Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Páncélos vitézek a Partfürdőn

Szeged - Hagyományőrző harcosok szállták meg az Újszegedi Partfürdőt tegnap, rövid párbajt is vívtak – a páncélos vitézek hétvégi találkozóját népszerűsítették.
A kétnapos rendezvényen egy középkori katonai tábor valósághű, rekonstruált másával, hadi felszerelésekkel, valamint lovasharcos és hadi bemutatókkal találkozhatnak az érdeklődők. Egy jurta már tegnap is állt, jó néhány vértet rejtett.

Hagyományőrző harcosok szállták meg a Tisza-partot a hétvégén. Tegnap már gyakoroltak. Fotó: Schmidt Andrea
Hagyományőrző harcosok szállták meg a Tisza-partot a hétvégén. Tegnap már gyakoroltak.
Fotó: Schmidt Andrea

Szombaton 10 órától szakmai előadások lesznek a Móra Ferenc Múzeumban, egyebek mellett mongol íjászversenyekről és a középkori vértek rekonstrukciós folyamatairól. A program szervezői a hagyományőrzőket is becsalogatnák a kultúrpalotába, hogy minél több tévhitet oszlassanak el múltunkkal kapcsolatban. 14 órától lovasharcos bemutatóval, élő táborképpel, hadi látványosságokkal várják az érdeklődőket a Partfürdőn. Vasárnap megemlékeznek a 907-ben győzelemmel megvívott pozsonyi csatáról is.

Olvasóink írták

 • 2. bánki 2011. június 30. 20:41
  „1. igazságkereső 2011.06.30. 10:12

  Eltévedtél ?

  A kettőnek semmi köze egymáshoz!

  Hogy a manóba jön ez ide?”
 • 1. igazságkereső 2011. június 30. 10:12
  „Holnaptól,azaz 2011.július 1.-től megszűnik a kilakoltatási moratórium,emberek tíz-és százezrei kerülhetnek utcára,de a kedvelt napilapom a Délmagyarország úgy tűnik ezzel nem foglalkozik.Lehet,hogy a hagyományőrző harcosok tevékenysége látványosabb,mint egy érdekvédelem, de bizony nagyon jó lett volna,ha a Délmagyarország napilap a banki gátlástalanság okán többet foglalkozott volna az 1996.évi Törvény 46.§-ával,valamint a hitelintézeti törvény 213.§.(b.) pontjában foglaltakkal a sajtóban, a nyilvánosság erejét fel-és kihasználva! Érdemes lett volna még foglalkoznia azzal az angolszász gyakorlatban bevett "walk-away"(odébbállási) joggal, amelyet úgy a lakáshiteleseknél,mint az autóhiteleseknél lehetne alkalmazni,de csak akkor természetesen, ha a magyarországi bankok nem kifejezetten a tisztességtelen haszonszerzés további irányába mennek el! Bizony érdemes lett volna a Délmagyarországnak is megismerkednie Dr. Boros Imre közgazdász 2010.november 26.-án a Magyar Hírlapban megjelent "Mohó bankok diszkrét bája c. részletes tanulmányával, de átvehette volna a lap Torba Tamás közgazdász "Adósrabszolga devizahitelesek" c.cikkét is, amely a magyar Nemzet 2011.május 28.-ai számában jelent meg ugyan csak nagyon részletesen taglalva a magyarországi,ügyfeleit teljesen ellehetetlenítő banki magatartással! Bizony jelenleg ez a súlyos probléma csoport izgalmasabb lehet az olvasó, olvasok számára,mint a "Hagyományőrző harcosok Tisza-parti megszállása"!! Lehet tévedek e véleményemmel?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfűrazzia: helikopterről ellenőriznek

Holnaptól akár 5 millió forintra is büntethetik azokat a földtulajdonosokat, akiknél parlagfüvet találnak. Gyomirtásra 7 megyei kistelepülés kapott pénzt. Tovább olvasom