Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Ösztöndíj roma fiataloknak

Szeged - Öt roma egyetemistát támogat 100-100 ezer forinttal a Csongrád Megyei Önkormányzat.
A félmillió forintos alapra azok pályázhatnak, akik a megye területén – de nem Szegeden vagy Hódmezővásárhelyen – élnek, és a 2008/2009-es tanévben vették fel őket valamelyik felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatára. A roma ösztöndíjprogramot Magyar Anna, a közgyűlés elnöke hirdette meg a kisebbségek napján, Nagy Zoltán és Gaudi Márton festő kiállításának megnyitója alkalmából a szegedi megyeházán. Az elnök szerint a cigányság felemelkedése a cigány értelmiségen múlik, a többség azzal tud segíteni, ha hozzájárul e réteg megerősödéséhez.

A pályázat benyújtásának határideje január 15., a támogatás odaítéléséről január 30-áig dönt az elnök, a megyei cigány önkormányzat, majd a szociális és kisebbségügyi bizottság javaslata alapján. További információk a megyei önkormányzat honlapján, a www.csongrad-megye.hu -n olvashatók.

Olvasóink írták

 • 12. cyt 2009. január 05. 12:50
  „Ez a cikk ismetelten egy nagy nulla. Egy tipikus mediatermek, amiben az egyetlen "hasznos" info a megadott weboldal. Viszont a cikk iroja valoszinuleg nem latogatta meg, mert akkor a cikkben talan egy-ket mervado infot el is tudott volna talan (esteleg) helyezni. Rohadtul korcsosodik ez a dm-online.”
 • 11. seleron 2009. január 05. 11:11
  „Ez igy tényleg gáz. Legyen tanulmányi átlag alapján. mint rég. A szoctám meg a laktám amugyis ottvan korra nemre fajra bőrszínre való tekintettel. Ha meg nemkapod meg akkor az azért van mert a HÖK-ös cimborák nyulják le. De ez a cigányos buli azért sok ebben a formában.”
 • 10. spiler 2009. január 05. 10:41
  „HOL AZ EGYENLŐSÉG,MÁR MEGINT A KISEBBSÉGET TÁMOGATJÁK AZ ÉN ADÓ FT-BÓL.AZ ÉN GYEREKEM MÉRT NEM KAPOTT!!!!!!!VAGY A SZOMSZÉDÉ!!!!!MEGVIZSGÁLTÁK -E ,HOGY FIZET E ADÓT A SZÜLŐ.DOLGOZIK E A PAPA MAMA-ŐKET MÉRT NEM OLYAN SZIGORRAL SZÁMOLTATJA EL AZ ÖNKORMÁNYZAT.”
 • 9. KolompárRómeó 2009. január 04. 22:23
  „7. hozzászólás Pro.Ego 2009.01.04. 12:28

  Soha nem olvastam. Csak adót fizetek.”
 • 8. Juhi 2009. január 04. 18:47
  „Nem értem, mért kell ennyire a cigányokat támogatni?! Ha csak elbüfögik magukat, hogy cigányok máris kapják a támogatásokat, segélyeket.Bezzeg a magyar az csak dolgozzon és fizesse az adót! Ha meg elveszíti a munkahelyét akkor dögöljön éhen.”
 • 7. Pro.Ego 2009. január 04. 12:28
  „Nem olvassátok kicsit sűrün a kuruc infót?? XD”
 • 6. .suhym. 2009. január 04. 07:14
  „Miért ér a cigány ember többet, mint a magyar????????????????????????????”
 • 5. nagypappa 2009. január 04. 04:24
  „Tessék mondani ki a cigány?
  AZ aki annak vallja magát.
  Szerintem ezrével lesznek pályázók.
  Volt egy időszak amikor a roma egyetemisták valamilyen kedvezményben részesültek. A fiam barátja tökéletesen szőke gyerekként, megigényelte a roma támogatást.”
 • 4. KolompárRómeó 2009. január 03. 23:00
  „A magyar alkotmány szerint nincs diszkrimináció. Se negatív, se pozitív. Ezek szerint ez alkotmányellenes cselekedet.

  Mellesleg az 5 fő sem lesz kihasználva, nagy pofájuk van, tudják jól, hogy ennyi sem jut el idáig. Vagy ha igen, akkor ufó-reinkarnáció szakon, maximum.”
 • 3. dodó 2009. január 03. 20:10
  „Ne sajnáld tőlük!!!
  Két hete nyilatkozta köztörvényes-hatkisegítős kálámpárorbán, hogy már a cigány "anyák" is depressziósak a Gárdától való rettegés miatt! Ehhez jön még a szegregáció-diszkrimináció, a megalázó segílyke, a nemrég bevezetett "védett fogyasztó"-i besorolás, az ingyen lakás, bölcsőde-óvoda-iskola, alanyi jogon járó ösztöndíjak már a bölcsődétől, ha a szülőnek nincs nyolc osztálya, a "gyermeknevelési" támogatás, cspótlék, rendkívüli segílykék, a négyévenkénti szavazásoknál 20 000 pízecske, szabálysértési bírságok be nem hajtása, közép és felső iskolában ! pontok, munkahelynél érettségi mellőzése (rendőrség) és ha szegíny kirekesztett-üldözött halmozottan kátrányos helyzetű megbukik megélhetésizés közben ott az enyhébb elbírálás és a kitűnő börtönrendszer!
  Éppen most tervezi Qrmányunk engedélyezni a mobilt odabenn és a kétheti nőfogadó kufircolást hetire sűríteni!

  Hát ezt mondom mindig! Ne sajnálj tőle semmit! Megérdemli! SZERESD A CIGÁNYT és dolgozz többet!
  Ne feledd: A TE ADÓD AZ Ő JÖVŐJE!!!”
 • 2. levrit 2009. január 03. 17:17
  „Nornorának maximálisan igaza van!!! Ez egyértelműen diszkriminatív.”
 • 1. Nornora 2009. január 03. 17:01
  „Szegény magyar fiatalok mikor kapnak ösztöndíjat? Ez faji megkülönböztetés! Ha ők is ugyanolyan egyenlőek mint mi, akkor ne legyen olyan pályázat, amire csak romák jelentkezhetnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számlával egymilliót: a vállalkozók sértőnek érzik

A fogyasztók sem értik: miért nem foglalkozik a komolyabb problémákkal a kormány? Tovább olvasom