Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Pattanásig feszült a helyzet Bakson

Baks - Cáfolja a szavazatvásárlásról szóló híreket Mihályné Tóth Margit, a baksi polgármesteri székért induló jelölt azt mondja: nem az ellenzék sara, hogy új választásokat írnak ki.
Vádaktól, szavazatvásárlástól, az ellenzék puccsától zajos Baks: az alig több mint 2000 fős településen november 9-én új választásokat tartanak. A polgármester támogatói az ellenzéket, az ellenzék a regnáló faluvezetőt vádolja az október 12-i szabálytalanságokkal. Megírtuk, a szavazókörben iratok nélkül szavaztak a falubeliek, a területi választási bizottság megsemmisítette Baks eredményeit.

– Az urnazárásig nem tudtunk arról, hogy a szavazatszámláló bizottság úgy döntött: a választási szabályokkal ellentétesen, iratok nélkül is lehet voksolni – reagált szombati cikkünkre Mihályné Tóth Margit. A polgármesterségért induló független jelölt állítja, nem az ellenzék hibájából kell újabb választásokat tartani. A képviselő asszony támogatóival együtt tegnap arról beszélt, a választás napján megfigyelői nem telefonálhattak a szavazókörből. Hozzátette, a delegáltak nem feltételezték, hogy a szavazatszámláló bizottság elnöke törvénysértést követ el. A kampányra utalva elmondta, nem a Jobbik jelöltje, a párt nem támogatja.

Mihályné Tóth Margit, Csépe István, Dimovits Antal és Harkai János a rögtönzött ellenzéki ülésen. Ők is békét akarnak. Fotó: Segesvári Csaba
Mihályné Tóth Margit, Csépe István, Dimovits Antal és Harkai János a rögtönzött ellenzéki ülésen. Ők is békét akarnak. Fotó: Segesvári Csaba

Mihályné Tóth Margit azért fordult a sajtóhoz, hogy elmondja, úgy érzi, a polgármester kijelentései megosztják a falut.

– Pattanásig feszült a helyzet. A szavazatszámláló bizottságok elnökeinek előterjesztése volt a törvénysértő – mondta a polgármesterjelölt, hozzátéve, békét szeretnének.

– Tisztességesen kampányoltunk, csak az igazat mondtuk – vette át a szót a testületbe október 12-én bejutott Csépe István. A faluvezető ellenzékének tagjai többször elmondták, véleményük szerint a polgármester tudott a választási szabálytalanságról, mégsem tett semmit.

A polgármesterjelölt asszonyt pénteken a helyi választási bizottság több tanúra hivatkozva a kampány megsértéséért feljelentette. – Nem ígértem sem én, sem a csapatom se kolbászt, se szalonnát. Nyugalmat, munkát ígértünk az embereknek – hangsúlyozta Mihályné Tóth Margit. A polgármesterjelölt többször visszautasította azt a vádat, hogy szavazatokat vásárolt.

– Már a választások előtt szóba került a kolbászosztogatás. A polgármestert támogató egyik képviselőjelölt, Kovács Gábor zárt ajtók mögött arra próbálta rávenni Rostás Ilonát, valljon ellenem. Az asszony nem tette meg – mondta Mihályné Tóth Margit. A tegnapi beszélgetésre Rostás Ilonát is elhívták, aki a közmunkásoknak szervezett oktatást otthagyva erősítette meg a képviselő asszony szavait.

– Csak tiszta voksolással lehet polgármestert választani. Senki sem garantálja az új választás eredményét, így nekünk is rossz a megismételt eljárás. Ha a jogszerű szavazás során bármilyen eredmény születik, akkor azt elfogadom, ahogy ezt október 12-én is megtettem – fejezte be Mihályné Tóth Margit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi menetrend az SZKT-nál

A nemzeti ünnepre, az őszi tanítási szünetre és a halottak napi megemlékezésekre figyelemmel az SZKT az alábbiak szerint közlekedteti járatait. Tovább olvasom