is ismerek – mondta az életveszélyes sérüléseket szenvedett fiú édesanyja, aki a baleset pillanatában éppen az egyik boltból biciklizett hazafelé.

– Útközben találkoztam a szomszédunkkal, aki csak annyit mondott, nagyon siessek. Nem tudtam mire vélni a dolgot, végül Margit néni elsírta magát és elmondta, hogy baleset történt a fiammal. Lélekszakadva rohantam a helyszínre, ahol már a rendőrök, a mentők és a tűzoltók is ott voltak. Azt mondták, ne menjek a kocsihoz, de látni akartam Zsoltot, akit a súlyos sérülése miatt először fel sem ismertem – közölte könnyek között Mihály Andrásné, akihez később egy nő lépett oda. Levente édesanyja volt, aki fia nevében is bocsánatot kért tőle a történtekért.

Mindenhonnan csövek lógnak

– Zsoltit a szegedi új klinikán műtötték meg, utána az intenzív osztályra szállították. A hét végén szájsebészeti műtéten esett túl, mert az ütközés erejétől elharapta a nyelvét, amit vissza kellett varrni. Mindenhonnan csövek lógnak ki belőle, a láza is felszökött, de a hangokra reagál. Csak imádkozni tudok, hogy ne maradjon semmi maradandó károsodása, de ezzel kapcsolatban a doktorok is csak azután tudnak mondani valamit, ha újra eszméletére térítették – mondta a megtört édesanya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legaktívabb megyei parlamenti képviselők

Gyurcsány Ferenc tavaly május óta tízszer annyit beszélt a parlamentben, mint legnagyobb riválisa,… Tovább olvasom