Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Pályázaton keres új őrző-védő céget az IH

150 millióból még 20 millió forint lejárt tartozást kell kifizetnie az IH-nak. Az ügyvezető nem mond le, mert tervei vannak. A korábbi ügyek miatt folyik a nyomozás.
– Alkalmatlan Vajda Árpád ügyvezető az Ifjúsági Ház vezetésére – csóválták a fejüket pénteken jobb- és baloldali forrásaink is a közgyűlés pénzügyi bizottságának zárt ülése után. (A testület nem mondathatja le az igazgatót, de bármelyik önkormányzati képviselő kezdeményezheti a menesztését a közgyűlésen – a szerk.) A testület ideiglenesen felügyeli a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, miként törleszti lejárt adósságait a város 150 milliós plusztámogatásából. Egy hete a bizottság nem fogadta el az ügyvezető beszámolóját a 2011 óta halmozott tartozásról, mert a cég továbbra is azzal az őrző-védő céggel dolgoztat, amely elődjénél 50 százalékkal drágábban számláz, és amely az egyik felszámolási eljárást indította a cég ellen. A testület úgy látta, az IH újratermeli az adósságokat.

Farkas László fideszes bizottsági elnök a pénteki ülésről megjegyezte, rendben lesz a cég. Vajda Árpád elmondta: még 20 millió forint tartozást nem fizettek ki. Elődjével ellentétben együttműködik a belső ellenőrökkel, de úgy érzi, mintha rajta akarnának minden hiányosságot leverni. Cáfolta azt a korábbi állítást, hogy a cég helyzete egy éve is látható lett volna, amikor igazgató lett. Őt is meglepték a cég adatai. Vannak tervei, például a közösségi térrel, a Belvárosi mozi Norvég Alap-os pályázatával, a nemzetközi kapcsolataikkal – ezért nem dobta be időközben a törölközőt. 2014-ről azt mondta, az őrzés-védelemre közbeszerzési pályázatot írtak ki, ő nem protezsál senkit, pártutasítást nem kapott. Több az IH bevétele, kevesebb a kiadása, jönnek a nyertes pályázatok, de a tavalyinál 33 millióval kevesebb a városi támogatás. Kinyitják jövő vasárnap a Partfürdőt, támogatókat és forrást keresnek rá. Ezzel is módosul az üzleti tervük, amit a közgyűlés nem fogadott el. Két tagot várnak a felügyelőbizottságba a lemondottak helyére, addig a testület döntésképtelen. Kitelepültek a borfesztiválra, van internetes ifjúsági rádió együttműködésben az iskolákkal, nyári táborok lesznek a Partfürdőn, kisbuszos ifjúsági szolgáltatást indítanak.

Az ügyvezető a két hete indult rendőrségi nyomozásról elmondta, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának gazdaságvédelmi osztálya vizsgálja a 2011 és 2013 közötti gazdálkodást. Az iratokat nézik át. Mózes Ervin címzetes főjegyzőtől megtudtuk, őt tanúként több óra hosszán át meghallgatták a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bikinidömping a napozó válogatott castingján

Két órás bikinis válogatót tartott péntek délután a Rádió 88: 35 lányt hívtak meg az Anna fürdőbe Szegedi Napozó Válogatott castingjára. Tovább olvasom