Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Pedagógusünnep a Gregor-iskolában

Szeged - Az ötvenéves Gregor József Általános Iskolában adták át idén az önkormányzat pedagógus életműdíját. Egy óvodapedagógus, egy általános iskolai tanár és egy nyugalmazott igazgató kapott elismerést.
Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a Gregor József Általános Iskola, erről tegnap ünnepségen emlékeztek meg. A rendezvényen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az önkormányzat és Szeged iskoláinak képviselői mellett részt vett a névadó özvegye, Gregorné Takács Mária is.

A névadó özvegye is részt vett az iskolai ünnepségen. fotó: karnok csaba
A névadó özvegye is részt vett az iskolai ünnepségen.
Fotó: Karnok Csaba

Bikárdi Melinda intézményvezető köszöntőjében arról beszélt, hogy az egykori Csikós-iskola, amely a korabeli Újszeged peremén épült, a Ratkó-korszak után a bébiboomot is „átélte", így volt, hogy két műszakban tanítottak az intézményben. – A sok változás mellett a fő feladatunk mindig ugyanaz maradt: gyereket nevelni – tette hozzá.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Solymos László alpolgármester az iskola érdemei között megemlítette, hogy ez volt a város második általános iskolája, ahol heti öt órában, csoportbontásban tanították az angol nyelvet – már 1968-ban. A mandarin nyelvet is itt vezették be elsőként, amely jövőre már második választható nyelv lesz. Tavaly pedig kívülről felújították a városban szinte fiatalnak számító iskolaépületet, így méltó körülmények között tudták az évfordulót megünnepelni.

Az önkormányzat évente három pedagógusnak ad át életműdíjat – ezt idén a Gregor-iskola ünnepségén vehették át. Temesvári Sándorné óvodapedagógus, az Építő utcai óvoda tagóvoda-vezetője, Csontos Ernő Györgyné, a Gregor József Általános Iskola pedagógusa és Szil Elemérné, a Fekete István Általános Iskola nyugalmazott igazgatója kapta az elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött járművek, megbújt török a Csongrád megyei határátkelőhelyeken

Egy Németországban és egy Csehországban körözött járművet fogtak el a magyar hatóságok csütörtökön,… Tovább olvasom