Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Parisek néni a munkára voksolt

Szeged - Szavazni akart, ezért mozgóurnát kért Szegeden, petőfitelepi otthonába az idén 100. születésnapját ünneplő Parisek Kálmánné. Az európai parlamenti választáson is arra a pártra szavazott, amelyik törődik a dolgozni akarókkal.
A neves vásárhelyi szabó özvegye ugyanúgy fontosnak tartotta a voksolást, mint most először szavazó, 19 éves dédunokája.

– Rendes megélhetőséget mindenkinek, főként azoknak, akik dolgoznak is érte! Ezt tartottam mindig is a legfontosabbnak. Elmondtam már akkor is, amikor még csak egyetlen jelölt közül lehetett „választani" a szavazáskor – kapcsolta össze a régmúlt és a mostani voksolást Parisek Kálmánné. Az idén hamarosan 100. éves születésnapját ünneplő asszony mozgóurnát kért petőfitelepi otthonába, mert a vasárnapi európai parlamenti választáson is élni kívánt szavazati jogával.

– Mindennap nézem a tévét. Amíg a szemem bírta, újságot is olvastam
– avatott be szokásaiba Parisekné Erzsike néni. Unokája, Pálfi György pedig hozzátette: nagymamája 93 éves korában még a szavazófülkében voksolt. Azóta kétszer igényelt mozgóurnát. – Ha ez nem kéne, nem is költenének rá. Nem fillérekbe kerül egy ilyen szavazás! Igazam van? – kérdezte Erzsike néni. – Én arra szavazok, aki törődik azokkal, akik dolgoznak. Persze nem potyára, hanem annyit kapjanak, hogy a családjukkal tisztességgel megéljenek – indokolta voksát.

Parisek Kálmánné augusztusban lesz 100 éves: mint mindig, most is fontosnak tartotta a szavazást. Fotó: Miskolczi Róbert
Parisek Kálmánné augusztusban lesz 100 éves: mint mindig, most is fontosnak tartotta a szavazást. Fotó: Miskolczi Róbert

Az unoka igazi Uniós polgár. Először most mondott véleményt voksával az egyik szegedi belvárosi szavazókörben a 100 éves Erzsike néni dédunokája, Pálfi Réka. A 19 éves érettségiző ízig-vérig uniós polgár: négy évig Párizsban élt, ahol a szülei dolgoztak. Ott végezte el az általános iskola felső tagozatát, most meg a szegedi egyetem gazdaságtudományi karára készül: külkereskedelemmel szeretne foglalkozni.

Vasárnap is lehetett mozgóurnát igényelni

Mozgóurnás voksolási igényről 390 írásbeli kérvény érkezett péntekig a szegedi választási irodába – tudtuk meg Mózes Ervin főjegyzőtől. Ám az európai parlamenti választás napján is lehetett igényelni, hogy a szavazatszámláló bizottság két tagja a mozgásában korlátozott vagy a kórházban, szociális intézményben lévő választópolgár helyébe vigye az urnát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pitagorasz-tétel és tornagyakorlat

Szeged - A Pitagorasz-tételt kérdezték az egyiktől, a másiktól egy tornagyakorlat bemutatását várta… Tovább olvasom