Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Pénteken kezd iskolaigazgatóként a fideszes képviselő

Sándorfalva - Augusztus elsejétől Hüvös László az igazgatója a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolának. A szülők egy csoportja, akik az intézmény korábbi vezetőjét támogatják, közel 200 aláírást gyűjtöttek össze.
Mint megírtuk, a tantestület és a szülői munkaközösség egy részének támogatása ellenére váltották le a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola igazgatóját. Nógrádi Erika 12 évig vezette az intézményt. Augusztus elsejétől az új igazgató a szegedi fideszes önkormányzati képviselő, Hüvös László lesz. A képviselőség és az intézményvezetői pozíció nem összeférhetetlen.

A múlt héten aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntéssel elégedetlen szülők. A közel kétszáz aláírást tartalmazó levelet elküldték a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének, Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselőnek, valamint Gera Tibornak, a KLIK Szeged és Térsége Köznevelési Intézménye főigazgatójának is.

A levélben azt írták, sajnálják az igazgató leváltását, akivel nagyon meg voltak elégedve. „Azt gondoljuk, hogy csak egy helyi vezető tudja igazán képviselni a mi és gyermekeink érdekeit. Ne a politika irányítsa a gyermekeink sorsát iskolánkban" – olvasható. A szülők szeretnék elérni, hogy Sándorfalva képviselő-testülete vegye napirendre az igazgatóváltás ügyét.

A hivatalos átadás-átvétel csütörtök délelőtt lesz. Az intézmény korábbi igazgatója a fenntartó KLIK képviselőjének jelenlétében írásban és szóban is tájékoztatja az új vezetőt a szükséges tudnivalókról, a folyamatban lévő ügyekről, illetve arról, hogy mit hol talál meg.
Úgy tudjuk, Nógrádi Erika pedagógusi szerződése tovább él, hiszen csak az igazgatói státusza szűnt meg. Az igazgatónővel tegnap lapzártánkig nem sikerült beszélnünk. Egy név nélkül nyilatkozó oktatási szakember szerint az igazgatónő kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha ezután az iskolában tanít. – Elegánsan és emberségesen úgy lehetne megoldani a helyzetet, hogy egy másik iskolában igazgatóhelyettesi posztot ajánlanak fel neki – mondta.

– Véleményem szerint a pedagógusok magas színvonalú munkájának egyik meghatározó alapfeltétele a nyugodt, kollégák közötti
segítő együttműködésen alapuló, támogató iskolai légkör. Eddig is ezt vallottam, a jövőben is így szeretnék dolgozni minden munkatársammal, mert ez szolgálja leginkább az intézményben tanuló gyermekek érdekeit – fogalmazott Hüvös László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betett az eső és a pockok

Már majdnem mindenütt befejezték az aratást a megyében. Tovább olvasom