Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Ötezredik ügyfelét szolgálta ki a szegedi kormányablak

Szeged - Ötezredik ügyfelét fogadta szerdán a szegedi kormányablak: az egyszerűsített honosítási eljárásban állampolgárságot kérelmező házaspár Aradról érkezett a Megyeházára. Dubován Mihályt és feleségét, Máriát, a kormányhivatal nevében Juhász Tünde kabinetvezető köszöntötte.
Magyar állampolgárságot jött kérni, és ötezredik ügyfélként távozott szerdán a szegedi kormányablakból az aradi Dubován házaspár. A 73 éves, Bihar megyéből származó férj és a szilágysági felmenőkkel büszkélkedő 63 éves feleség nagyon meglepődött, hogy éppen ők lettek a szegedi kormányablak ötezredik ügyfelei. Juhász Tünde, a kormánymegbízotti kabinet vezetője emléklappal, egy üveg borral, és egy szál virággal köszöntötte ebből az alkalomból a határon túlról érkezett ügyfeleket. Az idős pár már január óta készült arra, hogy a törvény adta lehetőséggel élve kérelmezze a magyar állampolgárságot, de hazavárták négy gyermekük közül a legkisebb fiút, a 37 éves Lászlót, aki hosszabb idő óta Amerikában él. Így a mai napon együtt adták le a beadványokat. A kérelemhez minden szükséges dokumentumot csatoltak. Volt, amelyik iratért több mint kétszáz kilométert utaztak, de – mint mondták – ennél nagyobb áldozatra is hajlandóak lettek volna Dubovánék, akik számára a mai nap örök emlék marad.

Ötezredik ügyfelét szolgálta ki a szegedi kormányablak.
Ötezredik ügyfelét szolgálta ki a szegedi kormányablak.

A Megyeházán 2011.január 3-a óta működő ügyfélszolgálat egyike annak az országban működő 29-nek, amelyet azért hozott létre a kormány, hogy az állampolgárok hivatali ügyeiket egyszerűen, gyorsan intézhessék. Csongrád megyében Szegeden és Hódmezővásárhelyen működnek kormányablakok, ahol több mint nyolc és félezer állampolgárt szolgáltak ki eddig, és tízezernél is több ügyben jártak el. Állampolgársági kérelemből a szegedi kormányablakban ez volt a 647.

Olvasóink írták

 • 4. Larsson 2011. szeptember 15. 07:55
  „Pár milliárdból 5000 ember, röhej! :(”
 • 3. deszkás 2011. szeptember 15. 01:21
  „647?”
 • 2. kontrapista 2011. szeptember 14. 21:00
  „Hasonló kedvességgel találkoztam a Bevándorlási Hivatalban is, ahol a fiatal hölgyalkalmazottak készséggel segítettek a több mint 70 éves dokumentumok beazonosításánál. Én akkor Magyarországon otthon éreztem magam , remélem ez mgismétlődik a szegedi városházán az állampolgár eskütételen is.”
 • 1. VV4 2011. szeptember 14. 19:50
  „A héten nekem is be kellett mennem a megyeházára a kormányablakhoz. Hirtelen kicsit tanácstalanul megálltam kívül. Egy kedves hölgy kilépett, köszönt, megkérdezte, hogy miben segíthet. 5 perc múlva az ügyem el volt intézve... Le a kalappal: egy pillanatra Európában éreztem magam. Nagyon pozitív csalódás volt..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolértük az uniót: használjuk a biztonsági övet - galériával

Rövid ellenőrzésünkből kiderült, nehezebb öv nélkül autózót találni, mint gondoltuk. A biztonsági övvel vezetők nemcsak életüket védik, pénztárcájukat is kímélik. Tovább olvasom