Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Péhovárd nyomában

Csongrád megye – Képregényfesztivál, koncertek, szauna. Itt lesz Csongrád megyében Bornai Tibor, Rákász Gergely és Vastag Csaba is. Válogatás a hétvége programjaiból.
5. Szegedi Képregényfesztivál
Szeged, Somogyi-könyvtár, péntek, 17.30

A Nemzet Színészei – portrékarikatúrák. A képregényfesztivál fölvezető napján nyílik „Kovzsi", azaz Kovács Zsigmond portrékarikatúra-kiállítása.
18.00
A képregényfesztivál alkalmi „nagykiállítását" „Képet öltött" irodalom – Rejtő Jenő híres figurái képregényeken címmel a rendezvény előtti napon nyitja meg Kiss Ferenc.Szeged, Belvárosi Mozi, péntek, 18.15
A Rejtő-képregény-kiállítás kapcsán vetítik A halhatatlan légiós, akit csak péhovárdnak hívtak című filmet. A képregény műfajával rokon a Persepolis című színes és fekete-fehér, feliratos, francia–amerikai animációs film is, amelyet szombaton játszanak.

Esélyegyenlőségi nap, ifjúsági civil börze
Szeged, IH Rendezvényközpont, péntek, 9.30–18.00

Esélyegyenlőségi nap. A rendezvény célja, hogy a Csongrád megyei, esélyegyenlőséggel foglalkozó civilszervezetek, valamint a Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégióban működő ifjúsági szervezetek, közösségek tapasztalatot cseréljenek, jó gyakorlatokat ismerhessenek meg, partnerkapcsolatokat építhessenek, és közös projekteket tudjanak kidolgozni. Bővebb információ: www.horizontalapitvany.hu.

Szombat, 10 óra
INDOKK – Regionális Ifjúsági Civil Börze. Előadások hangzanak el a hazai és európai ifjúságpolitika aktualitásairól, bemutatkozik az EUROSEK Hálózat, a Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégió ifjúsági szövetsége által koordinált HÍD-pontok, valamint az Ifjúsági Ház ifjúsági szolgáltatásai. Déltől civil börzén szervezetek mutatkoznak be. A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletekért érdeklődni az e.indokk@gmail.com e-mail címen lehet.

Hiphop a Rongyban
Szeged, Rongy kocsma, péntek, 16.00

Kontakt Hiphop-döntő a Puro Rendezvényszervező iroda rendezésében.

Közös koncert
Szeged, Agóra, péntek, 17.30
A Király-König Péter Alapfokú Művészeti Iskola és a Giovani Artisti Kamarazenekar közös koncertje, amelyen a zeneiskola tehetséges növendékei, valamint az iskola gyermekkórusa mutatkozik be kamarazenekari kísérettel. Közreműködnek: Amadeus klarinétegyüttes, Kovács Sára (zongorán kísér: Paragi Balázs), Kiszin Boldizsár (zongorán kísér: Győri Péter), Tésik László (zongorán kísér: Papp Ágnes), Zoltai Döme, Nánási Ádám, Borbás Johanna, Patyi András. A belépőjegyek vásárlásával a Szegedi Zeneiskoláért Alapítványt támogatják.

Bornai Tibor és Vámos Miklós koncertje
Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, péntek, 19.00

Vámos Miklós és Bornai Tibor (KFT) közös koncertet ad. Mindketten a hazai kulturális élet megkerülhetetlen alakjai, előbbi íróként, műfordítóként, utóbbi pedig a legendás KFT együttes alapítójaként, majd sikeres szólóműsoraival vált azzá. A belépő 1400 forint. Információ, jegyrendelés: 30/607-4720, www.zenevilagzene.hu.Rákász Gergely koncertje
Makó, Hagymaház, péntek, 19.00

Klasszikus slágerek és zenetörténeti kalandozás a művész kommentárjaival! Jegyelővétel: a helyszínen. Tel.: 62/212-044.

Egészségnap
Szeged, Bamboo Beauty szépségház, szombat, 10.00

A Bamboo Beauty Szépség- és Egészségház sótermében nemcsak a gyógyító levegőt, de a mozgás örömét is megtapasztalhatják egy időben. Kisbabás jógával kezdődik a nap, majd gyermekjóga 3–6 éves korig, gyermekjóga 6–9 éves korig, gasztroház, indiai vegetáriánus ételek kóstolója, intimjóga, Hatha jóga, gerincjóga, Power jóga és meditáció várja a vendégeket.

László Imre-est
Csongrád, Művelődési Központ, szombat, 15.30

A László Imre-esten fellép a Röpülj Páva Kör, a Bazsa Mári Népdalkör, a Kék Nefelejcs Népdalkör, a Tilinkó Népdalkör, a Magyar Nóta Klub és a László Imre Baráti Kör.

„Ezt egy életen át kell játszani"
Szeged, Tanulmányi és Információs Központ, szombat, 19.00

Dolhai Attila, Szabó Dávid, Mészáros Árpád Zsolt, Vastag Csaba koncertje.Szaunázók hétvégéje
Mórahalom, Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, szombat–vasárnap

Ingyenes szaunaszeánszokkal várják az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tucat, háromszor

Ne reklamáljunk, nincs miért: október közepi, végi hőmérséklet van alig pár nappal Erzsébet előtt. Esni sem fog, mi kell még?! Tovább olvasom