Délmagyar logó

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 27°C Még több cikk.

Palicson a magyar, Mórahalmon a szerb kultúrát népszerűsítik

Mindkét országban több információra van szükségünk arról, hogy milyen kulturális programok zajlanak a határ túloldalán.
A közbeszerzési pályázatok kiírásával Mórahalom és Palics Szabadkával, Újvidékkel és a Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégióval együttműködve ebben az évben kezdi el annak a két kulturális központnak a kialakítását, amely egy 3 millió 738 ezer eurós (1 milliárd 147 millió forint), határon átnyúló Európai Uniós projekt része. A tegnapi sajtótájékoztatón Horváth Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta: Palicson egy 850 négyzetméteres magyar művelődési ház építését kezdik meg kora tavasszal.

Csókási Eszter, a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta, mindkét országban több információra van szükségünk arról, hogy milyen kulturális programok zajlanak a határ túloldalán. Egy kétnyelvű hírközpont kialakításával ezen is segíteni kíván a közös projekt. – Olyan multifunkcionális központ jön létre, amely a szerb kultúrának ad teret Mórahalmon: 500 férőhelyes nagyteremmel, konyhával, konferenciatermekkel. Az épületben a pravoszláv egyházzal egyeztetve imahelyet is kialakítunk – tájékoztatott Duka Félix, az Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 milliárdból fejleszt az egyetem: több ezer új munkahely az ELI mellé települő cégekben

60 milliárdból fejleszt az egyetem: több ezer új munkahely az ELI mellé települő cégekben
Korszerűsítik a jogi és a zeneművészeti kar épületét, valamint összesen tízmilliárd forint jut a fül-orr-gégészeti klinikára, amely új tömböt is kap. Elkezdődik az ELI lézeres központ melletti tudományos park építkezése is. Tovább olvasom