Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Pénze után fut a MÁV-kollégium

A szegedi MÁV-kollégiumnak 700 ezer, a városi sportigazgatóságnak pedig 143 ezer forinttal tartozik a Diákönkormányzatok Országos Konferenciájáért Közhasznú Egyesület. A szervezet elnöke ígérte: január végéig fizetnek.
November óta mintegy 700 ezer forinttal tartozik a Diákönkormányzatok Országos Konferenciájáért Közhasznú Egyesület a szegedi MÁV-kollégiumnak. A szervezet az őszi szünetben, november 2. és 6. között rendezte meg a diákönkormányzatok országos konferenciáját a szegedi diákotthonban.

700 ezer forinttal tartoznak

A rendezvényen közel 140 középiskolás vett részt. A szállásért és az étkezésért 700 ezer forintot kellett volna fizetni a négy napra – a pénzt azonban a mai napig nem utalta át az egyesület. Az intézmény igazgatója, Szaniszló Attila elmondta: azért fordult a nyilvánossághoz, mert nem látja biztosnak, hogy valaha is megkapják a pénzt.

– A szervezet 116 fiatalnak rendelt szállást és százharmincnak étkezést – mondta az igazgató. Amikor a rendezvény véget ért, nyolcnapos fizetési határidővel kiállítottuk a számlát, az összeg azonban a mai napig nem érkezett meg. Két alkalommal küldtünk az egyesületnek fizetési felszólítást, a másodikat hétfőn postáztuk – magyarázta Szaniszló Attila.

Szeged ifjúsági referensétől, Kalmár Gábortól megtudtuk: a rendezvényen részt vett diákok a város több intézményét is igénybe vették. Az Anna fürdő szolgáltatásaiért járó díjat kifizették. Lele Andrásné, a Szeged Városi Sportigazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese elmondta: nekik 143 ezer forinttal tartozik az egyesület, amely egy napra bérelte ki a jégpályát. A pénz a mai napig nem érkezett meg.

Hamarosan felszólító levelet küldenek

– Az ügyben egyelőre nem tettünk lépéseket, de hamarosan kiküldjük a felszólító levelet. Ha erre nem reagálnak, akkor kénytelenek leszünk fizetési meghagyást kibocsátani – magyarázta Lele Andrásné.
Az egyesület elnöke, Sági Imre úgy tudja, hogy a sportigazgatóságnak már átutalták a pénzt. Elismerte, tartoznak a szegedi MÁV-kollégiumnak. Magyarázattal is szolgált: nem futott be hozzájuk a szponzorok által ígért és pályázatokon nyert pénz egy része, és a minisztérium is visszavonta a támogatást.

Elnöki igéret

– A kollégium igazgatójának elmondtuk, milyen problémákkal küzdünk. Gondot okozott az is, hogy többen jelentkeztek, mint amennyien eljöttek a rendezvényre. A szállást és az étkezést viszont nekik is megrendeltük. Hibát követtünk el, mert úgy szerveztük meg a konferenciát, hogy nem volt a számlánkon az a kétmillió forint, amiből az összes kiadást időben fedezhettük volna. Ígérem, hogy a MÁV-kollégiumnak január 31-éig kifizetjük a 700 ezer forintos tartozásunkat – magyarázta Sági Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi közgyűlési frakciók vezetői 2005-ről és 2006-ról

A szegedi közgyűlés kormánypárti képviselői folytatást, az ellenzékiek viszont változást várnak… Tovább olvasom