Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Ötfokos Tiszában lubickolt Schirilla

Az ötfokos Tisza már majdnem forró - legalábbis Schirilla György szerint, aki vasárnap délután átúszta a folyót. Így ünnepelte a víz világnapját a nemzet rozmárja.
Tisza-átúszással ünnepelte a víz világnapját Schirilla György. A sportember – akit sokan csak a nemzet rozmárjának hívnak – a Partfürdőről indult, de előtte még bemelegítésként futott egy kicsit. – Még egy őzet is láttam a híd lábánál – mondta, amikor pár perc után visszatért. A túlparton azonban már sokan várták, így nem volt ideje többet lelkendezni. Miközben a mólóhoz sétált, még gyorsan elmondta, több mint száz átúszása során volt már ennél nehezebb dolga is. – Huszonhat percet tudok úszni nulla fokban. Ez Guinness-rekord. Ehhez képest ez most nem olyan kemény, de azért ezt is komolyan kell venni.

Schirilla megmártózott a Tiszában - GALÉRIA

A könnyített pályát a kellemes tavaszi idő és a barátságos vízhőfok jelentette Schirilla számára. – 5 fokos. Ez a forró és a langyos határa – viccelődött. Majd fecskenadrágra vetkőzött. Kérte, hogy mivel már 54 éves, a hasát ne nézzük. Majd miután hiába integetett, a túlparton állók nem látták, belevetette magát a Tiszába.

Egy rendőr és egy vízi mentő hajó kísérte a pár perc alatt a túlpartra érő sportembert, aki a közönség kedvéért még lubickolt egy kicsit, mielőtt kijött a vízből.

– Nagyon jó volt a víz – osztotta meg tapasztalatait a parton állókkal, akikkel lelkesen fotózkodott. – Adják már neki oda a ruhát, nehogy megfázzon – hallatszott egy nőtől, de Schirillának esze ágában sem volt felöltözni. Jókedvűen pózolt, folyamatosan beszélt, és szóval tartotta a körülötte lévőket. Majd amikor kezdett szétszéledni a tömeg, csak akkor sétált oda szép komótosan fürdőnadrágjában az autóhoz, hogy megszárítkozzon.

Víztoronymászás és evezős regatta

A víz világnapját nem csak a Tisza-átúszással ünnepelték a városban. A Szent István téren a hagyományokhoz híven idén is kiállításokat rendeztek be a három napra kinyitott víztoronyban. Az Ativizig vasárnap megrendezte az I. Országos Gátőrfutást, a vízitelepen pedig vízre szálltak az evezősök és a kajak-kenusok. A Fehér-tón madárnéző túrát szerveztek, és a fürdők is készültek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süssünk, süssünk kalácsot!

Ki tudja, hány E betű van egy húsvéti kalácsban? Hát pont annyi, amitől az embernek megjön a kedve, hogy magának süsse meg az ünnep egyik legfontosabb kellékét. Tovább olvasom