Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Ötvenezer látogató a sándorfalvi strandon

Sándorfalva - Az ötvenezredik látogatót köszöntötték tegnap a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban.
A bányatóhoz érkező strandolók közül a szegedi Kura Beáta volt a legszerencsésebb, ő volt idén az ötvenezredik vendég. Kakas Béla polgármester és Tóth Réka strandvezető egy üveg pezsgővel, oklevéllel, valamint az idei és a jövő évre szóló állandó belépővel köszöntötte a meglepődött anyukát, aki 9 éves kislányával, barátnőjével és annak gyerekeivel érkezett.

Az idei ötvenezredik vendéget, Kura Beátát (balról) Tóth Réka strandvezető és Kakas Béla polgármester köszöntötte. Fotó: Karnok Csaba
Az idei ötvenezredik vendéget, Kura Beátát (balról) Tóth Réka strandvezető és Kakas Béla polgármester köszöntötte.
Fotó: Karnok Csaba


– Szeretünk ide járni, mert a gyerekpancsolóban biztonságosan fürödhetnek a kicsik, miközben mi napozhatunk mellettük. A belépő megfizethető, és a szolgáltatások is jók – sorolta az asszony.

A sándorfalvi strand egyre népszerűbb: az ötvenezer látogatóval már most megduplázódott a tavalyi forgalom, és még nincs is vége a szezonnak. – Két-három ezren érkeznek naponta, de volt már olyan napunk, amikor több mint 3000 belépőt adtunk ki. Többségében Szegedről, de a környező településekről is sok látogatónk van – mondta el Tóth Réka.

Bár a területet tovább már nem lehet bővíteni, a szolgáltatások körének kiszélesítésén már gondolkodnak. – Tervezünk egy pénztárat a park másik végére is, valamit az idén rendbe tett fás oldalra szeretnénk tusolókat, világítást és kiépített sétányt – sorolta Kakas Béla polgármester. – A távolabbi cél pedig, hogy kempingként is funkcionáljon majd a 14 hektárnyi vízfelülettel rendelkező strand.

Olvasóink írták

 • 7. Neszemetelj! 2012. augusztus 30. 16:20
  „Gratulálok! Ebből a non-profit bevételből, már csak az lenne a legmegfelelőbb, ha költenének a külterületekre is. Oda is elkelne egy kis közvilágítás, közmű és kerékpárút!!!
  Minden szép és jó, annak aki üzemelteti a strandot..., de hova forog vissza a pénz? Ha egyáltalán vissza áramlik a városkasszába...
  Egy kicsit fel kéne rázni a kiskerteket, és nem csak azt a dűlőt ami a strandhoz vezet! Ott rendbehozták a környéket, a többi dűlő meg úgy jó ahogy van..., koszosan, szemetesen, gazosan.
  Nem a kertekről beszélek, hanem a közterületekről..., mert ugye azért az is van a dűlőkben!!!
  Nem tudom ki fog a strandtól vezető sétányon (1 hónap múlva este 6-kor már korom sötét van) besétálni a városközpontba?
  Idősek és gyerekek kerékpároznak nap mint nap életveszélyben a leghátsó dűlőktől a központi iskoláig, érdekes hogy ez nem érdekli a városvezetést, csak a strand!
  Most már van pénz a bevételből, itt az idő és vissza kell forgatni. Hasznos, és fontos dolgokba! Mi lehet annál fontosabb, mint az emberek életének védelme, és biztonságban kerékpározása...?!
  Remélem nem a strand!!!”
 • 6. kjoc 2012. augusztus 27. 20:31
  „Mi csak egy dolog miatzt járunk oda!!! Mer´ Óccsóóóóóóóóó!!! És szerintem nem vagyunk ezzel egyedül...”
 • 5. Alsóváros 2012. augusztus 25. 19:19
  „2 dolgot kellene megoldani mihamarabb ott:
  1: parkolás
  2. értékmegőrző

  Amúgy nagyon jó kis hely.”
 • 4. skynet 2012. augusztus 25. 12:23
  „Maci! Neved ellenére nem kommentállak...És egy szuper jobbos mondja (írja) ezt neked !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. majdénmegmondom 2012. augusztus 25. 11:26
  „izé, az 50 ezerben a 2-3.000 az kb 15 - 20 x van meg .namost akkor ha jól számolom, akkor az elmúlt hónapokban nem adtak el egyetlen jegyet sem? egyébként a strand tényleg jó, a sör is kedvező áron van, várjuk a partszakasz további fejlesztését!”
 • 2. füttyimre 2012. augusztus 25. 09:36
  „Gratulálok és további sok sikert kivánok az üzemeltetőknek!
  Jővőre is csak oda fogunk járni! :)”
 • 1. maci53 2012. augusztus 25. 08:14
  „Így kell ezt csinálni,nem beton bunkert építeni pusztán azért hogy letudják nyúlni az lóvét,méreg drága jegyekkel Szeged csak az ötezredikdi "fizető" vendéget fogadja.Gratulálunk nekeked városépítő,kormányt rendre utasító”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román Sasok Szatymazon

Szeptember 9-én rendezik meg az V. szatymazi repülőnapokat. Tovább olvasom