Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Pártok, titkok és taktikák

Az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ már döntött arról, hogy kiket indít a megyében egyéni körzetben a 2006-os országgyűlési választásokon. Az MDF még titkolózik. A megyei listáról csak év végén, jövő év elején határoznak a pártok.
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség két helyen változtatott a megyében az egyéni választókerületekben induló csapatán. A szegedi 1-es és 3-as körzetben, ahol jövőre Bodó Imre tiszaszigeti polgármester, illetve Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő száll ringbe. A többi helyen változatlan a helyzet a 2002-es győztes csapathoz képest. Így a szegedi 2-es körzetben Balogh Lászlót, a Nemzeti Fórum országgyűlési képviselőjét, Csongrádon (4-es körzet) Vincze László parlamenti képviselőt, Szentesen (5-ös körzet) Farkas Sándor országgyűlési képviselőt, Hódmezővásárhelyen (6-os körzet) Lázár János polgármestert, Makón (7-es körzet) pedig Martonosi György országgyűlési képviselőt indítja a Fidesz.

A Magyar Szocialista Párt a polgármestereit állítja csatasorba a jövő évi választáson – Szegeden Botka Lászlót, Csongrádon Bedő Tamást, Szentesen Szirbik Imrét, Makón pedig Buzás Pétert. Géczi József országgyűlési képviselő a 2-es körzetben vív újabb csatát Balogh Lászlóval. Újhelyi István országgyűlési képviselő az 1-es, Bacsa Pál, az MSZP hódmezővásárhelyi elnöke pedig a 6-os választókerületben indul.

A szocialisták Csongrádon, Szentesen és Hódmezővásárhelyen, a szabad demokraták pedig Szegeden, Csongrádon és Hódmezővásárhelyen cseréltek embert. Szegeden Kormos Tibor önkormányzati képviselőt, Nagy Sándor alpolgármestert és Sándor Klára ügyvivőt, Csongrádon Otrosinka Ferenc városi elnököt, Szentesen Gombos Andrást, a környezetvédelmi minisztérium politikai államtitkárát,
Makói trió

A hét Csongrád megyei választókerületből hatban, még ha csak egy-két helyen is, de cserélődtek a parlamenti pártok jelöltjei az előző választáshoz képest. Kivételt jelent Makó, ahol ugyanazok – Buzás Péter (MSZP), Martonosi György (Fidesz) és Siket István (SZDSZ) – indulnak jövőre a parlamenti mandátumért, mint akik 2002-ben. 
Hódmezővásárhelyen Horváth László önkormányzati képviselőt, Makón pedig Siket István alpolgármestert indítja az SZDSZ. Beregszászi Sándor megyei elnök lapunknak elmondta: várhatóan a hónap végére eldől, hogy melyik körzetben indulnak a szegedi jelöltek. Kérdésünkre, eléképzelhetőnek tartja-e, hogy nem indul szabad demokrata jelölt Botka László körzetében, azt felelte: ez ügyben nem keresték őket a szocialisták.

A Magyar Demokrata Fórumnál még nagy a titkolózás. Grezsa István megyei elnök nem árult el neveket. Annyit mondott csupán, hogy a hét körzetből hatban már megtalálták az alkalmas személyeket. A makói képviselőjelöltről még nem született döntés. Az MDF vezetéséhez közel álló forrásainktól úgy értesültünk, hogy Szegeden Szabó László önkormányzati képviselő indul az 1-es körzetben, Ványai Éva önkormányzati képviselő a 2-es választókerületben, Tímárné Horváth Magdolna, az előző ciklus önkormányzati képviselője pedig a 3-as körzetben.

Az MSZP és az MDF év végén, a Fidesz és az SZDSZ pedig a jövő év elején határoz majd a Csongrád megyei területi listáról.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tejüzemet vettek az alföldi termelők

Bár a jövő évre jósolt 64 forintos tejfelvásárlási árral nincs kibékülve, előre menekül, és megvette… Tovább olvasom