Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Paprikával fűszerezett tárlatvezetések

Szeged - A világhírűvé vált szegedi paprikát minden bizonnyal a ferences szerzetesek honosították meg Szegeden.
A 18. század elején még csak a „magyar betegség" – az elnevezés a tífuszra, majd a tbc-re vonatkozott – elleni orvosságként használták, mára azonban az egyik legkedveltebb hazai fűszernövénnyé vált. Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont fűszeres tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket az augusztus 20-i hosszú hétvégén. A látogatók megismerkedhetnek a paprika történetével és a legendás szegedi tájfajtákkal: például a Szegedi 178-assal, amelyből az Erős Pista is készül. A tárlatvezetések augusztus 17-étől 20-áig, 10 és 16 óra között indulnak minden páros órában.

Fűszerkert a ferences látógatóközpontban. Archív fotó: Frank Yvette
Fűszerkert a ferences látógatóközpontban.
Archív fotó: Frank Yvette

A paprikaélet az ünnep után sem áll meg: az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont kezdeményezésére elkészült és jelenleg tesztelés alatt áll egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás. A szegedi paprika nyomában című applikáció Szeged fűszerpaprikához kapcsolódó turisztikai attrakcióinak együttműködésével jött létre. Segítségével megismerhetjük a fűszerpaprika történetét, hazai térhódítását, valamint a magyar gasztronómiában betöltött szerepét. Az alkalmazás jelenleg tesztelés alatt áll, de már Android és Windows Phone operációs rendszerű telefonokra is letölthető, és ingyenesen elérhető a mobil piactereken. A tárlatvezetésekről és a mobilalkalmazásról a látogatóközpont honlapján, a www.latogatobarat.hu oldalon és a 20/502-1953-as telefonszámon kérhető részletes információ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossini Mózese szegediekkel

A szegedi szimfonikusok és a Vaszy Viktor Kórus adja elő koncertszerűen Pál Tamás dirigálásával Rossini Mózesét szeptember 1-jén a budapesti Zsidó Nyári Fesztivál programsorozatában. Tovább olvasom