Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Ötven éve érettségiztek a Dériben

Szeged - Szívszorító élmény volt az iskolával való találkozás, a patinás épület alig változott, csak a hosszú padok, és a háromlábú suszterszékek cserélődtek ki.
– 1962-ben végeztünk, és szereztünk technikusi oklevelet a képesítő vizsga letételével. Ez akkor több volt, mint az érettségi, mert azonnali (kvalifikált) munkahely betöltésére jogosított – írja Péter András és Masa Gyula érettségi találkozójuk kapcsán. Erős iskola volt annak idején a Déri, felvételizni kellett a bekerüléshez, ám a végzettek több, mint fele továbbtanult egyetemen, főiskolán.

Fél osztály a képen - 50 éve érettségiztek
Fél osztály a képen - 50 éve érettségiztek

„Osztályfőnökünk Győry Emil belénk nevelte a gépészet szeretetét.
36-an voltunk a IV. A osztályban, sajnos hatan már nem élnek közülünk. 22-en jelezték előzetesen részvételüket az érettségi találkozóra, 17-en el is tudtak jönni. Szívszorító élmény volt az iskolával való találkozás, a patinás épület alig változott, csak a hosszú padok, és a háromlábú suszterszékek cserélődtek ki. Valamennyien 50. éves emléklapot, és az iskola ajándékaként 100 éves emlékérmet vehettünk át. Ezután a Déri melletti Aranyhal különtermében megebédeltünk, nosztalgiával emlegettük iskolai élményeinket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zombori László, a finom árnyalatok festője

A finom árnyalatok igényes festőjeként jellemezte a 75 éves Zombori Lászlót jubileumi tárlatának megnyitóján az EDF Galériában Feledy Balázs művészeti író. Tovább olvasom