Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Patkányméreggel ölték meg a német juhászkutyát

Szeged - Tulajdonosa szerint patkányméreggel ölték meg a család német juhászkutyáját a szőregi Magyar utcában. Az eb szörnyű kínok között pusztult el.
– Kivégezték a család kutyáját. Egy lakóház zárt udvarán véreztették el a másfél éves német juhászkutyát. Az ártatlan háziállat kegyetlen kínok közepette pusztult el, valószínűleg rágcsálóirtószer-mérgezés áldozataként – írta szerkesztőségünknek eljuttatott levelében a szőregi Sipos Árpád.

A Magyar utcában lakó család arra lett figyelmes, hogy a korábban életerővel teli, fiatal kutyájuk egyre erőtlenebb lett, alig akart mozogni, enni-inni. A kutya légzése hangosabbá és érdesebbé vált. Mire eljutottak az ebbel az állatorvoshoz, vért öklendezett fel.

Három év

A törvény szerint, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, vagy az állatot elűzi, kiteszi, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés három év, ha az állatkínzás az állat pusztulását okozza.

Az orvosi ellátás ellenére egyre gyakrabban köhögött, orrán és száján át vércseppek ürültek. Mire a család minden tagja hazaért, az állat elbújva szenvedett. Ekkor már hiába rohantak az orvosért. – Szeretett ebünk utolsó csepp erejével odavonszolta magát a kapuhoz, és ott kimúlt. Senkinek nem kívánom a látványt – fogalmazott a kutya gazdája.

Siposék ellenőriztették az elpusztult állat vérét. A férfi azt mondta, a vizsgálat kimutatta, hogy az eb vérében gyakorlatilag már csak nyomokban volt vérlemezke.

– Ilyen esetben hatósági állatorvossal boncolási jegyzőkönyvet kell készíttetni, és rendőrségi feljelentést kell tenni – mondta Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület és Állatvédelmi Központ vezetője. A szakembertől megtudtuk, az elpusztult állatot mindenki a saját ingatlanja területén eláshatja, elviheti az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. hódmezővásárhelyi tetemgyűjtő központjába, vagy a gazda költségére az állatvédelmi központ elszállítja azt. – Sajnos sokan árokba dobják, vagy a város szélén hagyják az állattetemeket, amelyek veszélyes fertőzéseket okozhatnak – tette hozzá Seres.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fizetünk kevesebbet a húsért

Józan paraszti ésszel úgy okoskodtak a vevők, hogy csökken a sertéshús ára, ha a félsertés áfáját 5 százalékosra mérséklik. Tovább olvasom