Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Otthonától nem messze találták meg Gábor holttestét

Szeged - Hiába keresték közel négyszázan napok óta Hannauer Gábort, a 29 éves férfi meghalt. Holttestét egy kutyás fedezte fel tegnap a férfi otthonától alig egy kilométerre. A helyszíni adatok szerint a fiatalember kedd este tévedt el a Kállay liget kerítéssel körbevett részén.
– Reggel 7-kor indultam kutyát sétáltatni, szinte a szokásos útvonalat jártuk be a pulimmal. A Kállay ligetnél tartottunk, amikor megláttam, hogy egy ember fekszik a bokros résznél. Közelebb mentem, tudtam, hogy Gábort keresik. A férfi nem mozdult, segítséget hívtam – mesélte tegnap lapunknak az a kutyás férfi, aki megtalálta Hannauer Gábor holttestét. A férfi elmesélte, a rendőrök pár perc alatt kiértek a ligethez, de már nem tudtak segíteni a földön fekvő emberen. – Megrázott Gábor látványa, pedig úgy tűnt, csak alszik. Nagyon sajnálom, hogy nem találták meg időben – tette hozzá a szemtanú.

A rendőrség tegnap kora délelőtt szalaggal körbezárta a Kállay liget egy részét, a bűnügyi technikusok sátrat építettek az elhunyt fölé. Az egyenruhások több mint 3 órán keresztül vizsgálták a helyszínt, a begyűjtött bizonyítékokat papírzacskóba tették. Úgy tudjuk, a kerítéssel körbezárt területre egy résen juthatott be Gábor, de már nem talált ki onnan. Információink szerint a fiatalember a napokban mehetett Újszegedre, ruházata arra utalt, nemrég hunyt el. Egy másik szemtanú állítása is azt a feltételezést támasztja alá, hogy Gábor a napokban még élt: egy nő azt mondta, kedd délután 5 órakor sétált el a helyszínen, de nem látott ott senkit. Úgy tudjuk, a családtagok tegnap kaptak bejelentés Újszegedről, hogy a Borostyán utcában látták Gábort. Mire a családtagok a megjelölt címre kiértek, a férfinak újra nyoma veszett. Hannauer Gábort a Kállay ligetnél találták meg, ami alig 300 méterre van a Borostyán utcától, és 1 kilométerre a családi háztól.

Rendőrök helyszínelnek a Kállay ligetnél. Az idegenkezűséget kizárták. Fotó: Segesvári Csaba (Galéria)

Hannauer Gábort az elmúlt 10 napban közel négyszázan próbálták felkutatni, a szegedi fiatalembert barátai a várost járva naponta keresték. Megírtuk: Gábor november 16-án este cigizni ment, majd nyoma veszett. Az ismerősök létrehozták az „Eltűnt Hannauer Gábor" Facebook-csoportot, ahová várták a bejelentéseket. Az oldal szerint a 29 éves férfit a múlt pénteken reggel, majd délután a Sás utcai töltésnél látták, a közeli bolt felé ment. Szombat reggel nagyszabású kutatás indult, eredménytelenül. Az önkéntesek nem adták fel, újra és újra nekiláttak a szegedi körzetek átnézésének. A kutatással tegnap délelőtt sem álltak le, az utolsó csoport 10 órakor indult el a Móra Ferenc Múzeumtól. – A keresésnek vége. Gábor elhunyt, ma reggel találtak rá Szeged belterületén, sajnos már nem tudunk segíteni rajta. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét – írta a csoport oldalára délután egy órakor Hannauer Péter.

– A rendőrség elsődleges megállapítása szerint az idegenkezűség kizárható. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a hűtőcsere

Hűtőt és fagyasztót lehet cserélni az Otthon Melege programban, a dél-alföldi nyugdíjasok és nagycsaládosok csak szerdától jelentkezhettek. Tovább olvasom