Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötmillió forintos műszert kapnak az újszülöttek

Szeged - A támogatásokból megvásárolt gépet december 9-én, kedden 14 órakor a Gyermekgyógyászati Klinika könyvtárában adják át.
Adomány az újszülöttmentőknek

A Ghost’s MC Hungary Szeged motorosklub évek óta támogatja a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját. A motorosklub tegnap százezer forintot és 5 kilogramm szaloncukrot adott át az alapítvány kuratóriumi elnökének, Pintér Sándornak.

Több mint ötmillió forintos műszert vásárolt a Korábban Érkeztem Alapítvány a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika kis betegei számára, mely az oxigénhiányos újszülöttek ellátását segíti ezentúl.

Támogatóknak köszönhetően bővült a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika újszülöttmentő műszereinek sora: a Korábban Érkeztem Alapítvány több mint ötmillió forintból vásárolta meg nemrég a készüléket a klinika Perinatális Intenzív Centruma számára. Magyarországon jelenleg egy hasonló műszer áll rendelkezésre az újszülöttek intenzív ellátásában, így a gép beszerzése kiemelten fontos a dél-alföldi régió számára.

A készülék lehetővé teszi a születéskor oxigénhiányos károsodást szenvedett újszülöttek ellátását, a neurológiai és egyéb szövődmények megelőzését. Így a műszer reményt adhat a kis betegek számára az egészséges, teljes értékű életre.

A készüléket december 9-én, kedden 14 órakor adják át a Gyermekgyógyászati Klinika könyvtárában. A „Criticool" típusú műszert a Korábban Érkeztem Alapítvány a Richter Gedeon Nyrt., a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspökség és a Szegedi Első Lions Klub kiemelt támogatásának köszönhetően tudta megvásárolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végső búcsút vettek Vivientől

Családja, barátai, ismerősei és a falubeliek kísérték utolsó útjára - a család kérésére - egy szál virággal a forráskúti temetőben Borbás Vivient. Tovább olvasom