Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren

Ópusztaszer - A sikerrel teljesített ügyességi feladatok után Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett versenyen hétfőn; a Fedor nevű lovát megülő fiatalember nyolc lovas közül bizonyult a legjobbnak.
A selejtezők során az állatokat szőrén megülő lovasoknak első feladatként egy póznára felkötött piros szalagot kellett megszerezniük. Akadt versenyző, akinek már ez a próbatétel is szinte megoldhatatlan kihívást jelentett, neki egy az oszlopra villámgyorsan felkapaszkodó néző nyújtott segítséget.

A következő próbákon a versenyzők arról adhattak számot, miként bánnak lóháton a fokossal: előbb ügetés közben kellett pénzes bugyellárist felemelniük, majd egy magasból lelógó almát csaptak szét fegyverükkel.

Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren. Fotó: Bobkó Anna (galéria)

A legényeknek ezt követően három tojást markukba fogva kellett lovukra felszállni, majd a lehető leggyorsabban körbevágtatni úgy a pályán, hogy a szállítmány minden darabja sértetlen maradjon. Majd vaskos birkabőrt emeltek föl a földről paripájuk hátára, és a teherrel kezükben ügettek végig a pályán. A selejtező utolsó teendőjeként pedig lovuk hátára állva kellett leszakítaniuk egy magasba függesztett fűzfakoszorút.

Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren. Fotó: Bobkó Anna (galéria)

Az elődöntőben lovas birkózással döntöttek arról, ki lesz az a két lovas, aki megküzdhet a pünkösdi királyi címét. A végső győzelmet Papp Norbertnek sikerült kivívnia azzal, hogy egy hosszú sprint után Kovács Krisztián előtt sikerült megszereznie a királyi címet jelentő koszorút.

Papp Norbert, aki egy éven át viselheti a kitüntető címet, úgy vélte, a sikert jórészt Fedor nevű lovának köszönheti, de a győzelemben ügyessége mellett közrejátszott a szerencse is.

Olvasóink írták

  • 1. Tiszthelyettes 2013. május 21. 15:46
    „Namostakkor mint volt dolgozó, elmondanám, hogy... De inkább bele se fogok, a kutyák leszednének érte az akasztófáról. Paródia, legyen elég ennyi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel ezer palack fogy pincénként a Borfesztiválon

A bódéban és a szálláson tárolják a borászok a fesztiválra szánt nedűket, maguk után hozatják otthonról a tartalékot. Tovább olvasom