Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Öt nap alatt kétszer törtek be a trafikba

Szeged - Öt nap alatt kétszer törtek be abba a szegedi trafikba, amelyik a Sóhordó utca sarkáról költözött a Szabadkai úti Lidl mellé. A rendőrök forró nyomon indultak, néhány órán belül elfogták a betörőket.
Hiába cserélték ki a betört ablaküveget, a kerete még péntek délelőtt is grafitportól sötétlett. A szegedi Szabadkai úti Lidl oldalában lévő trafik egy hete nyitott, a Sóhordó utca és a Szent István tér sarkáról költözött át ide – öt nap alatt kétszer törtek be az üzletbe.

Zárás után, este kilenckor a bolt és környéke szinte teljes sötétségbe borul, a környék kihalttá válik. Ezt használták ki a betörők, amikor először az elmúlt hét végén, majd ezen a héten csütörtök hajnalban is bezúzták a trafik ablakát. A rendőrségi fotókon jól látható, hogy a betörők nem finomkodtak, egyszerűen szétverték a biztonsági üveget.

A bűnre csábító sötét sarok. Fotó: Segesvári Csaba
A bűnre csábító sötét sarok.
Fotó: Segesvári Csaba

Felügyelőbizottsági elnök a trafikos

Cseri László három dohányárusítási jogot nyert Szegeden. A 31 éves férfi 2010-ben a Fidesz színeiben indult az önkormányzati választáson. Korábban a Fidesz szegedi irodáját vezette. Jelenleg Gyimesi László helyi Fidesz-elnök titkára és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke. Amikor május elején egy Tápai utcai trafikról írtunk, kiderült, az azt üzemeltető cégnek, a Hekla Trade Bt.-nek a város tulajdonában lévő Deák Ferenc utcai IKV-épületben van a székhelye. A Hekla Trade Bt. négy trafikkoncessziót nyert Szegeden. A Deák Ferenc utcai IKV-épületbe, ugyanarra a címre jegyezték be Cseri László cégét is, a Furnas Bt.-t, mint a Hekla Trade Bt.-t. Közös még a cégekben, hogy mindkettőben ugyanaz a személy a kültag. A Hekla és a Furnas azóta már máshol székel, elköltözött az IKV-házból.

– A mozgásérzékelős lámpát addig ütögették, amíg elfordult fölfelé, a belső riasztó külső dobozát pedig megrongálták. A két alkalommal összesen 3 millió forint értékben vittek el cigarettát, amelynek egy részét megtalálták a rendőrök. – mesélte péntek délelőtt a trafik tulajdonosa, Cseri László.

– Érdekes, hogy nem nyúltak sem az alkoholhoz, sem a kasszában lévő 40 ezer forint váltópénzhez. Csak a kukát vitték el, abba söpörték a cigaretta egy részét – hallottuk Cseri Lászlótól. A betörők célpontján kívül még két másik boltot üzemeltet – azokba eddig még nem törtek be.

A betörések miatt a tulajdonos kívül-belül rácsot szereltet az üvegekre. Amíg a lakatos elkészül, éjjeliőrt alkalmaznak. A tulajdonos szerint a külső kamerák sem jelentenek túl sok védelmet, hiszen az elkövetők sállal takarták el az arcukat, de akár az üzlet tetejére felmászva le is verhetik a kamerákat. – Legközelebb idejöhetnek flexszel, és levághatják a rácsot. Ilyen még nem történt Szegeden. Nem ilyen reklámot akartunk – mondta a trafikja előtt dohányozva Cseri László. A fiatalember hozzátette, a második betörés után a rendőrök forró nyomon indultak el, a rendőrkutya szagot fogott, és a Cserepes sor irányába „lőtt ki".

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a második betörést követően néhány órán belül azonosították és elfogták a betörőket. A 22 éves K. Lászlónál és a 23 éves K. Sándornál tartott házkutatások során a rendőrök több doboz cigarettát foglaltak le, amelyek a gyanú szerint a bűncselekményből származnak. Ellenük lopás miatt indult eljárás. Mindkét férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. pachakuti 2013. október 28. 11:01
  „19. béci61

  Minden szavad igaz, a lényegre tapintó!
  Kár, hogy Apollló, Maros, Apátfalvi és társai ilyenkor némák.”
 • 20. spiler 2013. október 28. 09:43
  „www.startlap .hu....CSEMPÉSZ CIGIT ÁRULTAK!!!!!!!! NEM ELÉG A HASZON.....MENNYI MEGY A FIDESZNEK TÁMOGATÁS CÍMÉN.....EZT MIÉRT NEM VIZSGÁLJÁK...”
 • 19. béci61 2013. október 28. 08:01
  „Cigánybűnözés pedig nincsen. Szegeden a rendőrség szerint a közbiztonság jónak mondható. Ezek a fiatalok megtévedtek, kicsivel többet loptak el, mint a (napi´) ötvenezres szabálysértési értékhatár, most majd részt vehetnek egy továbbképzésen. Az után pedig tudni fogják, hogy a rendőrséggel való együttműködés jegyében mekkora részt és melyik nyomozónak kell eljuttatni ahhoz, hogy a kutya se találja meg, így a tettes ismét és ismét ismeretlen maradjon. Nem lehetnek kétségeink afelől, hogy van és lesz utánpótlása nem csak a Cserepes soron a bűnözői pályára lépőknek. Ez nem bőrszín, hanem szocializáció kérdése. Ha munka nélkül generációkon keresztül jobban élnek ezek az emberként viselkedni képtelen SZEMÉLYEK, akkor nem fognak a munka közelébe se menni. Ettől függetlenül a legnagyobb természetességgel tartják a markukat minden adandó alkalommal a segílyért, de a segítségért csak mocskosságokkal fizetnek a dolgozó embereknek. Mindezt pedig társadalmi szintre akarják emelni. Politikusainknak lehet ezért köszönetet mondani.”
 • 18. palimadar 2013. október 27. 12:24
  „"Tanácsolnám az illetékeseknek, hogy a Lavina nevű akciójukkal ne megint az autós társadalmat szekírozzák tovább, hanem őrizzék fokozottabban a dohányásboltok környékét! A hányás szó nem elírás. De még ezután jön a Modi!"

  Tehát még plusz költségvetési pénzbe is kerüljön mindenkinek ez az agyament rendszer.

  Hát köszönöm szépen.”
 • 17. Besenyő_Pistabácsi 2013. október 26. 20:01
  „Tanácsolnám az illetékeseknek, hogy a Lavina nevű akciójukkal ne megint az autós társadalmat szekírozzák tovább, hanem őrizzék fokozottabban a dohányásboltok környékét! A hányás szó nem elírás. De még ezután jön a Modi!”
 • 16. rókus1 2013. október 26. 19:28
  „...sztem a biztosító ,ha mindent fizet akkor elég jól kiötölte azt,hogy hogyan és hol lehet a legkevesebb munkával a legtöbb pénzt bezsebelni.... ha nem fizet a biztosító, akkor meg mire számított ?????? a környezetet látva..ismerve....nem tán arra,hogy a rejtett munkaerőforrás majd s...re esik a háttér támogatottságától és a trafik beszerzéses győzelmétől? hát igen! ilyen az akinek a győzelem a fejébe száll....19-re vagy 20-ra is mer lapot kérni....”
 • 15. _csutak_ 2013. október 26. 18:37
  „@ qrumpli:
  "Aki rászoktatta azt kellene fejbe ütni."
  Egyetértek :)”
 • 14. Pirát 2013. október 26. 18:19
  „célszerű volt odaköltözni...hogy ne kelljen a cserepes-sor tájékán lakó fiataloknak messze gyalogolni...”
 • 13. qrumpli 2013. október 26. 18:09
  „Vegytiszta rasszizmus az egész.
  A cigitöl függővé válik ,azután meg nincs pénze cigire.
  Aki rászoktatta azt kellene fejbe ütni.”
 • 12. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 26. 17:47
  „8. Falcao 2013.10.26. 15:19
  Egy másik 50 meg eggyé, pont.
  <moderálva>”
 • 11. DOOMER 2013. október 26. 16:42
  „"a rendőrkutya szagot fogott, és a Cserepes sor irányába ,,lőtt ki"

  de nagyon meglepődtem. a rendőrök helyében kutya nélkül is arra indulnék el keresgélni.”
 • 10. allampolgar 2013. október 26. 15:52
  „K= Politikailag jól felhasználható kisebbség ;-)”
 • 9. geza 2013. október 26. 15:49
  „http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kirabolta-az-egyik-fehervari-nemzeti-dohanyboltot

  Fehérváron is megy :Dúú”
 • 8. Falcao 2013. október 26. 15:19
  „Négy trafik, az négy család megélhetése. Pont.”
 • 7. Fatboy35 2013. október 26. 14:50
  „Trafikmutyisokat azt hiszem senki nem sajnálja.”
 • 6. zoolii 2013. október 26. 12:10
  „A 22 éves K. László és a 23 éves K. Sándor
  K=Kolompár?”
 • 5. Lacas 2013. október 26. 12:07
  „Nagyon helyes! Ismerkedjenek csak a rejtett erőforrásaikkal minél jobban ha már a nevüket se lehet itt leirni moderálás nélkül és ahogy az egyes leirta,hány ember megélhetését vették el gusztustalan módon a saját érdekükben? Ott se volt sajnálat,itt sincs”
 • 4. geza 2013. október 26. 12:04
  „Most már értem miért volt ilyen gyors a rendőrség...
  Trafkimutyi..”
 • 3. _csutak_ 2013. október 26. 11:28
  „Azért én megkérdezném a tulajtól, hogy meg tudná e mutatni, azon a helyen miként fért el úgy az általa ellopottként megnevezett árú, hogy még a vevő is beférjen az üzletbe?
  Volt anno szegeden egy "A" betűs kötödés aki az édesanyámhoz (női szabó) járt ruhát varratni, innen tudok a sztoriról.
  Amikor hozzá betörtek, a bíróságon meg kellett volna mutatni azt, hogy az által megnevezett összegű készpénz miként fért a kazettába.
  Nagyon sokba került neki a hazugsága!”
 • 2. allampolgar 2013. október 26. 11:15
  „A <moderálva> így tiltakoznak a trafikmutyi ellen!
  A Cserepes sor lesz a politikai ellenállás melegágya :-D:-D:-D”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görgey-verseny városnézéssel

Csongrád megyei és határon túli magyar diákok csapatai mérték össze tudásukat pénteken az ötödik Görgey Artúr Történelemversenyen. Tovább olvasom