Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Osztolykán az oktatásról

Szeged. – Megbukott a kormány oktatáspolitikája – jelentette ki Osztolykán Ágnes, az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságának LMP-s alelnöke szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.
Osztolykán Ágnes hangsúlyozta: pártja továbbra is elutasítja a köznevelési törvény tervezetét, amihez módosító, „értékmentő" javaslatokat nyújtottak be a múlt héten. A törvény vitája szerinte a nyilvánosság kizárásával, méltatlan körülmények közt zajlott.

– A jelenlegi jogszabály egy tekintélyelvű, poroszos és esélymegvonó iskolarendszer felé tesz lépéseket, ezen mindenképpen változtatni kell, érdekes, hogy a kormánypárton belül is sokan így gondolják – mondta. Kiemelte: a felsőoktatási törvény tervezete a 2012-es költségvetéssel és a Széll Kálmán-csomaggal a főiskolák, egyetemek végét jelenti. Hoffmann Rózsa államtitkár szerinte „csak előretolt helyőrség, a döntéseket valójában nem ő hozza".

Olvasóink írták

  • 1. zoltanszabo 2011. december 08. 11:49
    „Ez a kis hölgy, pedig az integrálódott --kissebbséghez tartozik--ennek a népcsoportnak igen fontos lenne a tanulás, igaz ez nem illeszthető be a hagyományaikba. Ők se tanulni--se dolgozni nem akarnak. kb. 800 ezren vannak --és hány tanult van köztük. Két kezünkön megtudjuk számolni őket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dél-koreai forgatócsoport Szegeden

A televízió munkatársai arra voltak kíváncsiak, mivel foglalkozik a Solvo, és hogyan tud együttműködni a szegedi egyetemmel. Tovább olvasom