Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Párkapcsolati előadás a Belvárosi moziban

Március 24-én (péntek), 18 órakor Szegeden, a Belvárosi Moziban Hogyan szelídítsünk férfit? ... a férfi agy és amit tudnod kellene róla nőként" címmel párkapcsolati előadást tartanak. A Csongrád megyei székhelyen először rendeznek ilyen jellegű tréninget.
– Párkapcsolati pszichológusként mindig keresek olyan lehetőséget – kezdte a beszélgetést Katonáné Papp Éva, a rendezvény helyi szervezője –, ami segítséget nyújthat a pároknak a jobb együttműködésben. A Hogyan szelídítsünk férfit? cím azt takarja, hogyan tegyük szelídebbé a férfit, hogy még jobban tudjunk találni kapcsolódási pontokat. Létezik egy olyan tudattalan kommunikációs forma, ami főleg a nőket, és egymásik, ami a férfiakat jellemzi. Sokszor előfordul, hogy a nő haza hozza a férfiak világából az ott alkalmazott kommunikációs mintákat, pillanatok alatt két férfi csattan, és eltűnik a nő.

– 25-30 évig férfiak között dolgoztam – vette át a szót Dora Gyula párkapcsolati tréner, a rendezvény előadója –, a hadseregben tanítottam, majd létrehoztam egy búváriskolát és ebben oktattam. Az ország egyik legismertebb iskolája volt a miénk. Nem átlagos merüléseket végeztünk, hanem 120 méter mélységig, több órán át tartó technikai merülések voltak ezek. Itt fontos szerepet töltött be a lelki állapot, így mindent tudnom kellett a tanítványok – főként férfiak – gondolatairól, lelkiállapotáról. A saját életem és a megismert több ezer férfi története alapján pontos képet kaptam a férfiak gondolkodásáról.. Ezután Balin vállalkoztam, újabb tapasztalatokat szereztem. Amikor hazajöttem, orvos feleségemmel indítottunk el előadás-sorozatunkat és a tréningeket, Érdekesség, hogy a rendezvényeinken főleg nők vettek részt. Záporoztak a kérdések felénk: „Miért csinálja? Miért ment el? Miért nem ment el? Miért nem fogadja meg?" Éppen ennek apropóján jött az ötlet, hogy tanítani szeretnénk, megmutatni, hogy mit csinál, miként reagál a férfi, azért, hogy a nők is többet kapjanak, boldogabbak legyenek. Egymás jobb megértésén keresztül egy békésebb együttműködés, szeretetteljes párkapcsolat alakulhasson ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafelé sülhet el a multiellenes terv: a kicsik rokkannak bele

A hétvégi pótlékok emelése inkább a kisvállalkozóknak csapás, nem a multiknak. Így a kisbolttulajdonosok sem örülnek a kormány újabb tervének. Pedig lehet, hogy pont ez a része marad, a többit visszavonják. Tovább olvasom