Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Papp Edina ismét elindult Karcsihoz

A magyar állam visszafizetteti a családi pótlékot a tavaly júliusban elrabolt és azóta Törökországban rejtegetett szegedi kisfiú édesanyjával. A hivatal szerint csak azt illeti meg a pótlék, aki saját háztartásában gondoskodik a gyermekéről. Az anya egyébként ma Isztambulban ismét megpróbál élni láthatási jogával, kedden pedig újabb per vár rá, ami megint Karcsi elhelyezéséről dönthet.
Tegnap Isztambulba utazott a tavaly július 11-én elrabolt, és azóta Törökországban rejtegetett szegedi kisfiú, Mehmet Karcsi édesanyja. Bogosné Papp Edina ismét élni akar láthatási jogával, de nem sok reményt fűz hozzá, hogy találkozhat több mint egy éve nem látott gyermekével.

– Hiába döntött a láthatásról egy hónapja az isztambuli bíróság, Karcsi apja, Mehmet Tüysüz a kisfiammal együtt eltűnt. Mehmet Tüysüz testvére akkor azt mondta, feleslegesen próbálkozom, lehet, hogy húszéves koráig nem láthatom a gyermekemet – mondta elkeseredetten a fiatalasszony. – Tudom, arra megy ki az egész, hogy hátha belefáradok és feladom. De nem, szombat délelőtt 10 órakor megint becsöngetek a házba.

Bogosné Papp Edina még napokig Isztambulban marad, kedden ugyanis újabb bírósági tárgyalás kezdődik az ügyben. Alig egy hónapja, mint azt megírtuk, az isztambuli bíróság a hágai törvényt alkalmazva, a magyar bírósághoz hasonlóan, az anyának ítélte a gyermeket. Mivel a döntés ellen Mehmet Tüysüz fellebbezett, Bogosné nem hozhatta haza Karcsit. A mostani perben valószínűleg addig nem születik ítélet, míg az előzőben hozott nem emelkedik jogerőre.

Bogosnét a napokban azzal kereste meg a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Területi Igazgatósága, hogy fizesse vissza a Karcsika elrablása óta eltelt időszakra felvett családi pótlékot.
– A hivatal nyilatkozatot kért tőlem, hogy mikortól nem gondoskodom Karcsikáról, egyúttal közölték velem, hogy vissza kell fizetnem a pótlékot, mivel arra a kisfiam elrablása óta nem vagyok jogosult – mondta könnyezve az asszony.

– Jogszerűen csak az jogosult családi pótlékra, aki saját háztartásában gondoskodik kiskorú gyermekéről – nyilatkozta lapunknak Rigó Szilveszterné, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Területi Igazgatósága vezetője. Rigóné a konkrét ügyről a személyiségi jogok védelme miatt nem beszélhetett, de annyit megjegyzett: vannak esetek, amelyekről egyéni mérlegelés után döntenek.

Bogosné Papp Edina amellett, hogy az elmúlt egy évben férjével, Bogos Attilával, és hét hónapos kisfiával, Bencével új lakásba költözött, ahol Karcsinak külön szobát alakítottak ki, eddig önerőből több mint négymillió forintot költött a kisgyermek felkutatására. Törökországi útjait az Egymásért Alapítvány fedezi, Földesi Szabó László kuratóriumi elnök mindent megtesz, hogy Karcsi visszakerüljön édesanyjához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanítóképzősök rajzoltak a Stefánián

Szegedi tanítóképzős hallgatók a Sajtóházat rajzolták tegnap a Stefánián. Tanáruk, Sonkodi Rita… Tovább olvasom