Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Padlógázzal ütötték el Kenéz Imrét

Szeged – Thomas Robert B., a hummeres gázoló néven elhíresült férfi ügye közel három hónap szünet után kedden folytatódott a Szegedi Törvényszéken.

A tárgyalás két napon keresztül folyik, először a közlekedési-, majd a vegyészszakértőt, jövő héten az igazságügyi orvosszakértőt, és a fegyverszakértőt hallgatja meg a bíróság. Mint ismeretes, Thomas Robert B. 2012 októberében Apátfalváról Szeged felé tartva egy közúti ellenőrzés után Hummerjével leszorított egy rendőrjárőrt, majd elgázolta az őt megállítani próbáló Kenéz Imre rendőrmotorost. Az osztrák férfit emberöléssel vádolják.

Padlógázzal ütötték el Kenéz Imrét - Thomas B. tárgyalása 2014. január 21-én. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– Vegyék le a bilincset a vádlottról – kérte Thomas Robert B. ügyvédje, Búza János. Joó Attila tanácsvezető bíró utasította a büntetés-végrehajtás képviselőit, a bilincs eltávolítására. A bíró ismertette a közlekedési szakértő véleményét, elmondta, a Hummer a kocsira szerelt védőrács jobb oldalával ütötte el a motoros járőrt. A szakértő megállapította, a bal összekötő rúdon friss kenőzsír volt, ez alátámasztja, hogy a fűtőművet a bűncselekmény előtt javították. A kormányműről a szakértő megállapította, hogy abból rendellenes fémes zaj hallatszott. Ugyanakkor a próbaúton az autót lehetett irányítani. Megállapította, a kormánymű rendellenesség és a gázolás között nincs ok-okozati összefüggés. A jármű mozgásából arra következtetett, a vádlott padlógázzal indult meg, 29-33 kilométer/órával gázolta el Kenéz Imrét. A Hummer először balra tartott, majd jobbra irányt váltott. A gázolás 5 másodperc alatt történt. A szakértő úgy véli, Kenéz Imre megpróbált a meglóduló autó elől elugrani.

Padlógázzal ütötték el Kenéz Imrét - Thomas B. tárgyalása 2014. január 21-én. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Hummer először balra tartott, majd jobbra irányt váltott. A szakértő úgy véli, Kenéz Imre megpróbált a meglóduló autó elől elugrani. A szakértő szerint a vádlottnak 2,5, a sértettnek 1,5 másodperce volt arra, hogy elkerüljék a gázolást. Hozzátette, Thomas Robert B. vészfékezéssel elkerülhette volna az ütközést.

– Utasokkal, csomaggal együtt 4,5 tonnás a 300 lóerős Hummer – mondta Szőke Zoltán igazságügyi közlekedési szakértő. Hangsúlyozta, a számított gyorsulást csak intenzív gázadással lehet elérni. A szakértő megerősítette, a nyomtávrúd javítás a gázolás előtt nem befolyásolta a Hummer irányíthatóságát. Thomas Robert B. elmondta, speciálisan kialakított Hummer-t vezetett. Állította, ha egyszer megindult a Hummer, azt nehéz megállítani.

Padlógázzal ütötték el Kenéz Imrét - Thomas B. tárgyalása 2014. január 21-én. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A bíróságon levetítették a közlekedési szakértő által készített videót, melyen azt mutatták be, számítógépen modellezve hogyan néz ki a gázolás. A videót mind a vádlott, mind a balesetben elhunyt Kenéz Imre kedvese végignézte. A védőügyvéd szerint a szakértői videó nem a valóságot tükrözi. Búza János védőügyvéd többször bírálta a szakértői véleményt, hosszas vita után kijelentette, a szakértői megállapítások nem bizonyítottak, csak egy véleményt tükröznek. – Új szakértőt rendeljen ki a bíróság – indítványozta a védő.

* * *

Az apátfalvi rendőrgázolás dossziéja a delmagyar.hu-n

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető
Megtagadta a vallomástételt a drogosan gázoló osztrák hummeres - gyertyás megemlékezés volt Apátfalván
Makói civil ütötte ki a Hummer-sofőr kezéből a pisztolyt
Miért vadult be a hummeres gázoló?
Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét
Már sajnálja tettét a rendőrgyilkos hummeres
A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre
Panaszt emelt az újabb gyanúsítások ellen a hummeres gázoló
Apátfalvi rendőrgázolás: nem használtak gázspray-t a járőrök

Megvádolta elfogóit a hummeres gázoló: 29 kilót fogyott Thomas B.
Hummeres gázolás: nem fél a tanú, de nem tanúskodna
Nem jöttek el a hummeres barátok a bíróságra

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Írjam ki, hogy Párizs balra?˝

Lámpát és táblát tett ki a tanyája kerítésére az ásotthalmi határátkelő közelében Kiss Zoltán. Mégis rendszerint átgázolnak a portáján a határsértők. Tovább olvasom