Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Öt lövést adtak le a rendőrök a szerb embercsempészek konvojára

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság annak a szerb embercsempésznek az előzetes letartóztatását, aki pénteken menekülés közben áttört egy rendőrségi útzárt Domaszék közelében.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével gyanúsítják. A megalapozott gyanú szerint pénteken a járőrök Bács-Kiskun megye területén próbáltak meg egy három gépkocsival közlekedő, feltételezhetően embercsempészekből álló konvojt igazoltatni, de a járművek elhajtottak.

A rendőrök Domaszék külterületén útzárt állítottak föl, de a nagy sebességgel haladó autók nem álltak meg, az út szélén felsorakozott rendőrök felé kormányozva fékezés nélkül, a két szolgálati járműből és egy katonai tehergépjárműből álló útzárt kikerülve elhajtottak. A testi épségükben veszélyeztetett rendőrök öt lövést adtak le, ezek közül kettő az elöl haladó gépkocsit, egy a jármű hűtőjét találta el. Az M5-ös autópályára felhajtó járművek közül a hűtőt ért találat miatt az egyik gépkocsi a Kistelek mellett levő lehajtónál leállt, így sikerült a benne ülő szerb embercsempészt és az öt marokkói migránst előállítani. A szerb férfi ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórumok harmadik hete

A megyét járja agárfórumaival a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezete, valamint a Települési Agrárgazdasági Bizottság. Tovább olvasom