Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Papp István az APEH régiós főigazgatója

Szeged - Az APEH október 1-jétől ismét felállította megyei igazgatóságainak rendszerét, ezzel létrehozta azt a 3 szintű szervezeti felépítést, amely a különböző eljárási és jogorvoslati szintek átlátható elkülönülését eredményezi – tájékoztatta lapunkat az adóhatóság dél-alföldi regionális főigazgatósága.
Az elsőfokú adóhatóság feladatai a megyei igazgatóságokhoz tartoznak: az adózók közelében, helyi szinten végzik az adóztatással összefüggő valamennyi napi feladatot. A szakmai, törvényességi felügyeletet, a másodfokú jogorvoslati feladatokat a jövőben a regionális főigazgatóságok látják el, összehangolják és szabályozzák a hozzájuk tartozó megyei igazgatóságok munkáját. A Központi Hivatal a harmadfokú eljárási szintet képviseli, és a továbbiakban is elvi, szakmai irányító tevékenységet végez.

A változtatás fontos alapelve volt, hogy az APEH szervezete beilleszthető legyen az átalakuló közigazgatás egészébe, illetve a vám- és pénzügyőrséggel megvalósuló integráció után is hatékonyan szolgálja az adózókat.

A szervezeti struktúra korszerűsítésének következtében október 1-jétől régiónkban is felállt az APEH Dél-alföldi Regionális Főigazgatósága, amelynek vezetésével az adóhatóság elnöke Papp Istvánt bízta meg. A főigazgató 1974 óta dolgozik adózási szakterületen, Szegeden indult a pályafutása, 1999 szeptemberétől 2006 végéig Csongrád megyei igazgató is volt.

A főigazgatósághoz tartozó Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyei igazgatóságok szakmai feladatainak ellátását az élükre kinevezett megyei igazgatók irányítják. Október 1-je óta az APEH Dél-alföldi Regionális Főigazgatóság Csongrád Megyei Igazgatóságának vezetője Csurgó Edit, aki 1987 óta dolgozik az adóztatás területén, 7 éven keresztül megyei adóügyi igazgatóhelyettesként is tevékenykedett.

Olvasóink írták

 • 4. kiokushyn 2010. október 16. 19:46
  „???”
 • 3. devilina 2010. október 16. 16:02
  „Nem tudom, a kedves "deszkás"elnevezésű hozzászóló korban hol járhat, de miért alkot véleményt olyan emberekről, akiket nem ismer személyesen?? A dr. Papp István történetesen egy végtelenül igazságos és törvényt tisztelő ember, aki soha nem tartozott egyetlen párthoz sem, és vélemény alkotását sem ez határozta meg. Egy picit el kellene gondolkodni, mielőtt véleményt írunk valakiről, látatlanban...”
 • 2. deszkás 2010. október 16. 13:15
  „Ez ellen a fidesz anno tiltakozott nem? Vagy dugdossuk a csókosokat?”
 • 1. DMagóg 2010. október 16. 12:54
  „Az Apeh I-II-III fokon eldönti, hogy neki van igaza, ezzel szolgálva az adózókat. Csak úgy, az olcsó és hatékony állam jegyében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi dől el a hosszabbításban?

Benyújtotta a polgármester a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ) a szegedi belváros rehabilitációja második üteméről szóló pályázat fejlesztésének hosszabbítási kérelmét. Tovább olvasom