Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötvenegyezer látogatót fogadott idén a TIK

Napra pontosan december 9-én, holnap lesz két éve, hogy átadták az SZTE TIK épületét. Az intézmény kongresszusi központja az elmúlt két esztendőben számtalan hazai és nemzetközi konferenciának, egyetemi és üzleti rendezvénynek, fogadásnak, bálnak, valamint kulturális programnak, hangversenynek, kiállításnak és véradásnak is helyet adott.
Az ezerötszáz főt egyidejűleg befogadni képes kongresszusi központ hatszáznyolcvanöt férőhelyes nagyteremmel, három nagyelőadóval, ugyanennyi szemináriumi teremmel, két tárgyalóval, videokonferencia teremmel, kiállítási térrel és egy több, mint ezer négyzetméteres átriummal rendelkezik. Az intézményben jellemzően egyetemi, üzleti, kulturális és karitatív rendezvényeket szerveznek. Az idén a filharmónia zongoraestje háromszáz, Zorán egyetemistáknak szervezett koncertje hétszáz fős tömeget vonzott.

A kongresszusi központ vezetőjétől, Erdélyi Evelyntől megtudtuk, hogy az elmúlt két esztendőben az üzleti rendezvények közül a KÉSZ Kft. hétszáz fős karácsonyi gálavacsorája volt a legnagyobb. Az egyetemi rendezvények közül a második éve megrendezett állásbörzét látogatták a legtöbben – ezerhétszázan. Az aneszteziológusok és a gasztroenterológusok tudományos kongresszusán egyaránt ezerötszázan gyűltek össze a TIK-ben. Az utóbbi, ötnapos rendezvény a leghosszabb és a legtöbb bevételt hozó konferenciának bizonyult. Az intézmény tavaly kétszázötven rendezvényen harminckilencezer, míg az idén kétszázhatvan rendezvényen ötvenegyezer látogatót fogadott.

Kerekes székkel az egyetemi könyvtárban

A Magyarországi Tolókocsi Alapítvány tegnap egy kerekes székkel ajándékozta meg az egyetemi könyvtárat, így már az idősebbek vagy a mozgásukban korlátozottak is könnyebben férhetnek hozzá a bibliotéka szolgáltatásaihoz. Az új segédeszközt a recepción igényelhetik a rászorulók, és az akadálymentesített épület valamennyi szintjén használhatják.

– A kongresszusi központot listaáron négyszázhuszonötezer forintért lehet kibérelni egy napra, de ez az összeg külön megegyezés szerint kedvezményekkel csökkenthető – mondta el az igazgatónő. – Az árban a ruhatár, a műszaki és biztonsági ügyelet, a tolmácsfülke és a hangosítás is benne van, mint ahogy a technikai eszközöket – projektor, laptop, vászon – is biztosítjuk. A száznyolcvan gépkocsit befogadó mélygarázs mellett informatikai szolgáltatások, így korlátlan vezeték nélküli internethasználat is a bérlő rendelkezésére áll.

A TIK éves háromszázmilliós költségvetésének egy részét az egyetem fedezi, a fennmaradó összeget a kongresszusi központ rendezvénybevételeiből kell előteremteni – Csupán a rendezvények nem tartják el a házat, szükségünk van egyetemi forrásokra is. A legtöbb kiadásunkat a közművek kifizetése jelenti, ugyanis a TIK igazgatósága kevesebb mint húsz főt alkalmaz – beszélt a költségekről Erdélyi Evelyn.

Idén már csak kisebb rendezvények lesznek a központban. Az intézmény az új évet az egyetemi rektorának háromszáz fős fogadásával ünnepli. A TIK januárban hatszáz főt vár az idegtudományi társaság kongresszusára. A tavasszal kezdődő nagyobb rendezvényekre is időben felkészülnek. – A kiállítási térben és a két nagyelőadóban szeretnénk kicserélni a szőnyegeket, valamint újabb beszerzésekkel székeket, projektort és laptopot is vásárolnánk – mondta el az intézményvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a szalmonellás húst

Folytatódik az élelmiszerek fokozott ellenőrzése. Az ellenőrök megyeszerte keresik a Pest megyei cég… Tovább olvasom