Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Pedofil püspök a Jekyll és Hyde-ban: felgyújtják a színpadon Bodrogi Attilát

Szeged - „Elég pikáns a Dóm téren ezt a szerepet játszani" – mondja Bodrogi Attila. A színművész Lord Basingstoke személyében fiatalokhoz vonzódó püspökként jelenik meg a Jekyll és Hyde-produkcióban. Az első felvonás végén tűz okozza a vesztét.
A Jekyll és Hyde első felvonásában Lord Basingstoke-ot, a fiatalokhoz vonzódó, vagyis pedofil püspököt, a második részben Bisset patikust játssza Bodrogi Attila színművész. Először lép fel a szabadtéri játékokon, Szegeden viszont már többször szerepelt, például a városháza udvarán.

Pedofil püspök a Jekyll és Hyde-ban: felgyújtják a színpadon Bodrogi Attilát. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Az első felvonásban megjelenő, képmutató arisztokrácia jeles tagjai vagyunk a bizottságban. Távol állunk az utca népétől. Basingstoke végül megbűnhődik, és az igazság győzedelmeskedik – utal darabbeli halálára a 38 éves színművész, aki csak névrokona Bodrogi Gyulának. – A Vidám Színpad direktoraként hívott meg egy főszerepre, így lett igazgatóm, partnerem és rendezőm. Szakmailag rengeteget tanultam tőle és Pogány Judittól – ő az iskolában volt a tanító mesterem – mondja Bodrogi Attila.

– Kicsit ijesztő, amikor „felgyújtanak" a produkcióban, mert a színpad méretei miatt a tűznek is nagynak kell lennie, nekem pedig közel kell maradnom a lángokhoz. Nem vagyok kaszkadőr, így mást nem tehetek: bízom a pirotechnikusok ügyességében. Angolul játszottam életemben először ezt a szerepet Németországban a Musical Színházzal. Mindenki nagyon lámpalázas volt, hiszen először adtuk elő a darabot. Később nagyon szép helyeken szerepeltünk a Jekyll és Hyde thriller-musicallel, többek között a Wörthi-tónál, most pedig a szegedi Dóm tér írja be magát az előadás történetébe.

Olvasóink írták

 • 9. zehn 2012. július 09. 12:08
  „Igen, én is várom a kritikát a darabról. Lehet persze, ha nem tudnak jót írni, az antireklám és nem fogynak majd a jegyek. Aki először látott a Szabadtérin előadást annak elhiszem, hogy élmény volt Nekem nagyon nem tetszett. Viszont igaz, az ízlések különböznek. Nem is baj az.”
 • 8. roxper 2012. július 09. 09:01
  „Nagyon jó előadás volt, pont ezért nem értem miért a fikázók vannak itt többségben, kizárt hogy ilyen lenne az arány!!! :P”
 • 7. Jeti00 2012. július 09. 01:25
  „nagyon látványos volt, ahogy az egész előadás. Nagyon nagy kár, hogy csak háromszor adják, néhányszor még megnéztem volna.”
 • 6. akyra 2012. július 09. 01:05
  „Az előadás eredménye: döntetlen! Első felvonás egy nagy rakás, a második valamit törlesztett az elsőből. Egy vontatott, számomra nagyon unalmas kezdés volt. A késéről nem is beszélve.”
 • 5. x 2012. július 09. 00:02
  „http://www.szegedilap.hu/cikkek/szinhaz-tortenes/marton-arpad--debil-es-fad.html”
 • 4. kraffancs 2012. július 08. 23:52
  „Továbbra is várjuk az ELŐADÁSRÓL szóló kritikát!!!!”
 • 3. NP1 2012. július 08. 21:54
  „bánki 2012.07.08. 21:32
  "Alföldi pedofil nem a nem létező püspök " - nagyjából egyedül vagy a világon aki nem hallott a pedofil papokról.”
 • 2. bánki 2012. július 08. 21:32
  „Alföldi pedofil nem a nem létező püspök _!

  Botrány !”
 • 1. alfoldi 2012. július 08. 08:54
  „Tényleg ide illő ez a történet?

  Ez egy második műanyag tehén?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaták várhatók a dinnyefronton

Az egész évben nyitva tartó, ellenőrizhető boltokban még a kosármosás is kötelező, az alkalmi zöldségesek lazábban értelmezik a szabályokat. Tovább olvasom