Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Parkolóhiány a nagyállomáson

Komoly problémákat okoz az Indóház téren, hogy a szegedi nagyállomás felújítása miatt az ötödére csökkent a parkolóhelyek száma. A közterület-felügyelet munkatársai kerékbilincset raknak a tilosban parkoló autókra, a taxisok pedig attól félnek, hogy a felújítás után kiszorulnak a térről.
Egymást érik az autók az leszűkült Indóház téren. Fotó:Gyenes Kálmán
Míg korábban legalább 125 autó parkolhatott a Szegedi Nagyállomás előtt lévő Indóház téren, az állomásépület felújítása miatt most legfeljebb 25, s ezek egy része is tilosban áll. A város felőli oldalon ugyanis várakozni tilos táblát helyeztek el, és aki megszegi a szabályt, gyakran talál kerékbilincset a járművén. Az autósok azért állnak értetlenül a rendkívül szigorú eljárás előtt, mert itt épp az a cél, hogy a parkoló személyautók ne akadályozzák a helyi járatú buszok mozgását. Nagy Mihály – aki gyakran parkol a környéken – azt állítja, hogy naponta 10-15 autóra kerül kerékbilincs, holott egyszerűbb lenne a „pókos autóval" elszállítani a rossz helyen álló járműveket.

A városüzemeltetési irodán tudnak a szigorú büntetésekről, ám egy öt éve hozott önkormányzati rendelet lehetővé teszi a kerékbilincs használatát. Molnár László irodavezető emlékeztetett rá, hogy csak két elszállító járműve van a városnak, így valószínűleg az is szerepet játszhatott a közterület-felügyelet munkatársainak döntésében, hogy sokszor nem áll rendelkezésre egyetlen „pókos autó" sem.

A taxisok azt vetik az illetékesek szemére, hogy nem készültek fel időben a felújítás következményeire. A térből lekerített terület nagyon hiányzik, hiszen itt korábban több, mint 100 autó parkolt egy időben, most pedig csak a postaépület előtt maradt néhány hely a gépjárműveknek. Péntek és vasárnap este, amikor tetőzik a forgalom, kaotikus állapotok uralkodnak a téren – állítja Vidóczy Gábor taxis. Nagyon sok a koccanásos baleset, mert alig maradt hely az autóknak a villamos sínek mellett – teszi hozzá a taxis. Vidóczy ugyanakkor fél a felújítás utáni állapotoktól is, mert úgy értesült, hogy sétányt alakítanak ki az állomás előtti területen, így ők kiszorulhatnak a térről. Molnár László szerint korai erről a kérdésről beszélni, hiszen a közlekedési vállalatok, a hivatal, valamint a MÁV illetékesei egyeztetnek még a tér végleges rendezéséről.

Szincsok György
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elitképzés a szegedi szakkollégiumban

Tíz éve alakult meg több egyetemi kar diákjainak elitképzését felvállaló Szegedi Társadalomtudományi… Tovább olvasom