Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Péntek 13. - kilenc sérült Pusztaszeren, rommá tört rendőrautó, égő ház Szegeden

Baleset volt Pusztaszernél, a mentők 7 embert vittek kórházba - rendőrkocsi tört Rókuson, tömeges karambol volt a nagykörúton, leégett egy ház a Szél utcában és egy autó az Árkád tetején.

Autó égett az Árkád tetőparkolójában

Arany-Tóth Attilától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől azt is megtudtuk, hogy egy autó motortere gyulladt ki, s az oltást azonnal megkezdte az Árkád biztonsági szolgálata. Ezzel párhuzamosan az épület kiürítését is megkezdték, mire a tűzoltók kiértek, a bevásrlóközpontban tartózkodó több mint kétezer ember 90 százaléka már az utcán volt. Személyi sérülés nem történt, s a vásárlók sem mentek vissza, hiszen közben "kitört a záróra".

Tűzoltók és rendőrök az Árkád előtt. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Korábban írtuk:


Kigyulladt egy autó az Árkád tetőparkolójában, az épületet a katasztrófavédők kiürítették. Helyszínen tartózkodó kollégánk arról számolt be, hogy több tűzoltóautó is a bevásárlóközponthoz érkezett és a rendőrség is teszi a dolgát.

***

Porrá égett a Szél utcai ház tetőszerkezete

Visszakapcsolták az áramot. Körülbelül 200 lakás volt villany nélkül.

Korábban írtuk:

Teljesen leégett egy ház tetőszerkezete a szegedi Szél utcában, a helyszínre három fecskendős és egy emelőkosaras tűzoltó autó vonult ki. A helyszínről tudósító kollégánk arról számolt be, hogy a tetőszerkezet még mindig izzik. Időközben megérkeztek a gáz- és az arámszolgáltató szakemberi is, utóbbiak lekapcsolták az utcában futó magasfeszültségű vezetéket, hogy a darus autó könnyebben mozogjon. A környéken teljes az áramszünet.

Tűz volt a Szél utcában. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)


Elsődleges információink szerint a ház lakói otthon voltak és televíziót néztek, a szomszéd riasztotta őket, hogy ég a házuk. Kollégánknak is ezt mesélte az idős házaspár, valamint azt, hogy a kiérkező tűzoltók először nem tudtak nekikezdeni az oltásnak, mert nem találtak megfelelő tűzcsapot és akadály volt az áram alatti vezeték is. Elmondták, házuk födéme még nem beton, attól tartank az oltástól beszakad.

***

Három autó csattant. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Három autó csattant a Csongrádi és a nagykörút sarkán

A Csongrádi sugárút és a Nagykörút sarkán tömeges karambol történt, egy Audi egy Volkswagen és egy Mercedes ütközött. Mint a Rókusi körútról a Szél utcai tűzhöz igyekvő tudósítónk elmondta, a Csongrádi sugárút kifelé vezető két sávját elzárják az autómentőre váró sérült kocsik. A környéken a baleset miatt nem járnak a trolik.

***

Rommá törték a rendőrautót

Az elsődleges adatok szerint egy megkülönböztető fény- és hangjelzéseit használó rendőrautó és egy személyautó ütközött Szegeden a Rókusi körút és a Tópart utca kereszteződésében 2013. december 13-án kora este.

Totálkáros a rendőrautó. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

A baleset után a mentők két rendőrt és két civilt vittek kórházba. Az elsődleges adatok szerint mindannyian könnyebben sérültek meg. A civilek már elhagyhatták az egészségügyi intézményt.

A baleset körülményeit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja. A helyszínre érkező kollégánk szerint a Suziki rommá törte a rendőrautót.

***

Pusztaszeri baleset: hét sérültet vittek kórházba

20 óra 20 perckor feloldották az útzárat Ópusztaszer és Pusztaszer között.

Korábban írtuk:

A mentők 7 embert vittek kórházba a helyszínről. Az elsődleges adatok szerint közülük ketten súlyosan, öten könnyebben sérültek meg. Két ember nem igényelt kórházi ellátást.

A baleset körülményeit a Kisteleki Rendőrkapitányság vizsgálja.

Korábban írtuk:

A helyszíni szemle elsődleges adatai szerint december 13-án 16 óra 40 perc körüli időben egy Ford Transit típusú tehergépkocsi haladt Ópusztaszer felől Pusztaszer irányába a 012-es számú úton, amikor egy bekötő útról egy Mitsubishi típusú személygépkocsi balra kikanyarodott elé és összeütköztek.

- A baleset következtében a járművekben utazó 9 fő megsérült, ellátásuk jelenleg is folyamatban van a helyszínen - tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei rendőrkapitányság szóvivőjétől. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés és a baleseti helyszínelés ideje alatt – előreláthatólag 19:00 óráig - teljes útlezárás van.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermek-karácsony az Agórában

Egyéves a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra. Ez alkalomból pénteken egy belépőjegy megvásárlásával ketten nézhették meg az informatikatörténeti kiállítást, a látványlabort és az intelligens otthont. Tovább olvasom