Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Pénteken kiderül, Simonka Zsolt-e az Év Orvosa

Szeged - Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása.
Simonka Zsolt, a SZTE Sebészeti Klinika egyetemi tanársegédje a 3 legtöbb szavazatot kapott orvos között van, vagyis hivatalos a pénteken 17 órakor kezdődő díjátadó ünnepségre, ahol kiderül, ki kapja a rangos elismerést. Vetélytársa vélhetően egy kecskeméti gyermekgyógyász főorvos, ő ugyanis szintén a TOP 3-ban volt, amikor pénteken részeredményt hirdettek.

A dobogósok között még ott van egy debreceni gyermekonkológus-hematológus, ő azonban az utolsó két napon kapott annyi szavazatot, amivel a „döntősök" közé került, pénteken még nem szerepelt a legjobb 3 között.

Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazásán a voksolás bő két hete alatt a nagyközönség összesen 13 ezer 670 érvényes szavazatot adott le a döntőbe jutott 112 jelöltre, köztük a 21 Csongrád megyeire. A szavazáson kizárólag a korábbi Astellas-közönségdíjas orvosokból álló szakmai zsűri által döntőbe juttatott történetek vehettek részt.

A zsűri az előzetes értékelés során a döntősök körének kijelölésén túl saját rangsort is állított. Az itt elfoglalt helyezés alapján a jelöltek pontokat kaptak, amiket az internetes szavazásra automatikusan magukkal vittek. A nagyközönség ezután a beküldött voksok segítségével szabadon változtathatta a sorrendet.

A végeredményről mindenki élő internetes közvetítésen tájékozódhat, a díjátadó ugyanis megtekinthető lesz a awww.astellasdij.hu/evorvosa honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros Ildikó minden reggel Rómába indul

Piros Ildikó minden nap megkérdezi, hogy miben segíthet az unokái körül. Tovább olvasom