Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Otthagyták a házkutatási útmutatót a nyomozók

Szeged - Házkutatás közben dokumentumokat felejtett egy szegedi fiatalember lakásában a Nemzeti Nyomozó Iroda. A fiatalember hétfőn megpróbálta ezeket visszaadni, de nem ment könnyen.
Majdnem egy órán át sétáltatták tegnap a szegedi Jobbik tagjai azokat a dokumentumokat, amelyeket egy házkutatás során felejtettek egyiküknél a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A jobbikosok vissza akarták adni a papírokat, ám ez nem ment könnyen. Előbb a városi rendőrkapitányságon próbálkoztak, de csak a portáig jutottak. A Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi tisztjei sem vették át az iratokat. Végül a Szegedi Nyomozó Ügyészségen fogadták el tőlük a dossziét, amely a házkutatás során keresendő tárgyakról szóló utasítást, lakcímigazoló lapokat, házkutatást elrendelő határozatokat, térfigyelő kamerák által készített fotók másolatait tartalmazta.

Ignáth Imrénél és egy szegedi testvérpárnál még pénteken kutatott a Molotov-koktélos támadásokkal kapcsolatban az NNI. Többek között számítógépet, DVD-ket, mobiltelefont, íjat, nyílvesszőt foglaltak le. A házkutatás után Ignáth Imrét és Szalma Lászlót Szegeden, Szalma Juditot Budapesten tanúkét hallgatták ki. Szalma Judit azt mondta, a legtöbb kérdés a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereggel való esetleges kapcsolatát firtatta. A lány lapunk kérdésére közölte: semmi köze nincs a szervezethez. Ignáth Imre szerint a magyarok nyilai nem is léteznek. A szegedi egyetemi hallgató tegnap a rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai pénteken a munkahelyén, egy laboratóriumban keresték fel.

A jobbikosoktól nehezen fogadták el a dossziét.
Fotó: Karnok Csaba

Költséges kísérletet folytatott, amit nem volt hajlandó önként abba hagyni, ezért bilincsben vezették el. A házkutatás után kihallgatták, és amikor innen hazament, akkor vette észre az íróasztalán hagyott papírokat, melyeket állampolgári kötelességének érzett visszaadni.

Tóth Péter, a szegedi Jobbik vezetője közölte: a három fiatalt tanúként hallgatták meg, de gyanúsítottként bántak velük, ezért a főügyészségen feljelentést tesznek.

A rendőrség internetes honlapján tegnap délután azt közölte: az érintett rendőrökkel szemben az NNI igazgatója fegyelmi eljárás megindítását rendelte el.

Benzines palack miatt

Lapunkban korábban megírtuk: február 8-án hajnalban Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen négy szocialista politikus házára dobtak benzines palackokat. A Központi Nyomozó Főügyészég terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Olvasóink írták

 • 10. btk 2008. február 28. 11:48
  „Ugy látszik Draskovics azért lett rendészeti és igazságügyi miniszter hogy Gyurcsány utasitására üldözze a békés magyar állampolgárokat. Tovább megy a megfélemlités. Undoritó ez a kormány, szerintem Draskovicsnak saját pártját és az SZDSZ csalásait kéne inkább vizsgálgatni meg a korrupciókat, de hát látjuk hogy őt is Gyurcsány mozgatja és megkezdődött az állampolgárok zaklatása. Erről már apáink meséltek hogy az elvtársak hogy félemlitik meg a lakosságot. Nem fog menni, mert magyarországot nem lehet félelemben tartani.”
 • 9. cc 2008. február 27. 12:47
  „Azért nem törtem volna össze magamat az irataik visszaadása miat... Amikor kiderült hogy nem akarják átvenni az egyébként titkos nyomozati iratokat, kihívtam volna a körzeti stúdióból a stábot, és nagy csinnadrattával a Széchenyi tér egyik padján ott felejtettem volna, majdcsak beviszi valaki a talált tárgyak osztályára...”
 • 8. C 2008. február 27. 01:27
  „LOL!Mi koze ennek a terrorhoz?Magyarorszag is fel akar mutatni vmit???Idiota gyokerek..”
 • 7. waterbear. 2008. február 26. 22:11
  „Figyelem, CSÚSZTATÁS!

  Kedves Gonda Zsuzsanna!
  Ezt Ön írta:
  Otthagyták a házkutatási útmutatót a nyomozók

  "Majdnem egy órán át sétáltatták hétfőn Szegeden a városi Jobbik tagjai azt a paksamétát, amit egy házkutatás során felejtettek egyiküknél a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai."

  Csak a pontosság kedvéért: paksaméta = iratcsomó, iratok összessége

  Ez egy másik cikk máshonnan:
  http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=263225

  "Hozzátette: a Szegeden tartott tanúmeghallgatás után hazaérve észrevette, hogy a rendőrök ott felejtettek egy aktát, amelyben a nyomozással kapcsolatos dokumentumok voltak. A sajtónak bemutatott iratok között szerepelt egy lista a házkutatás során keresendő tárgyakról, három határozat házkutatások elrendeléséről, több fénykép és térfigyelő kamerák felvételeinek másolatai."


  Fényképekkel egyéb adatokkal ellátott mappa maradt a helyszínen, és tételezzük már fel a NNI szakképzett munkatársairól, hogy nem szamárvezetővel végzik a házkutatást....

  Bár ez alapján a cikk alapján még akár igaza is lehet, kellett a szamárvezető:
  http://www.l88.hu/about2855.html
  "A módszereikről szólva érdemes még megemlíteni azt a tehetségtelen színjátékot, egyfajta tanácstalanságot, hogy papírról nézték a forgatókönyvet."”
 • 6. K Zsolt 2008. február 26. 20:30
  „És mi lett volna ha nem viszik vissza ? Nincs papír nincs ügy !”
 • 5. Pók 2008. február 26. 13:34
  „Idióta rendőrök biztos túl sok dologra kellett
  egyszerre odafigyelni.”
 • 4. vakbél 2008. február 26. 09:56
  „Ez az egész DM egy akkora fos...talicska a firkászokkal együtt!”
 • 3. _Les 2008. február 26. 09:32
  „senki nem szólt be senkinek. a mai írás beharangozója a szeged rovat korábbi cikkei között van, lejjebb sodródott tegnap óta.
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/iratokat_hagytak_el_hazkutatas_kozben_szegeden/2048343/”
 • 2. rastaman 2008. február 26. 08:52
  „Hova lett az előző, tegnapi cikk a hozzászólásokkal együtt? lehet, hogy BE is szóltak, nem csak hozzá?”
 • 1. HAHAHAHA 2008. február 26. 06:01
  „Ugyis csak figyelmeztetik öket az én véleményez ez szarnak bele a vezetők egy nagyok már el is van felejtve az egész dolog.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés az akadálymentes iskola Szegeden

Szeged - Mindössze két általános- és egy középiskola számít teljesen akadálymentesnek Szegeden. A teljes sikerhez rengeteg pénz kellene: csak a Tabán utcai iskolában harmincmillió forint. Tovább olvasom