Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Pataki Tamás a fociból ment nyugdíjba

Pataki Tamás a fociból ment nyugdíjba

A Szegeden élő, de Vásárhelyhez is ezer szállal kötődő futballista, edző, Pataki Tamás (78) ismert alakja a magyar labdarúgásnak. Kevesen mondhatják el azt magukról, hogy kedvenc sportágukból mehettek nyugdíjba. Ma is aktív, alig lehet otthon találni.
– Pataki Tamás életét röviden, egyetlen szóval is jellemezhetjük: labdarúgás. És itt befejeződne a beszélgetés. Tényleg ennyire egyszerű ez?
– Tulajdonképpen igen. 15 évesen a Rákosrendezői Locomotív SC-ben kezdtem a pályafutásomat, és már játékosként elhatároztam, edző leszek. Méghozzá sikeres. Bejött. Pedig a szegedi egyetem akkori rektora, Antalffy György szerette volna, ha jogot tanulok, szerinte jó ügyvéd válhatott volna belőlem kiállásom, beszédkészségem miatt. Ebből nem lett semmi. Szegeden szervezett, jól működő klubnál, remek játékosokkal – például Hajós, Mészáros, Polyvás, a válogatott Gilicz, Vass, Reményik, Portörő, Kürtösi és Nyári – szerepelhettem együtt 1960. január 1-jétől. Hamar befogadtak: amint beléptem az öltözőbe, viccelődtek velem, ugrattak.

Teljes beszélgetés a szombati Délmagyarországban

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egykori szegedi piarista diáktársak emlékeznek Zsigmond Vilmosra

Az indián romantikától a fény igézetéig. Tovább olvasom