Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Parlamenti frakciót szeretnének a romák

Legalább tizennégy képviselőt szeretne az új parlamentbe juttatni a Magyarországi Romák Demokratikus Pártja, mely országos és néhány megyei listát is állítani akar. A párt Csongrád megye mind a hét választókörzetében indít önálló jelöltet. A szentesi aspiráns személyéről még nem született végleges döntés.
Kovács Tibor a szegedi 2-es körzet jelöltje Fotó: Karnok Csaba
A hét végén találkozott a Csongrád megyében élő cigányság képviselőivel Fávor József, a Magyarországi Romák Demokratikus Pártjának elnöke és Ruva Farkas Pál, a párt kampányfőnöke. Fávor József ez alkalommal jelentette be, bízik abban, hogy a MRDP az ország mind a százhetvenhat egyéni választókörzetében tud jelöltet állítani. Arra számítanak, hogy 7-8 megyében megyei listájuk is lesz, s ez alapján országos listát is összeállíthatnak. Csongrád megye hét választókörzete közül hatban már van jelöltjük, így a szegedi 1-esben Nyári Nagy István vállalkozó, a szegedi 2-esben Kovács Tibor egyéni gazdálkodó, a szegedi 3-asban Krajczár Gyöngyi nevelőszülő, a csongrádi választókörzetben Mihály Gusztáv műszaki főiskolás, a vásárhelyi választókörzetben Pálfi Csilla angol–orosz szakos tanárnő, míg a makói választókörzetben Makuláné Jankó Tímea kereskedő száll harcba a mandátumért.

A szentesi választókörzetben információink szerint a jelöltállítás még nem zárult le, bár a pártelnök úgy tudja, Faur Zoltán visszalépett a jelöltségtől Szirbik Imre javára. A szentesi körzet ügyében még folynak az egyeztetések, tudtuk meg Sztojka Lászlótól, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökétől.

– Két cigányszervezettel is folytatunk egyeztető tárgyalásokat, ezért bízunk abban, hogy mindenhol tudunk jelöltet állítani – mondta az elnök, ám a két szervezet nevét nem kívánta elárulni. Hozzátette: céljuk, hogy egy 14-21 tagú frakciót alakíthassanak az új parlamentben, s ennek segítségével sokat javítsanak a romák jelenlegi szociális helyzetén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpótlást kér a Szegeden élő görög trónörökös

A Szegeden élő Domonyi Zsuzsanna – aki a görög királyi család leszármazottjának tartja magát… Tovább olvasom