Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Pártok székházairól dönt a szegedi közgyűlés

Szeged - 116 négyzetméteres irodát kap Szegeden a DK, ezzel eddig övék a legkisebb székház. A legnagyobb továbbra is a Jobbiké 480 négyzetméterrel. Az LMP még nem találja a helyét.
Pártok székházairól is dönt többek között a pénteki szegedi közgyűlés. A képviselő-testületbe tagot juttató jelölőszervezetek mind kérhetnek ugyanis önkormányzati bérleményt. Ezeket megtarthatják, amíg a képviselőjük vagy frakciójuk tagja a képviselő-testületnek, illetve amíg a jelölőszervezet létezik. A bérleményekért egységesen nettó 50 forint bérleti díjat kell fizetniük négyzetméterenként.

Az eddigiekhez képest két esetben változik jelentősen az ingatlanelosztás. A Demokratikus Koalíció új a közgyűlésben, most kap először irodát. A 3 tagú frakció vezetője, Binszki József az évek óta üresen álló Híd utca 1. szám alatti ingatlant választotta. Az utcáról nyíló helyiségben korábban internetes üzlet működött. A politikus megmutatta: a galériával együtt 116 négyzetméteres ingatlanban 4 kisebb helyiség rendezhető be. Van hozzá mosdó és egy kisebb konyha. Az ingatlant azonban előbb ki kell üríteni, mert sok benne az otthagyott rossz számítógép, szétesett irodabútor, és megérett legalább egy tisztasági festésre is.

A Demokratikus Koalíció most kap először irodát. Fotó: Kuklis István (Galéria)

A frakcióvezető elmondta, kisebb helyen is elférnének, de nem találtak alkalmas ingatlant, pedig húszat megnéztek. A többi lelakott vagy nem alkalmas pártirodának. Hosszú távra terveznek, egy helyet szeretnének bejáratni. A kezelő IKV-nak bevételkiesést nem okoznak, hiszen versenytársuk nem volt az ingatlanért. – Kis frakció, ám annál ambiciózusabb párt vagyunk, betöltjük a teret. Kár, hogy a szobákat nem lehet összenyitni, különben itt tarthatnánk az 50-100 fős taggyűléseket. Amennyi pénzünk van, azt ráköltjük a berendezésre. Márciusban mindenképp kinyitunk. Fizetjük a bérleti díjat és a rezsit, egyedül a magas gázszámlától tartunk – jegyezte meg Binszki József.

Az LMP irodát vált. A kampány évében egy Bartók téri udvari lakást béreltek magántulajdonostól, hiszen amikor az előző ciklus kezdődött, és felajánlotta a város a bérleményeket, ők nem kértek belőle. Szentistványi István, a párt egyetlen közgyűlésbe jutott képviselője elmondta, még keresik a megfelelő ingatlant. Viszonylag kicsi, belvárosi, jól megközelíthető helyet képzelt el.

A Jobbik bérli továbbra is a legnagyobb ingatlant, az Oroszlán utcai 480 négyzetméteres irodát. Az MSZP-frakció marad az Oroszlán utcai helyiségében, amely 253 négyzetméteres. A Fidesz–L.É.T. képviselőcsoportja továbbra is a Victor Hugo utcai 204 négyzetméteres székházban marad, a KDNP a szomszédos épület eddig is használt 141 négyzetméterét bérli. Az Együtt, a PM és az Összefogás Szegedért Egyesület osztozik a Földváry utcai 132 négyzetméteren.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szatír ijesztgeti a bölcsészlányokat a BTK-n

Egyszer a szegedi bölcsészkar folyosóján, máskor valamelyik mosdóban tűnik fel az a szatír, aki hetek óta félelemben tartja az egyetemista lányokat. Az egyik szemtanú szerint a folyosó közepén is végzett önkielégítést. Tovább olvasom