Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Ovibrader - a Hair sztárja és rendezője újra Szegeden

Szeged - A férfiak által került témák, a nők számára is fontos kérdések kerülnek középpontba a REÖK-ben. A REÖK decemberi szobaszínházi bemutatója Bagó Bertalan rendezése, az Ovibrader című előadás, Szemenyei János főszereplésével.
A humoros előadást a Pillanat Színház társulata hozza Szegedre. A kortárs író, Garaczi László tollából származó mű alcíme: Péniszdialógok. Díszlete egyetlen kanapé, amelynek segítségével egy utazást tehetünk a férfiak lelkének legrejtettebb bugyraiba. A darab tanulságos nőknek és férfiaknak egyaránt.

Az Ovibrader a férfi szexualitás és frusztráció köré fonódó péniszdialógokból építkező, különleges hangvételű dráma. A történet során Petyus, a „szeretlek" szó kimondására képtelen kisfiú múltbéli és jövőbeni életének főbb állomásai elevenednek meg epizodikusan a gyermekpszichológusnál megélt progresszív hipnózis alatt. A négy virtuóz színészi alakítás fergeteges humorral, némi iróniával, sajátos zenei környezetben a katarzis esélyével teszi kerek egésszé, maradandó élménnyé az előadást.

A darab rendezője Bagó Bertalan, aki a Szegedi Szabadtéri Játékok legsikeresebb nyári produkcióját, a Hairt is rendezte. Az előadás főszerepét pedig szintén a Hair után sztárként ünnepelt Szemenyei János alakítja.

Szemenyei János és Huszár Zsolt az Ovibrader című előadásban.
Szemenyei János és Huszár Zsolt az Ovibrader című előadásban.

Bagó elmondása szerint Garaczi fanyar öniróniával megírt műve közel áll hozzá. Bagó véleménye szerint ebben a szomorú világban így érdemes a problémákról beszélni, hiszen így talán a „keserű pirulákat is könnyebb lenyelni".

Bár a mű alcíme Péniszdialógok, mégsem hasonlít az ismert és évek óta sikerrel futó Vagina Monológokhoz. Azért sem, mert a korábbi darabban monológokat hallhattak, az Ovibraderben pedig helyzeteket láthatnak a nézők a színpadon. Bagó úgy fogalmazott: „Jelenetek, szituációk sokaságán keresztül igyekszünk bemutatni egy férfi saját szexualitásával összefüggő problémáit, egészen a kisgyerekkorától kezdődően." Változatos a tartalma, nemcsak a férfiak problémáiról, hanem a nőkkel való kapcsolatukról is szó van benne.

Az előadást december 9-én csütörtökön, 19 órától nézhetik meg a REÖK-ben. Jegyet elővételben 1200 forintért, a helyszínen pedig 1500 forintért vásárolhatnak.

Nézzenek Csáki Róbert- kiállítást 200 forintért!

Csáki Róbert nagyszabású tárlatát Szeged-kártyával már 200 forintos jegyáron megtekinthetik, a kártya segítségével pedig a nyári programokra is gondolhatnak, hiszen akár 10 százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg a Szegedi Szabadtéri Játékok belépőjegyeit! Csáki Róbert kiállítása 2011. január 21-éig látogatható.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. rodeziai 2010. november 27. 11:17
    „ja, már azt hittem, hogy az igazi Hair rendezője jön, nem a magyar gagyié.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliárddal kevesebből gazdálkodhat Szeged

Kevesebb jut az oktatásra és a szociális ellátásokra. Mintegy 5 százalékkal emelkednek a közüzemi és közszolgáltatási díjak. Tovább olvasom