Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Ötéves gyereket harapott meg egy harci kutya

Szeged - Megharapott egy ötéves kislányt csütörtök este Szegeden, a Nyírfa utca környékén egy staffordshire terrier.
Megharapott egy ötéves kislányt csütörtök este Szegeden, a Nyírfa utca környékén egy staffordshire terrier. A kislányt mentő szállította a gyermekklinika ambulanciájára. Úgy tudjuk, a gyermek a nagymamájával sétált, amikor az eset történt. Információink szerint a támadás során a gyermek felületi sérüléseket szenvedett, a harapás az arcán érte.

A kutyát az Orpheus Állatvédő Egyesület szállította el, most karanténban, megfigyelés alatt tartják. Az állatvédelmi központ munkatársai azt mondták, a befogott staffordshire terrier mentálisan és fizikailag is egészséges, feltehetőleg a kislánynál lehetett valami, vagy tehetett olyat, ami ingerelte. A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy tavasszal, párzási időszakban az állatok ingerlékenyebbek, ez a tulajdonosoktól erősebb kontrollt, de mindenki mástól is nagyobb figyelmet, körültekintést követel.

Lapunk úgy tudja, a kutyát nem a tulajdonos sétáltatta. Amíg ő külföldön tartózkodott, egy ismerősre bízta az állatot. A támadáskor ő volt vele.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. imádat 2012. június 09. 14:24
  „http://www.youtube.com/watch?v=99KTqV-aadc&feature=related”
 • 88. DayDOG 2012. április 25. 00:04
  „igy igy....egy kutya millioszor tisztább lelkü teremtmény mint az ember! aki nem hiszi,tartson kutyát...de könyörgöm csak olyan,aki végig mellette lesz...sokkal inkább mint egy gyereknél...egy gyerek felnő,kirepül és életet kezd...a kutya meg nem....ő veled van amig a földbe nem tesznek és még utána is...”
 • 87. imádat 2012. április 22. 21:48
  „Az én kutyám tüzelés ideje alatt is(kb 1 hónappal ezelőtt) is el volt engedve kutyafuttatón, és nem harapott meg senkit, pláne nem karmolt meg senkit xd,valószínű mert idióták nem mentek oda hozzá, csak azok akik tudták hogy kell viszonyulni ezekhez a lényekhez!Az olyan gyermek aki mentálisan rendben van, akit nem bántalmaznak a szülők,( aztán fogják rá egy ebre a balesetet, mert ugye mindennek van következménye)ahhoz a gyerekhez csak szeretettel fog fordulni egy kutya, fajtától függetlenül”
 • 86. imádat 2012. április 22. 21:39
  „Az itt a legnagyobb probléma, hogy nem tudjuk pontosan mi történt!!! El tudom képzelni, hogy igenis bántalmazta a kutyát a kislány!!! Nem látunk leleteket, bizonyítékot, vagy bármit, amivel eldönthetnénk ki a hibás, viszont a cikk címe homályosan elárulja! Nem is értem miért akarunk ezzel a ténnyel vitatkozni!!! Abban viszont biztos vagyok, hogy az ilyen gyerekek felnőtt korukban szintúgy embereket is fognak bántani!!!!Az ilyen nem normális, aki kutyához úgy nyúl, és az a felnőtt sem aki ezt engedi!! Érdekes nekem is "harci" kutyám van, és el merem engedni....ahol kell szájkosarat és pórázt használok, ahol meg nem ott elengedem, és játszik....mondom játszik társaival!!! Ha arra jön egy gyerek(bár a kutyafuttató nem játszótér, bicikli út és kárász utca) odamegy és lefekszik neki, hogy simogassák meg!!! A nagymama meg odaengedi, mert tudja hogy a gyermek és az én kutyám is mentálisan rendben van(mert ugye az pozitív és nem negatív dolog) kedves elsők közötti hozzászóló!!!Épp tegnap volt egy eset... Bevásárló központ előtt vártam a kutyámmal, mire jött egy anyuka a gyermekével(aki szerintem nem volt teljesen normális, már bocsánat) és oda akart jönni!! A kutyám csak figyelt, mire hangos artikulátlan hanggal, teljesen negatív kisugárzással, a kutyám és az én arcomba röhögött, kiabált, ordított!!!nem volt köztünk 2 méter sem...az anyuka meg odakiabált, hogy ne menj közelebb!! Mire a gyermek elindult az anyja után, és gúnyolódva tovább röhögve elment!! Az meg hogy mit tartsak a lakásomba, ne a különböző véleményű emberekre bízzuk, mert amíg nem mondhatom meg hogy ki kapjon mit ettől az államtól, addig engem sem érdekelnek a rosszindulatú emberek!!!Aki meg ledögözi ezeket a hálás jószágokat, az nézzen magába, érdekes tömött buszmegállóban az emberek képesek végig nézni, ahogy fiatal lánytól földön húzva elvesznek mindenét(közvetlen környezetemben történt dolog), a kutya meg a félő idegent is megvédené, ha nem lenne rajta szájkosár, meg póráz!!! Átértékelhetnénk melyik lény a nagyobb dög!!!!!!!”
 • 85. tobi55 2012. április 18. 17:21
  „Veszélyeztetésért, szigorú büntetést szabnék ki (minimum 100.000Ft + a gyerek rehabilitációs kezelését) a kutya sétáltatójára,mivel szájkosár és póráz nélkül sétáltatta az ebet pedig erre régóta jogszabály van.
  Minden törvény csak annyit ér amennyit betartatnak belőle,olyan mint a kutyaszar ott marad ahol a kutya kiszarta mert a gazdák nem szedik össze"az már nem az övé"!Sajnálom a gyereket mert nem védi eléggé az állam ,nem szankcionálja eléggé a szabály szegőket pedig minden ilyen balesetért a kutya vezető a bűnös egyedül.Tobi55”
 • 84. MDD 2012. április 18. 12:33
  „83. xilinx 2012.04.18. 10:27
  Mivel hivatalos személy vagyok így tisztában vagyok a törvényekkel. A lakhelyemhez közel 1 db 2 m x 5 m-es a kutyafuttató így nem alkalmas egy nagy testű kutya mozgatására! A magyar jogszabály szerint a fajtáról addig míg szakértői vélemény nincs nem mondható el a kutyáról hogy agresszív. Ha valaki ismerné az Amerikai staffordshire terriereket az tudná hogy az anyaország terápiás célra használja ahogy az én kutyám is itt Szegeden ilyen munkát végez a Szegedi Mozgássérülteknél!

  17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.
  (2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
  (3) Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha külön jogszabály a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell.”
 • 83. xilinx 2012. április 18. 10:27
  „82. MDD 2012.04.17. 16:05

  "...meg kérném a kedves szülőket hogy a töltés nem játszótér nem futópálya...mivel hivatalosan kutyafuttató hely"
  Ha ez így van, akkor nincs ott keresnivalója játszó gyerekeknek.

  "...a töltésen mivel hivatalosan kutyafuttató hely és ott igen is póráz nélkül és szájkosár nélkül fogom kimozgatni a kutyámat..."
  Erről írja meg valaki, mit mond a jog. A véleményem az, hogy a póráz, szájkosár csak akkor vehető le, ha az a futtató hely zárt, kerítéssel körbevett. Kölönben nem garantálható a balesetek elkerülése.”
 • 82. MDD 2012. április 17. 16:05
  „Mint Amerikai staffordshire tartó akkor én is meg kérném a kedves szülőket hogy a töltés nem játszótér nem futópálya!!!!
  Ha a kutyásoknak már annyira kötelező a póráz és szájkosár akkor nincs mit keresniük a töltésen mivel hivatalosan kutyafuttató hely és ott igen is póráz nélkül és szájkosár nélkül fogom kimozgatni a kutyámat!
  Ha ők azt kérik hogy ott is legyen a kutyám megkötve én akkor ezúton megkérek minden kedves szülőt hogy aki játszótérre viszi gyermekét az kösse össze a kezét kösse ki maga mellé a padhoz vagy fához hisz a gyereknek is annyi joga legyen mint a kutyámnak!!”
 • 81. howatowabb 2012. április 17. 10:54
  „A vita elfáradt, ne acsarkodjatok! Hacsak nem tavaszi-párzási....
  Jaj! Bocsika;-) Az csak kutyáéknál jár marakodással!”
 • 80. xilinx 2012. április 17. 00:20
  „77. Lacusch69 2012.04.16. 16:28

  Talán ha nem mondtad, hogy a 44-ra válaszoltam, akkor nem is kellene nagybetűvel az orrom alá dörgölni.
  És kis x-szel írom a nickemet (helyesírás???)...talán keress fel egy általános iskolát.

  És abszolút hidegen hagy a háttér. A 76-os hozzászólásomban leírt 3 pont betartásával megszűnik minden ilyen jellegű probléma.
  Nem tartok kutyát, de ha tartanék sem jönne a közelébe egyetlen kisgyerek sem.”
 • 79. SP 2012. április 16. 18:13
  „Nem is emlékszem
  mikor láttam utoljára szájkosaras kutyát. Na ennyit a harapásról és a körbemagyarázásról.”
 • 78. viza07 2012. április 16. 17:19
  „Azért az kicsit vicc, hogy sétálok a gyerekemmel, és én figyeljem, hogy a közelben tartózkodó kutya éppen milyen lelki állapotban van.... Ez legyen a gazdája gondja,ha már tartja. Én meg ne engedjem a közelébe a gyereket,ennyi....Egyébként, ha nem csak a szám jár,és gondos gazdi vagyok, akkor ismernem kell a kutyámat, így tudom, hogy adott periódusban mit szabad vele, balesetmentesen....”
 • 77. Lacusch69 2012. április 16. 16:28
  „Xilinx, szerintem keress fel egy ideggyógyászt, mert komoly problémáid vannak!

  Nem azt mondtam, hogy a 44-re válaszoltál, hanem azt, hogy olvasd el (dislexia???), talán megérted a hátteret is...

  Amúgy el tudom képzelni a jelenet: kisgyerek csavargatja a kutya orrát, fülét, szemébe kapkod; az egy jó darabig tűri, aztán morog, aztán figyelmeztetőleg odakap.

  Ebből médiahecc ("harcikutya" meg egyéb baromságok), és a hozzád hasonló állatfóbiások lüke nyilatkozatai.

  Mondd, van olyan állat amitől nem félsz?”
 • 76. xilinx 2012. április 16. 12:57
  „74. Lacusch69 2012.04.16. 11:42

  NEM A 44-ES KOMMENTRE VÁLASZOLTAM TE SZERENCSÉTLEN, HANEM A CIKKHEZ SZÓLTAM HOZZÁ!!!!!!

  De ha már minden áron a 44-es hozzászólással hozakodsz, akkor:
  1. Továbbra sem látom, hogyan haraphat meg egy kutya egy gyereket. Ha megarapta, az a gazda felelőssége.
  2. Gyereket nem engedünk kutyához, főleg nem idegenhez.
  3. A kutyámhoz nem engedek idegent. Ha kell, a gyerek és a kutya közé állok.
  Egyik hülyébb, mint a másik, közben meg teszik az idiótábbnál idiótább nyilatkozatokat.”
 • 75. DayDOG 2012. április 16. 12:04
  „74. teljesen egyetértek!!”
 • 74. Lacusch69 2012. április 16. 11:42
  „73. Vigyázz, nehogy szétnézz amikor keresztül sétálsz egy úton.
  Na kb. ekkora butaságot írtál.
  Vannak természeti törvények, amik mindenkire vonatkoznak.
  Még mindig nem értem, a nagymama mi a 3.14csáért engedte az unokáját a (nem éppen húsvéti nyuszi küllemű) staffihoz nyúlni?

  ÉS OLVASD MÁR EL A 44-EST!!!”
 • 73. xilinx 2012. április 16. 09:41
  „"feltehetőleg a kislánynál lehetett valami, vagy tehetett olyat, ami ingerelte. A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy tavasszal, párzási időszakban az állatok ingerlékenyebbek, ez a tulajdonosoktól erősebb kontrollt, de mindenki mástól is nagyobb figyelmet, körültekintést követel.

  EZ MI????????????????????????????????
  Van pofájuk ilyen leírni? Ez több, mint vérlázító! Na ezért ezért rühelli nagyon sok ember a kutyásokat!!!
  Mi az, hogy a kislánnyal lahatatt valami???? Talán pórázon volt a kutya, szájkosárral, és a kis 5 éves odament, lefeszegette a szájkosarat, és aztán nekiállt rugdosni a kutyát, hogy ugyan harapja már meg???

  Beteg az, aki ezt a baromságot írta és börtönben a helye!!!!!”
 • 72. DayDOG 2012. április 16. 01:40
  „70. aközött hogy "nyalod a kutya se..gét" meg aközött,h normálisan,tisztelettel vagy a kutyákkal azért van különbség :) de amig nem uszítom rá senkire,addig had ne örüljek neki,ha mindenféle random kisgyerekek ütögetik,rugdossák meg hergelik...nincs itt anyázás sehol! maóóóni :D”
 • 71. Lacusch69 2012. április 15. 21:53
  „59. Érdekes, pitbull nincs benne... Valamint puli sem, pedig az tényleg harap, ok nélkül is...

  Mint kutyás annyit megjegyeznék: ha valóban nem 100-as a kisgyerek, akkor sok kutya meg fogja még harapni az életben. A kutyák kiszúrják az ilyesmit, és agresszívek lesznek. (Az egyik dobermannom 20m-ről megérezte egy szellemi fogyatékos közeledését, pedig 8-10 ember ment el mellettünk 2-3 perc alatt.)
  Az is érdekelne, hogy a nagymami miért engedte a gyereket a staffihoz, ha ismeri a kutyákkal kapcsolatos viselkedését? (44hsz. alapján)”
 • 70. howatowabb 2012. április 15. 21:30
  „69. Ütnéd ám! Aztán arra varrnál gombot, amit tőlem kapnál. Nagyon elnyomott gyerekkorod lehetett, ha ilyen véleménnyel bírsz. Csak ütnél, meg vernéd a fejét, meg anyázol! Egy állat miatt! Tudod, kéne neked egy gyerek. Jaj, inkább ne! Még agyonütnéd, ha nem nyalná a kutyád se..ggét!
  VAN ITT KÚLTÚRA! NORMÁÁÁÁLIS, MARGIT?!”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fritz Mihály tárlata a REÖK-ben

A 65 éves alkotót Tóth Sándor indította el az érmészeti pályán az 1970-es évek elején, a magyar éremművészet felfutásakor. Tovább olvasom