Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Pénzügyi bizottság: újra napirenden a hőszolgáltató

Szeged - A hőszolgáltató pénteki rendkívüli taggyűléséről zárt ülésen tárgyalt péntek reggel a közgyűlés pénzügyi bizottsága. A testület jóváhagyta az önkormányzati képviselők választókerületi pénzének felhasználását és 13 milliót a Hajnóczy utcai óvoda tetőfelújítására.
Péntek délután rendkívüli taggyűlést tartanak a Szegedi Hőszolgáltató Kft. tulajdonosai, melyen az 51 százalékban tulajdonos város és a 49 százalékban tulajdonos Energott Kft. (tavaly őszig Alfa-Nova Kft.) képviselői vesznek részt. Az önkormányzat álláspontjáról a közgyűlés pénzügyi bizottsága péntek reggel zárt ülésen határozott, erről a résztvevő önkormányzati képviselők és alpolgármesterek nem nyilatkoztak.

A testület nyílt ülésen hagyta jóvá a képviselők választókerületi pénze egy részének felhasználását. Az előterjesztésből az derül ki, hogy például Mihálffy Béla (Fidesz-L.É.T.) külterületi utak javítására, a széksósi óvoda rendezvényeire és közterek "felvirágoztatására" költ. Lauer István (MSZP) a jubileumi EAST-koncertre és konténerkihelyezésre, Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) szentmihályi konténeröltöző telepítésére, hulladékgyűjtőkre, köztéri gyümölcsfaültetésre és rendezvényekre szán pénzt.

Hajnóczy utcai óvoda bruttó 13 millió 137 ezer forintos tetőfelújításáról.
Hajnóczy utcai óvodán bruttó 13 millióból újítják majd fel a tetőt.
A szerző fotója 

Ménesi Imre (MSZDP) az újrókusi gyermeknapra és szórólapok nyomdai munkájára, Sebestyén József (MSZP) rendezvényre, szórólapokra és virágokra fordít pénzt. Kozma József (MSZP) a közösségi kerteket támogatja 2 kondigéppel és növényekkel, hulladékgyűjtőket helyez ki és hozzájárul a várjátékokhoz. Solymos László alpolgármester (MSZP) a kerületében köztéri virágokra, Szondi Ildikó (MSZP) rendezvényekre és szórólapokra fordít a keretéből. Szénási Róbert (MSZP) listája a leghosszabb: út- és járdajavításokat, rendezvényeket és polgárőr egyesületeket támogat. Mészáros Tamás (MSZP) ugyancsak polgárőr egyesülethez, rendezvényekhez,virágültetéshez és kutyafuttató-javításhoz járul hozzá. Tóth Károly (MSZP) is köztéri virágokra és egy rendezvényre áldoz. Kothencz János (Fidesz-L.É.T.) járda-akadálymentesítésre, padfelújításra, szemeteskonténer ürítésére és virágokra fordít pénzt.

Nagy Sándor alpolgármester(Együtt) családi napot és virágültetést, Szentgyörgyi Pált (MSZP) ugyancsak rendezvényhez járul hozzá és szórólapokat fizet. Kormos Tibor (Együtt) növényzetre, EAST-koncertre és a várjátékokra, Joób Márton (MSZP) az Újszeged Magazinra ad pénzt. Berkesi Ottó (DK) szintén padfelújításra, rendezvényekre áldozza a választókörzeti kerete egy részét.

A pénzügyi bizottság döntött a Hajnóczy utcai óvoda bruttó 13 millió 137 ezer forintos tetőfelújításáról. A munkát már tavaly megtervezték, az engedély is megvan, és hamarosan elkezdődik a két hónapos kivitelezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két és fél év börtönt kapott Hunvald György

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta hűtlen kezelés és magánokirat hamisítás miatt… Tovább olvasom