Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Pap Róbert diplomája: van, nincs, első vagy a második?

Szeged - Bár tavaly áprilisban annak tudatában javasolta sürgősséggel a szegedi városi közgyűlés Pap Róbertet a dorozsmai nagybani piac vezetőjének, hogy nagy vezetői tapasztalattal bíró diplomás agrármérnök, információink szerint csak most államvizsgázott. Azt nem tudjuk, kézhez kapta-e már a diplomáját, mert erről nem kívánt nyilatkozni.
Tavaly áprilisban sürgősséggel terjesztette a szegedi közgyűlés elé Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok Pap Róbert kinevezésére vonatkozó indítványát. Ebben a fideszes önkormányzati képviselő azt javasolta a közgyűlésnek, hogy azonnali hatállyal hívják vissza a többségében városi tulajdonú Dorozsmai Nagybani
Piac Kft. éléről Törökné Szántó Katalint. Egyben javasolta, bízzák meg a piac vezetésével Pap Róbertet. Gyimesi előterjesztésében az állt, hogy „Pap Róbert 2008-ban diplomázott a Szent István Egyetem agrármérnök gazdaság- és vidékfejlesztési szakán. Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik kereskedelmi területen, többéves gyakorlati vezetői tapasztalattal bír".

A határozatban a közgyűlés utasította a képviseletében a tulajdonosi jogok gyakorlása során eljárót, hogy „a társaság taggyűlésén döntsön Pap Róbert ügyvezetővé történő kinevezéséről, 2014. június 30-áig határozott időtartamra az előző ügyvezetővel azonos munkajogi feltételekkel, bruttó havi 363 ezer forint díjazással, az előző ügyvezető munkaszerződésével azonos feltételek szerint".

Pap Róbert nem kívánt válaszolni lapunk kérdéseire. Fotó: Karnok Csaba
Pap Róbert nem kívánt válaszolni lapunk kérdéseire.
Fotó: Karnok Csaba

A közgyűlési döntés után úgy jelent meg a sajtóban a hír, hogy az agrármérnök végzettségű Pap Róbert vezeti a továbbiakban a dorozsmai nagybani piacot. Pap akkor került megint az érdeklődés középpontjába, amikor nyáron 40 millió forint kölcsönt adott a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező ifjúsági háznak. Megírtuk: a piacigazgató nem ítélte kockázatosnak a negyvenmilliós hitelt. Bár emiatt a nagybani kisebbségi tulajdonosai kezdeményezték a többségi tulajdonos szegedi önkormányzatnál Pap Róbert felmentését, amit elő is terjesztett Botka László polgármester. A közgyűlési többség nem menesztette a nagybani ügyvezetőjét.

Információink szerint a 41 éves Pap időközben államvizsgázott a Szent István Egyetem szarvasi, víz- és környezetgazdálkodási karán. Legalábbis az intézmény honlapja szerint december 14-ére beosztották a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak záróvizsgájára. Szerettük volna megtudni tőle, hogy sikerült-e az államvizsgája, illetve hogy kézhez kapta-e már a diplomáját, de Pap Róbert nem kívánt és a jövőben sem kíván válaszolni lapunk ezen kérdésére. Így azt sem tudtuk meg, hogy akkor ez már a második diplomája, lévén, hogy „2008-ban diplomázott a Szent István Egyetem agrármérnök gazdaság- és vidékfejlesztési szakán", vagy valami tévedésről van szó. Azt is jó lett volna megtudni tőle, hogy kell-e ehhez a diplomához nyelvvizsga, s ha igen, akkor azt megszerezte-e már.

A makói Pap Róbert vélhetően beszél valamilyen nyelvet, hiszen mielőtt kinevezték volna a dorozsmai nagybani piac igazgatójának, előtte a határőrségen szolgált, illetve nyolc évig egy ezüstékszer-nagykereskedő cégnél dolgozott. Egy közeli ismerőse szerint Pap Róbertnek annyi köze volt a kinevezése előtt a mezőgazdasághoz, hogy füvet nyírt a háza körül. Most ő vezeti az ország második legnagyobb zöldség-gyümölcs nagybani piacát.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. nemtudomka67 2012. január 19. 07:36
  „Tanulság:
  A vezetői állások betöltését szakiányú végzettséghez és több éves vezetői gyakorlathoz kell kötni.
  A kinevezés előtt be kell kérni a feltételek teljesítését igazoló dokumentumokat.Pártállástól függetlenül!
  Egyébként meg,ha miniszteri poszt betöltéséhez elegendő a érettségi,akkor piacot vezetni akár nyolc álltalánossal is lehet.
  Ehhez a szemlélethez igazodik a köznevelési és a felsőoktatási törvény is.”
 • 69. Francois 2012. január 18. 11:13
  „Plébános, történész, népművelő, hasonló nagy volumenű diplomák amikkel igazgatói posztban vannak:D Ezeket ruhatáros tanfolyamnak szoktam nevezni :D Itt a történet arról szól hogy szegeden a piac az egyetlen kft ami nem kormányhivatal szintű. Ne feledjük országosan valamelyik nagy kft valamelyik pártot támogatja anyagilag. Lásd Budapesti Nagybani piac 70 %- ban évek alatt tulajdoni részt szerzett valaki nevet nem írok (XY polgármester :D fő fő ) majd eladta. Itt Pap Róbert végzettsége alibi ok..... Ezt a sok ruhatáros szakot végzet igazgatót mind ellehetne zavarni, de mivel az ő cégük esetleg csak papiron produkál nyereséget addig a piac termeli a pénzt! :D Itt van a kutya elásva :D”
 • 68. Francois 2012. január 18. 10:59
  „Azért a konzekvenciát senki nem vonta le :D Itt nem Pap Róbert diplomájáról van szó. Nézzük egyik KFT Plébános, történész, népművelő, hasonló nagy volumenű diplomák amikkel igazgatói posztban vannak:D Ezeket ruhatáros tanfolyamnak szoktam nevezni :D Itt a történet arról szól hogy szegeden a piac az egyetlen kft ami nem kormányhivatal szintű. Ne feledjük országosan valamelyik nagy kft valamelyik pártot támogatja anyagilag. Lásd Budapesti Nagybani piac 70 %- ban évek alatt tulajdoni részt szerzett valaki nevet nem írok (XY polgármester :D fő fő ) majd eladta. Itt Pap Róbert végzettsége alibi ok..... Ezt a sok ruhatáros szakot végzet igazgatót mind ellehetne zavarni, de mivel az ő cégük esetleg csak papiron produkál nyereséget addig a piac termeli a pénzt! :D Itt van a kutya elásva :D”
 • 67. jozko 2012. január 18. 10:44
  „Nocsak, esetleg a soron következő Közgyűlés "tűzérségi előkészítése " zajlik éppen?
  Régi taktika, történelmi időkre ,még az ágyúk, sőt a hajítógépek feltalálásáig nyúl vissza...
  Rendszerint hatásos is -ha elegendő a tűzerő.
  Ha csekély, csak "önbátorításra" jó - a kára nagyobb: a puffogtatással elárulják -a hatástalan tüzű-
  lövegek helyét, így olcsó célpontokat kínálnak fel az ellenségnek.

  64. MármegintKamu:

  Köszönöm - a minden bizonnyal jószándékú- kioktatást.
  Ennyi okosságal szemben én kevés vagyok, segítséget "hívok" :
  Kedvenc költőm, Arany János "Őszikék" ciklusának Epilógus-ából emelek ki pár sort:

  "Az életet már megjártam ,többnyire csak gyalog jártam...

  Láttam sok kevély fogatot, fényes tengelyt, cifra bakot:
  S egy a lelkem: soha meg nem irigyeltem!

  Ha egy úri lócsíszárral találkoztam s bevert sárral:
  Nem pöröltem, félreálltam, letöröltem....

  Hiszen az útszélen itt ott egy kis virág nekem nyitott....

  Az életet ím, megjártam: nem azt adott, amit vártam.
  Néha többet, kérve kellve kevesebbet...

  Kik hiúnak és kevélynek-tudom, boldognak is vélnek:
  S boldogságot irígy nélkül még ki látott..? "

  Hatvanon túl már szert tettem némi tapasztalatra én is.
  Az idő sokmindenre megtanított, az idő nagy tanítómester.
  Egy a baj vele: mire kitanítja a tanítványát - el is pusztítja.
  Sokszor átadnék szívesen a tapasztalataimból, mások okulására - hogy spóroljanak: időt!
  Nemigen van rá kereslet.
  Végül is igazuk van: a saját útját mindenkinek végig kell járnia!

  Sok sikert kívánok Neked a magadéhoz!
  Ne felejtsd: én szóltam!”
 • 66. macs 2012. január 18. 10:37
  „Most plagizálok, bár nem szó szerint! Korábban valaki azt irta, hogy aki bevallotta, hogy hazudott, azt kikiáltottuk patás ördögnek. Akik mostanában erőteljesen elrugaszkodnak a valóságtól, azoknak nem győzzük a mentségeket összehordani és lelkesen előkotorni "bezzeg" példákat. Miért?
  Miért nézzük el az egyiknek azt, amiért a másikat földbe döngöljük?
  Szerintem ebben az esetben az egyetlen kérdés az, hogy az igazgató úr 2008-ban szerzett diplomát vagy sem. Amennyiben szerzett, fénymásolja le, adja oda az újságnak és kész, a vita lezárva. Aztán indítson rágalmazási pert.
  Amennyiben nem mondott igazat, akkor mondjon le és az is vonja le a tanulságot és lépjen hátrább, aki ajánlotta!
  Oszt, jó napot! :-)”
 • 65. SzaboImkác 2012. január 18. 09:08
  „63. MámegintKamu
  1:Melyik KFT-nél van szakirányú diplomás igazgató?!
  2:62. Francois
  Ott a labda. Ennél nagyobb homály már csak a te Aradi szaktanácsadói kinevezésed ködösebb :D Bár az idegen ország, idegen törvények.”
 • 64. MámegintKamu 2012. január 18. 09:02
  „55. jozko 2012.01.17. 21:25
  Nagy szavak remélem ha más párt fog ezt követően uralkodni és a te munkahelyedre (a te helyedre) felvesznek egy megfelelő szakirányú végzettséggel nem rendelkező embert miközben más munkahely a környékeden sincs és nem is kapsz akkor is így fogod ezt látni!!!! Még eljöhet ez az idő :):):):) Persze az is csak megalapozatlan pletyka lesz hiába is tudod az igazságot úgyse hisz neked senki :):):):) Ezt át kell élni és tapasztalni hidd el nem olyan egyszerű!”
 • 63. MámegintKamu 2012. január 18. 08:54
  „Mis is a lényeg?? Véleményem szerint több100 milliós milliárdos pénzek felett, -ről ne döntsön olyan akinek nincs megfelelő diplomája az adott igazgatói poszt betöltéséhez! Miközben több szakirányú, diplomával rendelkező fiatal utcát seper Én inkább nekik adnék lehetőséget nem egy levitézlett tudás nélküli embernek! Ezzel megkérdőjelezhető hogy minek a diploma minek évekig tanulni ha elég némi kapcsolat és bárkiből vezető lehet! Ezért tart itt ez az ország!!!!!!! Szégyen és gyomorforgató!!!!!!!!!!!!!! Ez olyan mintha kulcs nélkül indítanám a kölcsön kapott kocsit meg lehet csinálni csak ha vissza adom nem biztos hogy a gazdája örülne ha meg látná:):):)
  Ha szakirányú valószínűleg nem sokat érő levelezős diplomát szerzett akkor meg miért nem mutatja meg vagy még most csinálják a 2008-at???????? Sántít!! Úgy látom a Fidesz bármit megtehet büntetlenül, de ez mindig így lesz????????????Ha nem akkor jó sokkkkk börtön lakot kell eltartanunk a közzel jövőben ha lesz miből v. lehet hogy kitalálnak egy gyorsabb olcsóbb megoldást amit már régen is használtak!!! Cirkuszt a népnek!!!!!!”
 • 62. Francois 2012. január 18. 07:19
  „Lényeg a lényegben:D Valaki kinézte magának Pap Robi állását ennyi, itt le is lehet zárni a vitát:D Melyik Kft produkál ekkora bevételt? Temetkezés ? Egy megélhetési igazgatónak az kevés, Ikv ott se nagyon nagy a lecsó Szint , penge élen Viktorék vagy megtartják vagy nem :D Tehát maradt az aranytojást tojó tyúk, Pap Robi állása, már csak az a kérdés ki vetett rá szemet?!
  57. info 2012.01.17. 21:46 Levéltitok? Miért is ? Ha az én rendszeremen ment át és véletlen feljelentést teszek miért is lenne levéltitok megsértése?! Esetleg az hogy nem a címzett olvasta:D
  55. jozko 2012.01.17. 21:25
  "Ha az Ügyészség nem tartja megalapzottnak a gyanút - a gyanúsított mentesül a joghátrányok alól.
  Ha a gyanú megalapozottnak bizonyul- az ítélkezés a Bíróság kompetenciája." Azért remélem tudod mért nem tartották meg alapozottnak?! :D Volt ahol oda szóltak és volt ahol átkérték más megyébe, plusz odaszóltak.....”
 • 61. NP1 2012. január 18. 04:27
  „jozko

  Nem kell a fehéret feketének nevezni a hazugság megvalósításához, hiszen a hazugság lényege: a megtévesztési szándék!

  Egyébként pedig egy bővített mondattal lezárhatná a pasi ezt a vitát, miért nem teszi?”
 • 60. Commander-V2 2012. január 18. 00:01
  „55: tehát ennek a szegény embernek azért titkos a diplomájának a léte, mert a csúnya ellenfelei akarják így? A cikkből az derül ki, hogy felmerült a gyanú hogy itt esetleg valaki nagyot mondott amikor sürgősséggel kinevezték, a vád cáfolata helyett pedig a durcás titkolózást választotta ez a volt ékszer kereskedő, ahelyett hogy bemutatná az állítólag létező diplomáját, benne a dátummal. Ha nincs ilyen, akkor a fideszes Gyimesi szedheti a sátorfáját, mert nem mondott igazat a közvéleménynek. A nagy feljelentésekről meg annyit, hogy nézzük meg, hogy négy év múlva ezek a mai vezetők mit fognak tudni felmutatni, eddig több pénzt vittek el a várostól és kevesebbet hoztak a közösbe, mint az elődeik. Ha az elődök állítólag rosszabbak voltak, akkor ezt nem tudom, milyen kínos magyarázattal lehet eladni a közvéleménynek.”
 • 59. jozko 2012. január 17. 22:56
  „56.Beroesz:

  Budai Gyulával nem beszélgetek - nem az én súlycsoprtom.
  Szegeden viszont itthon vagyok.

  58. NP 1 :
  " ... a szavahihetőségről van szó..."

  oké.
  Akkor idézd lécci´ azt a szövegrészt - szó szerint - amelyben konkrétan, bizonyíthatóan hazudik valaki.

  Én a közzétett szövegre támaszkodom - abban nem látok ilyet.
  Azt olvasom ki belőle, ami le van írva, és nem azt, amit hallani vagy látni akarok.

  A sugalmazásokkal, feltételezésekkel nem foglalkozom - és nem építek rájuk vádat, még gyanút sem.
  Tényekre várok - és szerintem előbb utóbb elő is kerülnek.”
 • 58. NP1 2012. január 17. 22:16
  „jozko
  "Viszont egy piaci elveken működő KFT igazgatója mégsem egészen állami/köz/ alkalmazott." - akkor szabad hazudni? A KFT tulajdonosa az önkormányzat, akkor kinek is áll az alkalmazásában az igazgató?

  Csak a lényeget nem akarod látni: itt nem a diplomáról, hanem a szavahihetőségről van szó.”
 • 57. info 2012. január 17. 21:46
  „51. Francois 2012.01.17. 19:48 és az a levél nem a levéltitok megsértése? netán-tán”
 • 56. Beroesz 2012. január 17. 21:39
  „41. jozko 2012.01.17. 16:52

  Ezt mond el Budai Gyulának, ő ugyanis tévedésből valami BKV nevű köztulajdonban lévő vállalatnál vizsgálódik hasonló ügyekben! ;-)”
 • 55. jozko 2012. január 17. 21:25
  „51. Francois:

  " ezt a szerencsétlen Pap Robit minek kel basz....tni..? "
  Szerintem nem is szerncsétlen ...érti adolgát.
  Ez a szerencsétlen van..nincs ? ha van miért nincs és mikor lesz vagy mióta van...diploma most jó ürügy.
  Trójai faló, ami beviszi néhány sértődött ember bosszúvágyát a köztudatba, hogy ott bomlasszon.
  Az általad "egyszer volt, hol nem volt" KFT-nek nevezett cégen kívül máshol is voltak anomáliák:

  olyan Társaságnál, ahol a volt direktornak makulátlan diplomája van, sokak által tisztelt és megbecsült ember-
  viszont az ellenőrzés nagyon is jelentős hátrányt okozó , a közvagyon gondatlan kezelésének gyanújára okot adó körülményeket tárt fel:
  és kötelesség szerűen büntető feljelentést kellett tenni.
  Gyanúról és nem vádról beszélek.

  Ha az Ügyészség nem tartja megalapzottnak a gyanút - a gyanúsított mentesül a joghátrányok alól.
  Ha a gyanú megalapozottnak bizonyul- az ítélkezés a Bíróság kompetenciája.

  A Napnál is világosabb, hogy az ilyen emberek, akik a Bíróság határozathozataláig /vagy még azon is túl.../ meg vannak győződve az ártatlanságukról, megpróbálnak fogást keresni a vélt vagy valós ellenfeleiken-akár indirekt módon is.
  Emmiatt haragudni sem lehet rájuk olyan nagyon-a saját dolgában senki nem fog maga ellen vallani.

  Egy diploma, vagy akár doktorátus /főleg ha műszaki vagy gazdasági profilú/ még nem jelent jogi ismereteket is...
  Vezetői múltjuk alapján ugyan elvárható, hogy tudják: az ellenőrzéssel megbízottak -a részrehajlás vádja nélkül - nem húnyhatnak szemet olyan súlyos esetek fölött, amit a törvény súlyos büntetési tételekkel fenyeget!
  Vétkesek között cinkos maradna a néma...
  De mindezt könnyű nekem mondani - a sértett önérzetük sokmindenre képes - mondjuk azért, hogy revansot vegyenek.
  Részemről ez pusztán feltételezés és nem állítás- a hasonlatosság csak a véletlen műve lehet!

  Persze tévedhetek is - de nem úgy tűnik.
  Kiderül.

  Bendegúzi:

  szavak, találgatások.
  Várjuk meg a tényeket!”
 • 54. Zsoltee0716 2012. január 17. 20:54
  „Holnapra már meg lesz az a diploma(épp nyomtatásban van) :D”
 • 53. anonymus22 2012. január 17. 20:47
  „51.Francois !!!

  Képzeld én is nagyon jól ismerem Pap Robit, biztos vagyok benne, hogy sokkal közelebbről mint te. Nagyon ismerheted az alapján ahogy leírtad ("Egy végtelen korrekt , a határon a magán életben mindég úri ember volt. ") Ez egy vicc. Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :D”
 • 52. Bendeguzi 2012. január 17. 20:02
  „50. jozko

  Azt, hogy határidőt kapott a diploma pótlására, nem szoktuk úgy kifejezni, hogy 2008-ban diplomázott.”
 • 51. Francois 2012. január 17. 19:48
  „Tisztelt 49. Commander-V2
  Elolvastam, de van olyan kft ahol nagyon nagy bajok vannak és azok felett is szemet hunynak:D Akkor ezt a szerencsétlen Pap Robit minek kell b....ni?! Egy végtelen korrekt , a határon a magán életben mindég úri ember volt. Hogy Gyimesi mit mondott vagy sem , édes kevés köze van a dolgokhoz:D Akkor kérdem én tőled, az egyszer volt hol nem volt kft-nél ahol a volt diri és lánya a gazdaságis irányítja a mai napig is az igazgatót( MEGBÍZHATÓ INFÓK SZERINT) ezt hogy nézitek el?! Hogy hunyhattatok ez felett évekig szemet?! Erre kíváncsi lennék?! Például nekem Ip megnyitásos levelek vannak birtokomban, meglepődnél hol és mikor és ki olvasta:D Ami bizonyos céghez ment:D Hát nem a jelenlegi vezető :D Ezek ugye nem bűnök?! Máltai szeretet szolgálatos tevékenységek:D :D Bár lehet én vagyok a hülye és rosszul látom a világot! :D :) :D :)”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egekben a benzinár - leteszik az autót a vidékiek

A Szeged környéki településeken élők költségvetését alaposan felbolygatta a 420 forint körüli benzinár - sokan közülük buszra szálltak. Tovább olvasom