Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Palota épül a Tisza partján

Modern és hatalmas épületkomplexum épül ez egykori Hafner-fatelep helyén. Az Etelka sori sportcentrum szomszédságában kétszázötven lakást kínáló, szolgáltatóközpontot tartalmazó új szegedi lakópark másfél-két év múlva készül el. A parkosított, szökőkutas Tisza-palotában luxuslakások és kis garzonok is helyet kapnak – uszodát viszont nem építenek hozzá.
Így illeszkedik majd be környezetébe az új lakópark
Óriási, modern és mutatós épületkomplexum nő ki a földből hamarosan az Etelka sori sportpálya melletti egykori Hafner-fatelep helyén. Ősz elején kezdett neki a tereprendezésnek a beruházó Real Hungary Zrt. Azóta a jogerős építési engedélyt is megszerezték.

Több építési terv is született az épületkomplexummal kapcsolatban, a városi tervtanács és a beruházó végül az igényesebb műszaki, építészeti megoldású, ugyanakkor drágább változat mellett döntött. A közműszolgáltatókkal folytatott tárgyalásaik előrehaladottak – a megegyezés hiánya így nem lassítja majd az építkezés menetét.

A közel tízmilliárdos beruházásban tizenkét lépcsőházas, mélygarázzsal, liftekkel ellátott lakóépület-együttest húznak majd föl, amelynek földszintjére üzleteket képzeltek el. A Tisza felé néző négy-, hat-, nyolcemeletes, lépcsőzetes elrendezésű lakóházak U alakot formáznak majd, amelyet egy ezerötszáz négyzetméteres, háromszintes szolgáltató-kereskedelmi épület zár a másik oldalról. Egyik épület sem lesz magasabb a környező tízemeletes paneloknál. Lobozár József, a beruházó értékesítési vezetője elmondta: összesen kétszázötven lakást építenek, egy-egy szinten három-négy lesz belőlük, nagyságuk harminc és százharminc négyzetméter között változik. A kisebb garzonok az alsó, a nagy luxuslakások a felső szinteken helyezkednek el, mindegyikhez – mérettől függően – erkély vagy terasz tartozik.

A lakópark látványterve. A lépcsőzetesen elrendezett épülettömbök elé szükőkutat álmodtak
A szolgáltatóépület felhúzását tavasz elején kezdik, és 2007 végére befejezik. Alsó szintjén élelmiszer-áruház kap helyet, a fölötte lévő másik két szinten azonban még vannak kiadó vagy megvehető helyiségek, egyelőre rugalmasan formálható területek. Nyitott kérdés, hogy ide miféle szolgáltatások kerülnek, de elsősorban vendéglátósokra és kereskedőkre számítanak. Szívesen látna az épületben a beruházó például bowlingpályát, biliárdtermet, kávézókat, éttermet, butikokat.

Területrendezés

A beruházó azonban szeretné, ha a beköltözők nem csak a folyó látványát élveznék, ezért a környező Tisza-parti területet is rendbe hoznák, alkalmassá tennék a szabadidő eltöltésére. Erről már egyeztetést kezdeményeztek az illetékes hatóságokkal. Egyes értesülések szerint uszoda is épül az Etelka sori területen – amiről az értékesítési vezető is hallott –, a komplexumot építő cég rendezési terveiben ilyen azonban nem szerepel.

Ez az épület természetesen bárki számára könnyen megközelíthető lesz – szemben a lakóházak alkotta U közepén lévő parkkal, amelynek centrumába szökőkutat képzeltek. Úgy tervezik, szabályozzák majd a lakóépületek megközelítését: a bejárati ajtók kóddal nyílnak, a garázsszintet pedig – ahonnan a lift a lakásokhoz visz – valamilyen műszaki megoldással „levédik".

A kulcsrakész állapotú lakóházak korszerűségéért, biztonságáért, no meg a kilátásért szegedi viszonylatban magas – a jelenlegi számítások szerint 250-260 ezer forintos – négyzetméterárat kérnek. Az építkezést május környékén kezdik meg, és a tervek szerint rá 14-18 hónapra fejezik be.

Januártól előjegyzéseket is felvesznek a lakásokra, az építés megkezdésekor pedig előszerződés köthető az ingatlanokra. A tervek szerint 2008 közepén-végén már állni fog a méretei és megjelenése alapján Tisza-palotának keresztelt épületkomplexum.

Olvasóink írták

  • 1. Lacimaci 2012. október 20. 04:41
    „199000/m2 most 2012 vegen az ar, de szerintem megy ez meg lejjebb is ha elakarjak adni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkoznának a szakorvosok

A háziorvosokhoz és a fogorvosokhoz hasonlóan egyéni vállalkozóként vagy társas vállalkozás… Tovább olvasom