Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Óvodások is színészkednek, énekelnek

Szeged - A Kelemen László Színitanoda az IMPRO Stúdió közreműködésével február óta tart musicalkurzust 8–18 éves korúak számára. Hamarosan óvodásokat is képeznek, nyáron táborban gyakorolnak.
– Régebben festő akartam lenni, de amikor megláttam a suliban a színitanoda plakátját, rögtön ráfókuszáltam és tudtam, hogy nekem itt a helyem. Otthon is mindig színészkedem és énekelek – mesélte Akoun Eden Joseph (10), az egyik diák. Közölte, hogy az édesanyja magyar, az apja francia, ő pedig – mint már többen felhívták erre a figyelmét – nagyon tehetséges.

– Régi tervem volt ez a kurzus. A zene és a tánc szeretetére szeretnénk oktatni a gyerekeket és a fiatalokat. Fontos, hogy itt semmi sem kötelező, de a gyerekek mindent nagy kedvvel csinálnak – mondta Szabó Szilvia, az egyesület vezetője. Az oktatás minden szombaton 10–14 óráig tart. Öt oktató foglakozik a gyerekekkel: Rácz Tibor színművész, Büky Beáta színművész, Kolep Zoltán táncos, koreográfus, Dulics Tímea magánénektanár és Maláj György drámapedagógus.

A gyerekek élvezik az órákat. Fotó: Karnok Csaba
A gyerekek élvezik az órákat. Fotó: Karnok Csaba

– Ez a heti négyórás foglalkozás havonta 5000 forintjába kerül a szülőknek, de van 5 gyerek a csoportunkban, akik ingyen járhatnak, mert rászorulók. Ez a díj így is alacsonyabb, mint sok helyen – hangsúlyozta Szabó Szilvia. A musicalkurzus februárban indult és tanév végéig tart. Vizsga gyanánt egy közismert musicalrészletet adhatnak majd elő a tanulók oktatóik felkészítésével.

A legkisebbeknek minden foglalkozás egy játékos résszel indul, amelyben észrevétlenül sajátítják el az alapokat. Az idősebb korosztály pedig a színházban vehet részt pluszfoglalkozásokon, például jelmeztörténeten. Hogy nyáron se maradjanak ki a színházi élvezetekből a gyerekek, egy színjátszótáborba is jelentkezhetnek. – Büszkék vagyunk rá, hogy a kezdeti létszám folyamatosan bővül, és egy gyerek sem hagyta el a csoportot. Olyannyira élvezik az órákat, hogy szórólapokat kérnek tőlem, hogy az osztálytársaik köréből is jelentkezőket toborozzanak – mondta az egyesület vezetője. A gyerekek láthatóan minden percét élvezik az óráknak. Ottjártunkkor éppen improvizációs gyakorlatot csináltak: eljátszották, hogy egy divatbemutató szereplői, és megmutatták, hogy a modelleknek is vannak érzelmeik.

– Most már tudom, hogy felnőttkoromban is ezzel szeretnék foglalkozni, akár más országban is dolgoznék, mert több nyelven is beszélek – mondta Eden, aki szaladt is vissza a többiekhez, hiszen már hozták be a zongorát, és kezdődött a következő foglalkozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvre éhezők viadala

Az antikvarium.hu, Magyarország legnagyobb antik könyvkínálattal rendelkező oldalának adatbázisa idén eléri az ötszázezer különböző kiadványt. Tovább olvasom