Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Pali a saját nőjét futtatta

Pali a saját nőjét futtatta R. Pál a folyosón. A férfi családja zokon vette a sajtó érdeklődését. Fotó: Segesvári CsabaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Klánnak nevezte az ügyész azt a szegedi családot, melyet a franciaországi prostiüggyel hoztak kapcsolatba. A tegnapi budapesti kiadatási tárgyaláson a francia belügyi attasé is megjelent.
Újabb három férfi kiadatásáról döntött tegnap a Fővárosi Törvényszék, a Csiszár Judit bíró vezette tárgyalásokon minden őrizetes a gyorsított átadást választotta. A Szegedről indult prostiügy 11 tagja így legkésőbb április másodikára a franciaországi Nancyben lehet, mindössze egy elfogott élt a fellebbezés jogával. A férfiakat bűnszervezet létrehozásával, pénzmosással és kerítéssel – azaz lányok futtatásával gyanúsítják. Az ügyet a franciák a tárgyalóban is követték, David Nercessian rendőr főfelügyelő, Franciaország belügyi attaséja jegyzetelt az eljárás alatt.

Zsúfolásig megtelt tegnap reggel a Fővárosi Törvényszék földszinti folyosója. A Szegeden és Csanyteleken
hétfőn elfogott, lányok futtatásával gyanúsított férfiakhoz 10-20 fős csoportokban érkeztek a hozzátartozók. A bilincsben és vezetőszáron várakozó férfiakkal a kedd reggeli tárgyalástól eltérően most nem beszélhettek a rokonok.

Csiszár Judit bíró először a 49 éves K. János átadásáról döntött. Az ügyész elmondta, K. János ellen 2011-ben már az osztrákok is nyomoztak, ebbe a franciák két éve kapcsolódtak be. A gyanú szerint K. 2015-től négy lányt futtatott, a munkát a társaktól kapott utasítások szerint rendezte: ezért kétmillió forintot „kapott" a lányoktól. A férfi segített a lányok Strasbourgba szállításában, arról is ő döntött, hogy ki és mikor jöhet haza, Magyarországra.

Az ügyészi álláspont szerint F. József Dávid is már 2011-től „űzte az ipart", Franciaországban 2014-ben kezdett. A rendőrök 2015-től több bűntársával együtt látták Strasbourgban, ahogy a prostik munkáját felügyeli. Gyakran találkozott azokkal a magyarokkal, akik a légyottokhoz béreltek lakást. A bevételből több ezer euró jutott F.-nek és családjának, több lányt is futtatott, a pénz nagyobb része viszont a K. klánhoz vándorolt. Ügyvédje szerint F. sosem járt a megnevezett helyeken, kérte a kiadatás elutasítását. Csiszár Judit bíró jelezte, a hazai hatóság nem vizsgálja az esetleges bűnösséget, csak a kiadatás feltételeit.

R. Pál esete volt tegnap a legérdekesebb. A Csanyteleken testvérével együtt elfogott, erős testalkatú férfi az ügyész elmondása szerint saját barátnőjét futtatta, akinél legfeljebb napi 30 eurót hagyott.

Mindhárom őrizetes átadási letartóztatásba került, a férfiakat legkésőbb április másodikáig átadják a francia hatóságoknak. A kiadatással viszont meggyűlik a magyar rendőrök dolga, ugyanis a Szegedtől 1362 kilométerre lévő Nancybe repülővel nehéz eljutni. Ráadásul a légitársaságok egy járatra legfeljebb egy letartóztatottat engednek fel, most viszont 12-ről kell gondoskodni. Úgy tudjuk, az sem kizárt, hogy a magyarok az osztrákok és a németek közreműködését kérik, így juttatják el a francia határig a gyanúsítottakat.
 
A tegnapi budapesti kiadatási tárgyalás képei. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
 

Megfenyegették az operatőrt a családtagok

– Kiverem a kamerát a kezedből, ha továbbra is felveszed – mondta mérgesen az RTL Klub operatőrének annak az R. Pálnak az egyik rokona, akit szerdán a Fővárosi Törvényszék határozatában átadott a francia hatóságoknak. R. Pál az egyike annak a 12 férfinak, akiket még hétfőn lányok futtatása miatt vettek őrizetbe nemzetközi elfogatóparancsra. A tévések kedden sem úszták meg, a baksi letartóztatott család tagjai is zaklatták az RTL Klub operatőrét.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb nyitvatartás a tiszaszigeti átkelőn

A húsvéti ünnepek miatt jelentősen nő a forgalom a szerb-magyar határszakaszon, ezért mától március 31-éig hosszabb ideig, reggel 6-tól este 9 óráig tart nyitva a tiszaszigeti átkelőhely. Tovább olvasom