Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Pedagógustalálkozó Zsombón

Zsombó - Külföldi pedagógusokat fogadott múlt héten a zsombói iskola: egy kétéves nemzetközi program részeként francia, lengyel, olasz és ír tanárok érkeztek a településre. Az egymás kultúrájának megismerését célzó programba a diákokat is bevonták.
Nemzetközi pedagógustalálkozónak adott otthont a múlt héten Zsombó. A Comenius-programban, amely két évig tart, öt ország hat iskolája vesz részt. Magyarországot a makói és a zsombói általános iskola képviseli, mellettük 12 külföldi – francia, lengyel, olasz és ír – pedagógus közreműködik a programban.

A 2010-ben kezdődött program célja, hogy a tanárok bemutassák egymásnak saját kultúrájukat, emellett gyakorolják az idegen nyelvet, fejlesszék digitális kompetenciáikat, illetve kapcsolatokat építsenek az általuk képviselt települések között.

– A fő témakör a zene volt, ami közös nyelvünk, közös múltunk és jövőnk. Megismertük egymás tradicionális zenéit és dalait – mondta Varga Krisztina projektkoordinátor. Az alapvetően szakmai programba néhány rendezvénnyel a diákokat is bevonták, hiszen nagyon fontos, hogy ők is nyitottá váljanak más kultúrák iránt.

– Ez már a második projekt, amelyben részt vesz a zsombói iskola, az elsőben francia és olasz iskolákkal dolgoztunk együtt – mondta Varga Krisztina. – Ennek köszönhetően a tavalyi tanévben már el tudtunk küldeni négy tanulót Olaszországba.

A programkoordinátor kiemelte: a zsombói iskola európai szinten elismert intézménnyé vált ennek köszönhetően, ráadásul az interkulturális projektekben referenciaintézményként szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katalin a tévé előtt kézimunkázik

Bürgés Katalin lakása egész évben virágzik – a dóci asszony szalaghímzéseivel díszítette a falakat. Tovább olvasom