Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Papp Petra szereti férfiakkal összemérni a tudását

A tizenkilenc éves szegedi sakkozó, Papp Petra a tavalyi sikeres versenyzés után idén is nagy célokat tűzött maga elé: nyáron szeretne részt venni a sakk Európa-bajnokságon. Ebben orosz nagymester edzője is segítségére van. Petra napi hat-nyolc órát sakkozik, és emellett a fizikális felkészülésre is gondot fordít: majdnem mindennap eljár tornázni. Elárulta, szereti férfiakkal összemérni a tudását.
– Tavaly megnyerte a női sakkozók Kisvárdán rendezett országos bajnokságát, megszerezte a nemzetközi női nagymesteri címet, és a sakkolimpián is bizonyított, a női csapattal a 17. helyezést érték el Isztambulban, ahol a női csapat legjobb pontszerzője volt. Erre a teljesítményre számított?

– Az év úgy kezdődött, hogy Franciaországban játszottam egy nyílt versenyen. Azután Moszkvában is versenyeztem, az nagyon jól sikerült: teljesítettem a harmadik nagymesteri normát, amellyel megszereztem a női rangsorban a legmagasabb címet. A nőknél ez a nagymesteri cím olyan, mint a karatéban a fekete öv. A férfiak versenyében is szeretném megszerezni a nemzetközi mesteri címet.

– Milyen gyakran mérkőzik férfiakkal?

– Tavaly két olyan versenyen vettem részt, ahol csak nők játszottak. Általában nyílt bajnokságokon indulok, ahol bárki játszhat, férfi, nő egyaránt. Léteznek ugyanis olyan meghívásos versenyek, ahol csak nők mérkőznek meg, ilyen volt például a Magyar Női Bajnokság. Van, aki annyira jó, hogy a férfiak mezőnyében is a legjobbak között szerepel, Polgár Judit például a magyar férfi válogatottban játszott.

Interjúnk folytatása hétfői lapunk Napraforgó mellékletében olvasható.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann Rózsa kiverte a biztosítékot Gyálán

A gyálaréti civil egyesület arra kéri a pártokat, választási időn kívül ne vigyenek a városrészbe politikai óriásplakátokat. Tovább olvasom