Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Pályázat orvosoknak és orvostanhallgatóknak

Budapest, Szeged - Idén először hirdet pályázatot a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány: orvosok és orvostanhallgatók munkáit várják az alapítvány munkatársai.
Idén első alkalommal hirdet pályázatot a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány. Az alapítvány célja, hogy olyan orvosok, orvostanhallgatók, kutatók, kutatócsoportok, egyetemi tanárok díjazása, akik kimagasló szakmai tudásukkal, méltón viszik tovább Dr. Regöly-Mérei János munkásságát és ápolják emlékét.

Regöly-Mérei Krisztina, az alapítvány névadójának lánya elmondta: a 2009 nyarán meghalt professzor az elsők között vezette be Magyarországon az ultrahang-diagnosztikát a betegek kivizsgálásában és szintén az elsők között sajátította el külföldi tanulmányai során a
 
Regöly-Mérei János
Regöly-Mérei János

transzplantációs műtéti technikát. Előadások és közlemények százai jelzik kiemelkedő tudományos munkásságát. Az Orvosi Hetilap főszerkesztő-helyetteseként is elismerésre méltó munkát végzett.

Az alapítvány amellett, hogy tisztelettel adózik emléke előtt, egy olyan szervezetet kívánt létrehozni, amely az orvostársadalom, sőt az egész egészségügyben dolgozók fáradhatatlan és lelkiismeretes munkáját ismeri el - mondta Regöly-Mérei Krisztina. Idén két kategóriában hirdették meg a pályázatot: 35 év alatti orvosok és orvostanhallgatók részére. A pályázónak pályamunkájával csatlakoznia kell valamilyen formában Regöly-Mérei János professzor tudományos gondolataihoz, kutatásaihoz, munkásságához és azt pályázatában meg kell indokolnia. A pályamunkák benyújtási határideje: 2011. május 31. Az első helyezett orvos 250 ezer forint, az első helyezett orvostanhallgató pedig 150 ezer forint díjazásban részesül, valamint támogatják, hogy a nyertes pályaművek megjelenjenek a vezető magyar orvosi szaklapok egyikében.

A pályázat feltételeiről a www.regolyalapitvany.hu internetes oldalon lehet bővebben tájékozódni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis szegedi parkolási kultúra - galériával

Van aki a vonalra, van aki mellé, de olyan is akad, aki keresztben parkol. Nekik biztos jó, ellenben egy helyett három helyet foglalnak. Tovább olvasom