Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Panaszkodnak az algyői vállalkozók

Algyő - Elkeseredettségükben fordultak algyői vállalkozók a sajtó nyilvánosságához.
Szutor Lajos és Hegedűs Mihály – a többi, nagyjából 50 helyi kisvállalkozás nevében is szólva – hétfői, szegedi tájékoztatóján kifejtette: nem úgy működnek a közbeszerzési eljárások Algyőn, ahogyan más településeken. Elmondásuk szerint a közbeszerzési munkáknál nem tájékoztatja őket időben az önkormányzat, sokszor későn értesülnek a pályázati kiírásokról. Hangsúlyozták, senkit sem támadnak, csak kérdéseikre szeretnének választ kapni.

Azt kérdezték: „Miért kell olyan vállalkozóknak adni a kivitelezési munkákat, akik nem helybeli szakemberekkel dolgoztatnak?" Szeretnék, hogy az önkormányzat egyenrangú partnerként kezelje őket a külsős vállalkozókkal szemben. – Csak ígéretet kapunk. Tavaly 25–30 árajánlatot küldtem be, eredménytelenül – fogalmazott Szutor Lajos.

Feltettük a vállalkozók kérdéseit Algyő polgármesterének. Herczeg József úgy reagált: rendszeresen vállalkozói fórumokat tartanak, amelyeken az önkormányzat által kiírt pályázatokat is részletesen ismertetik. Létrehoztak egy alapot munkahely-teremtési célzattal. 2011-ben helyi középvállalkozások 50 millió, kisvállalkozások 6 millió forint támogatásra pályázhattak – volna: a támogatási program minisztériumi jóváhagyásra vár. Az idei költségvetés-tervezet is tartalmazza ugyanezeket az összegeket. – Ha lehet, előnyben részesítjük az algyői munkavállalókat foglalkoztató helyi vállalkozókat. Az önkormányzat cége is igyekszik helyi alvállalkozókat bevonni az elnyert kivitelezési munkákba. A nagyközség a közbeszerzési törvényt betartva közbeszerzési szakértővel a hatályos jogszabályoknak megfelelően bonyolítja le közbeszerzési eljárásait – szögezte le a polgármester, hozzátéve: keressék bizalommal.

Olvasóink írták

 • 5. Larsson 2012. január 24. 10:24
  „Ha időben értesülnének a kiírásokról, akkor se nyerhetnének, max úgy éreznek, hogy kaptak egy esélyt, de gyakorlatilag az előre lezsírozott és legdrágább pályázat fut be győztesként, amiből jut mindenkinek, viszont silány munkát csinálnak a megnyert pénz harmadából!”
 • 4. racionalitás? 2012. január 24. 10:06
  „nem kérdezni...felvonulni-mert nincs itt semmi hiba!!!”
 • 3. rambla 2012. január 24. 09:32
  „A DÉLÚT helyi vállalkozás!
  Őket kell megkérdezni, hogy megy ez!!!
  :-)”
 • 2. Hammada_Fleet 2012. január 24. 08:24
  „Megnyugtatom az algyői vállalkozókat, az ország más településein is ugyanúgy le vannak osztva előre a munkák és ugyanúgy megvan, hogy kinek kell tejelni a százalékot.”
 • 1. mittaláltam 2012. január 23. 21:32
  „A Tisza-töltésnél lévő törmelékkel mi a helyzet? Nemrég került oda. Biztos ezt is a helyi vállalkozók hordták oda :-)
  http://kepfeltoltes.hu/view/120123/algyo1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/120123/algyo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/120123/algyo3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/120123/algyo4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/120123/algyo5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonka Jánosra emlékeztek

Szeged - 160 éve született a magyarországi motorgyártás úttörője, Csonka János. Tovább olvasom